ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Τιμή στον Γιώργο Ζογγολόπουλο στο πλαίσιο της έκθεσης «Αγωγή Ζωής» στο Κολλέγιο Αθηνών!

Στο πλαίσιο της έκθεσης του Γιώργου Ζογγολόπουλου «Αγωγή Ζωής» που φιλοξενείται στο Κολλέγιο Αθηνών στο Ψυχικό, η οποία τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, το βράδυ της Παρασκευής με θέμα: Το μνημείο «Ο Χορός του Ζαλόγγου» του Γιώργου Ζογγολόπουλου ως διεθνές τοπόσημο για την Εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών.

Άποψη της εισόδου της έκθεσης στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών
Άποψη από την έκθεση στο Κολλέγιο Αθηνών

Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ παρουσίασε σε πρώτη εκτέλεση το έργο του βραβευμένου Μουσικοσυνθέτη Γιώργου Βούκανου «Ζάλογγο, Χορός των Γυναικών – Συμφωνία Σιωπής» σε κείμενα και στίχους της Έφης Παναγοπούλου.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Γεωργίου Ζογγολόπουλου κ. Νίκος Θεοδωρίδης, η Αντιδήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού κ. Ελένη Ζέππου- Χαρλαύτη, η Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Άντζελα Γκερέκου, o Δήμαρχος Πρεβέζης κ. Νίκος Γεωργάκος και ο Πρόεδρος των Απογόνων Σουλιωτών κ. Νίκος Κουτσονίκας. Επίσης τίμησαν με την παρουσία τους την ξεχωριστή βραδιά οι Aπόγονοι Σουλιωτών η κ. Ελένη Δράκου, o κ. Κίτσος Μπότσαρης, ο κ. Κώστας Τζαβέλλας και ο κ. Γιάννης Μπανίκας. Η εκδήλωση είχε την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και χορηγούς επικοινωνίας την ΕΡΤ και το 3ο Πρόγραμμα.

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Γεωργίου Ζογγολόπουλου και ανιψιός του καλλιτέχνη, Νίκος Θεοδωρίδης.
Ο Γιώργος Ζογγολόπουλος σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ το 1999.
Ο μαέστρος Γιώργος Αραβίδης διευθύνει την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.
Ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Βούκανος με την σοπράνο Άντα Αθανασοπούλου αριστερά του και δεξιά του την ηθοποιό Χρύσα Ρώμα και τη στιχουργό του συμφωνικού του ποιήματος Έφη Παναγοπούλου.
Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Νίκος Κούκης με τον εφοπλιστή και τ. Δήμαρχο Οινουσσών Ευάγγελο Αγγελάκο.
Ειρήνη Τσαμανδουράκη και Πόπη Γιαννοπούλου
Η Αντιδήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού Ελένη Ζέππου – Χαρλαύτη με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αποφοίτων Κολλεγίου Αθηνών, Άρη Παπαδόπουλο.
Ο Πρόεδρος και η Γεν. Γραμματέας του Ιδρύματος Γ. Ζογγολόπουλου, Νίκος και Υβόννη Θεοδωρίδη, με τον εφοπλιστή και τ. Δήμαρχο Οινουσσών Ευάγγελο Αγγελάκο και τον Δήμαρχο Πρέβεζας, Νίκο Γεωργάκο.
Ίρις Κρητικού

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!