ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Τρούφες με Ταχίνι και Μέλι για το Playdate της Ελμίνας…

okΧθες ήταν η Αποκριάτικη παράσταση του ballet class της Ελμίνας, και μετά, θα ερχόταν η φίλη της η Αναΐς να φάνε μαζί και να παίξουνε στο σπίτι. Ο “Μαύρος Κύκνος” και η “Snow White”! Μετά από τρία ατελείωτα χρόνια που ψήνω αμέτρητα cupcakes για την κόρη μου και τις φίλες της, είπα να πειραματιστώ και σε κάτι άλλο. Κάτι, όμορφο που θα μπορούσα να σερβίρω και με το τσάι για την μαμά της Αναΐς, όταν θα ερχόταν να την πάρει. Και ακόμη καλύτερα αυτό το “κάτι” να μην περιείχε και καθόλου ζάχαρη. Και άλλος βαθμός δυσκολίας: Να μην το καταλάβουν τα κορίτσια. Και να είναι άψογα εμφανισιακά, μιας και ολόκληρο “Μαύρο Κύκνο” και κοτζάμ “Snow White”, δεν τους ξεγελάς εύκολα. Άντε , να προσθέσω και λίγη σοκολάτα…Κουβερτούρα όμως. Και έτσι έφτιαξα Τρούφες με Ταχίνι και Μέλι! Τις φτιάξαμε μάλιστα και οι τρεις μαζί, σαν μέρος του παιχνιδιού. Ενθουσιάστηκαν. Και εγώ μαζί τους, γιατί ειλικρινά, βγήκαν υπέροχες, και πανέμορφες. Τις εξαφανίσαμε… Δεν βαριέσαι! Είχε και αυτό την πλάκα του, και σαφώς μεγαλύτερη από άλλη μία …φουρνιά cupcakes. Και το πιο σημαντικό, ούτε που θυμήθηκαν πως στην συνταγή δεν υπήρχε ίχνος ζάχαρης, αλλά θρεπτικό Μακεδονικό Ταχίνι…

Υλικά:

200 γρμ. Μακεδονικό Ταχίνι με Μέλι
100 γρμ. Αμύγδαλο κροκάν
Ψιλοκομμένη φλούδα από ένα μανταρίνι
80 γρμ. Κρίθινο παξιμάδι τριμμένο
100 γρμ. Σοκολάτα Κουβερτούρα
Και λίγη Κουβερτούρα ακόμη για την επικάλυψη

Εκτέλεση:

Λιώνουμε την πικρή σοκολάτα στον κάδο του μίξερ βαπτίζοντας τον σε ζεστό νερό.
Προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά και τα δουλεύουμε στην αργή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μία εύπλαστη ζύμη.
Κρυώνουμε το μείγμα , πλάθουμε σε μπαλάκια 2 εκ. και τα ντύνουμε με χλιαρή κουβερτούρα.

Αυτό ήταν! Πιο εύκολο και απλό, δεν γίνεται! Και αυγό να θέλεις να βράσεις, μεγαλύτερη προσοχή θα δώσεις!
Εγώ είχα ξεμείνει από ξυλάκια για σουβλάκια, και τα πέρασα από οδοντογλυφίδες. Τελικά, μου φάνηκαν πιο εύχρηστες για τα πεντάχρονα κορίτσια. Σας έβγαλα και φωτογραφία!
Φτιάξτε τες σήμερα κιόλας , περιμένω εντυπώσεις,

καλή επιτυχία!

error: Content is protected !!