ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Το διεθνές Τουρνουά Γκολφ στο Costa Navarino που έγινε talk of the world!

Σε δύο από τα πιο αξιοζήλευτα γήπεδα γκολφ της χώρας μας αλλά και του κόσμου στο The Dunes και The Bay Course στo Costa Navarino, πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία, για όγδοη συνεχή χρονιά, το διεθνές τουρνουά γκολφ Aegean Airlines Pro-Am”.

Το επιτυχημένο τουρνουά της Aegean που συγκέντρωσε 240 παίκτες, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, από 21 χώρες του κόσμου, επιβεβαιώνει το υψηλό κύρος της διοργάνωσής του, ως βασικής συνιστώσας του μέλλοντος του γκολφ στη χώρα μας. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, το τουρνουά διοργανώθηκε, υπό την αιγίδα των PGAs της Ευρώπης και υπό την πλήρη υποστήριξη του PGA της Ελλάδας, της Κυπριακής και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γκολφ.
Το φετινό τουρνουά, τίμησαν με τη συμμετοχή τους 60 ομάδες, αποτελούμενες από έναν επαγγελματία και τρεις ερασιτέχνες παίκτες. Οι 60 επαγγελματίες παίκτες συμμετείχαν στο φετινό τουρνουά διεκδικώντας σε επαγγελματικό επίπεδο 70.000 ευρώ, το υψηλότερο prizefund της Ευρώπης σε αγώνα Pro- Am για επαγγελματίες. Για τρίτη χρονιά, στο τουρνουά έγινε χρήση ηλεκτρονικού συστήματος συλλογής σκορ μέσω της Vpar, ενώ υπήρχε απευθείας μετάδοση livescoring και δυνατότητα χρήσης GPS της Golf Buddy.

Μιχάλης Σηφάκης

Μιχάλης Σηφάκης

Αξίζει να αναφερθεί ότι την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης του 8ουAegean Airlines ProAm διοργανώθηκε στον χώρο προπόνησης του γηπέδου γκολφ The Dunes για πρώτη φορά στα πλαίσια του τουρνουά το “Football & Golf” Clinics, σεμινάρια ποδοσφαίρου και γκολφ με την  παρουσία των διεθνών παικτώντης Εθνικής μας Ομάδας Ποδοσφαίρου, τους κ.κ. Γ. Σαμαρά, Ο. Καρνέζη, Μ. Σηφάκη και Π. Κόνε, οι οποίοι μαζί με διακεκριμένους επαγγελματίες PGA του γκολφ, με τον Τάκη Γκώνια, τον JörnAndersen και τον Andreas Möller , έδωσαν μοναδικά μαθήματα ποδοσφαίρου και γκολφ για τους νεότερους, τους δημοσιογράφους και τους φιλάθλους!

mathima golf

Είδαμε έτσι στην πράξη πώς αυτά τα δύο αθλήματα μπορούν να συνδεθούν και να αλληλοπροωθηθούν! Συγκεκριμένα στο πρώτο μέρος (FOOTBALLCLINICS), οι παίκτες της Εθνικής έδειξαν στους παριστάμενουςτις ποδοσφαιρικές τους δεξιότητες, ενώ εν συνεχεία ακολούθησε το δεύτερο μέρος (GOLFCLINICS), όπου με τη βοήθεια των PGA Επαγγελματικών παικτών του golf, οι διεθνείς έκαναν τα πρώτα τους χτυπήματα και συμμετείχαν σε μαθήματα Golf με juniors golfers της Ακαδημίας Γκολφ της Costa Navarino.

Παναγιώτης Κονέ

Παναγιώτης Κονέ

Μετά από έντονο ανταγωνισμό, νικητής στην κατηγορία των επαγγελματιών του 8ου “Aegean Airlines Pro-Am” αναδείχθηκε ο Nicolo Gaggero από την Ιταλία, ενώ δεύτερος ακολούθησε ο Liam Bond από την Αγγλία. Στην κατηγορία των ομάδων την πρώτη θέση κατέλαβε η ομάδα από την Ιταλία με τον επαγγελματία παίκτη Akim Hassan, ενώ δεύτερη ήρθε η ομάδα από το Ισραήλ με τον επαγγελματία παίκτη Itamar Cohen. Το σημαντικό χρηματικό ποσό των 70.000€ μοιράστηκε στους 60 PGA επαγγελματίες, ενώ δόθηκαν εξαιρετικά έπαθλα – δώρα στους ερασιτέχνες.
Ο πρώτος στην κατάταξη επαγγελματίας Nicolo Gaggeroέλαβε το «Τρόπαιο Aegean Airlines Pro-Am», μαζί με μια επιταγή €7.000! Η Aegean Airlines έχει αποδείξει την αμέριστη υποστήριξή της στο άθλημα του γκολφ χωρίς ωστόσο να παραβλέπει τις ανάγκες των συνανθρώπων μας και των τοπικών κοινωνιών. Σε αυτό το πνεύμα, το φετινό τουρνουά προσέφερε το ποσόν των 8.000 Ευρώ από τα έσοδα των χορηγιών στα Παιδικά Χωριά SOS.Το Παιδικό Χωριό SOS στην Καλαμάτα υποστηρίζει 110 οικογένειες μέσω του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας.

Όλγα Κεφαλογιάννη, Nicolo Gaggero, Θεόδωρος Βασιλάκης

Όλγα Κεφαλογιάννη, Nicolo Gaggero, Θεόδωρος Βασιλάκης

Στην ομιλία του στην Τελετή Απονομής Επάθλων και στη Δεξίωση, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του “8ου Aegean Airlines Pro-Am” και Πρόεδρος της AegeanAirlines, κ. Θεόδωρος Βασιλάκης, συνεχάρη καταρχήν τον Επαγγελματία νικητή και τον δεύτερο νικητή στο ατομικό παιχνίδι,τις έξι νικήτριες ομάδες του 8ου Τουρνουά Γκολφ AegeanAirlinesPro-Am καθώς και τους νικητές του Aegean  Airlines Cup 2013 για τις εξαιρετικές τους επιδόσεις και τη γνήσια άμιλλά τους. Ο κ. Θ. Βασιλάκης βαθιά συγκινημένος αφιέρωσε την τελετή στη μνήμη του Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου λέγοντας «Σε ευχαριστούμε καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλε για την αγάπη που έτρεφες για τον τόπο σου τη Μεσσηνία, τον θαυμασμό σου για τις φυσικές ομορφιές της πατρίδας σου και την επιμονή σου να συμβάλεις στην ανάπτυξη αυτού του μοναδικού αθλήματος, του γκολφ. Η δύναμή σου, η επιμονή σου και η σοφία σου θα αποτελούν πάντα πηγή έμπνευσης για εμάς!» Συμπληρώνοντας «Νιώθουμε ιδιαιτέρως χαρούμενοι και τυχεροί που η οικογένειά σου και ιδίως ο γιος σου, Αχιλλέας, συνεχίζει με επιτυχία την προσπάθειά σου για να γίνουν πράξη όλα όσα ονειρευτήκατε μαζί εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια». Περαιτέρω, τόνισε, ότι σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον, οι προσπάθειες για την οικοδόμηση ενός νέου έθνους ανάπτυξης και ευημερίας πρέπει να υποστηριχθούν από έξυπνες νέες επιχειρηματικές ιδέες και ευκαιρίες για εναλλακτικές επενδύσεις. Το γκολφ είναι μία τέτοια παγκόσμια αγορά με τεράστιο δυναμικό.

Θεόδωρος Βασιλάκης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος

Θεόδωρος Βασιλάκης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος

Η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη στον χαιρετισμό της μεταξύ άλλων είπε «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή μου να είμαι μαζί σας σε αυτόν τον ξεχωριστό προορισμό της COSTA NAVARINO που αποτελεί την παρακαταθήκη του Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου. Αυτό το τουρνουά που οργανώθηκε από την AEGEAN, μια βραβευμένη ελληνική αεροπορική εταιρεία η οποία καθημερινά μεγαλώνει και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εταίρους στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς ως ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του γκολφ στην Ευρώπη. Το γεγονός ότι περισσότεροι από 200 άνθρωποι ταξίδεψαν από όλο τον κόσμο σε αυτήν την όμορφη γωνιά της Ελλάδας, σημαίνει πολλά για την Ελλάδα, ειδικά αυτήν την περίοδο που οι Έλληνες κάνουν μεγάλη προσπάθεια για να ξεπεράσουν την οικονομική κρίση.Εμείς ως Υπουργείο Τουρισμού προσβλέπουμε στον θεματικό τουρισμό και τον αθλητικό τουρισμό. Οι επενδύσεις σε αυτό τον τομέα και η ανάπτυξη των προορισμών και γηπέδων γκολφ και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας είναι μέσα στους στόχους μας. Άλλωστε με το γκολφ μπορούμε να προσελκύουμε επισκέπτες όλο τον χρόνο. Το τουρνουά που διοργάνωσε η Aegean είναι ένα εξαιρετικό μέσο για να δείξουμε το καλύτερο πρόσωπο της Ελλάδας».

Χριστιάννα Βαρδινογιάννη-Γουλανδρή, Γιώργος Γουλανδρής

Χριστιάννα Βαρδινογιάννη-Γουλανδρή, Γιώργος Γουλανδρής

Ρένα Καψή, Κωστής Κωνσταντακόπουλος

Ρένα Καψή, Κωστής Κωνσταντακόπουλος

Ο διεθνής tour player Tino Schouster, με τα μέλη του Eagles Club Μονάχου, Georg Kofler και Stefan Schaffelhuber

Ο διεθνής tour player Tino Schouster, με τα μέλη του Eagles Club Μονάχου, Georg Kofler και Stefan Schaffelhuber

error: Content is protected !!