ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Συνέβη στην Αθήνα: H avant-premiere της ταινίας Inside παρουσία του Γουίλεμ Νταφόε !

Μια μοναδική εμπειρία έζησαν το βράδυ της Κυριακής, όσοι βρέθηκαν στην avant-premiere της πολυαναμενόμενης ταινίας “INSIDE” του Έλληνα σκηνοθέτη Βασίλη Κατσούπη, σε παραγωγή του Γιώργου Καρναβά (Heretic), με πρωταγωνιστή τον Γουίλεμ Νταφόε. Ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός, ο οποίος ήρθε στην πρωτεύουσα ειδικά για την περίσταση, σκόρπισε ρίγη ενθουσιασμού στο φιλοθεάμον κοινό, που κατέκλυσε το υπερσύγχρονο αμφιθέατρο «Ιωάννης Δεσποτόπουλος» του πλήρως ανακαινισμένου Ωδείου Αθηνών.

Willem Dafoe

Έχοντας ήδη αποσπάσει διθυραμβικά σχόλια στο 73o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου, δημοσιογράφοι, κινηματογραφιστές αλλά και σινεφίλ εκπρόσωποι του επιχειρηματικού και καλλιτεχνικού χώρου, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη συγκλονιστική ερμηνεία του Γουίλεμ Νταφόε, στην πρώτη μεγάλου μήκους ταινία μυθοπλασίας του Βασίλη Κατσούπη, η οποία θα ξεκινήσει το κινηματογραφικό της ταξίδι στην χώρα μας από αύριο Πέμπτη 9 Μαρτίου, σε διανομή της TULIP Entertainment.

Γιώργος Καρναβάς, Βασίλης Κατσούπης

Η Μαριλίζα Τοτόμη, Γενική Διευθύντρια της TULIP Entertainment άνοιξε τη βραδιά, καλώντας στο βήμα τους συντελεστές της ταινίας, οι οποίοι μετά το τέλος της προβολής καταχειροκροτήθηκαν και συμμετείχαν σε ένα ενδιαφέρον Q&A, υπό το συντονισμό της Δήμητρας Αργυράκη, Marketing & Publicity Manager της TULIP, αναφορικά με τα γυρίσματα και τη μεταξύ τους συνεργασία. Την επόμενη ημέρα πραγματοποιήθηκε η επίσημη Συνέντευξη Τύπου της ταινίας στην αίθουσα «Άρης Γαρουφαλής» του Ωδείου Αθηνών, την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, και συμμετείχαν ο πρωταγωνιστής της ταινίας Γουίλεμ Νταφόε, ο σκηνοθέτης Βασίλης Κατσούπης και ο παραγωγός Γιώργος Καρναβάς. Οι δημοσιογράφοι που παρευρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να κάνουν τις δικές τους ερωτήσεις στους συντελεστές και να εκφράσουν τις σκέψεις τους, σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που ακολούθησε.

Ρεβέκκα Καμχή, Χριστίνα Πολίτη
Σούλα Λιάκου, Δήμητρα Λαζαράτου
Δάφνη Ζουμπουλάκη, Στέφανος Ρόκκος που φιλοτέχνησε τον μοναδικό ζωγραφικό πίνακα με ελληνική υπογραφή που έγινε κατά παραγγελία για τις ανάγκες της ταινίας

Σε σχετική ερώτηση ως προς τα έργα τέχνης που εμφανίζονται στην ταινία, καθώς η τέχνη αποτελεί μεγάλη θεματική της, ο Νταφόε απάντησε ότι ταυτίστηκε με τον χαρακτήρα του, δηλώνοντας χαρακτηριστικά «ήξερα κάποια έργα, αλλά στην πραγματικότητα μπήκα μέσα στο σετ κι έπρεπε να τα διαχειριστώ», ενώ ο σκηνοθέτης τόνισε τη σημασία του να φαίνεται όλη η έκθεση έργων αληθινή: «Ήταν ένα από τα πιο δύσκολα tasks που αντιμετωπίσαμε, και αυτό έγινε εφικτό χάρη στον παραγωγό μου, ο οποίος προσέγγισε τον επιμελητή έργων τέχνης Λεονάρντο Μπιγκάτσι για να βρούμε τις αυθεντικές ρέπλικες από τα studio των καλλιτεχνών. Είναι μεγάλη τιμή που ο Κλεμέντε δημιούργησε για εμάς ένα έργο, όπως και ο Στέφανος Ρόκος, ο οποίος βρίσκεται εδώ».

Μιλώντας για φόβους, ο Νταφόε είπε αστειευόμενος πως «ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι να παίξω σε κακές ταινίες. Θέλω απλά να ξέρω τον λόγο για τον οποίο συμμετέχω σε μια ταινία. Κάθε φορά είναι κάτι καινούριο, και παρόλο που έχω παίξει σε τόσες ταινίες, η καθεμία έχει να σου δώσει κάτι, ένα μάθημα, ενώ πάντα υπάρχει ο φόβος του πώς να ενσαρκώσω σωστά τον κάθε ρόλο. Ο πραγματικός φόβος που θα έπρεπε να έχει ένας ηθοποιός είναι η απόλυτη σιγουριά».

Ναταλία Αργυράκη, Νατάσα Εξηνταβελώνη
Σούλα Λιάκου, Μαρία Λεμονιά
Mαρίνα Κόντη, Αργύρης Παπαδημητρόπουλος, Δήμητρα Αργυράκη, Ναταλία Αργυράκη
Γιώργος Πυρπασόπουλος, Ευγενία Δημητροπούλου
Μαρία Καλλιμασιά, Μαρκέλλα Μαυρίδογλου
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, Δήμητρα Αργυράκη

Αξίζει να σημειωθεί πως η ταινία έχει γυριστεί με χρονολογική σειρά, και βασίστηκε σε πολλά σημεία στον αυτοσχεδιασμό, όπως τονίστηκε και από τον σκηνοθέτη, ενώ ο παραγωγός Γιώργος Καρναβάς δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον Νταφόε, υπερθεματίζοντας την εργασιακή ηθική του, την οποία μετέδωσε στα γυρίσματα της ταινίας σε όλη την ομάδα.

Γιώργος Καρναβάς, Willem Dafoe, Βασίλης Κατσούπης, Gene Bervoets, Μαριλίζα Τοτόμη (Γενική Διευθύντρια TULIP Entertainment)
Gene Bervoets, ο σκηνοθέτης Βασίλης Κατσούπης, ο πρωταγωνιστής Willem Dafoe, ο παραγωγός Γιώργος Καρναβάς

«Βασίλη αν ήσουν ο Γουίλεμ θα έπαιζες στην ταινία σου;» ρώτησε αναπάντεχα ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, και αφού γέλασε ο σκηνοθέτης, άδραξε την ευκαιρία για να ευχαριστήσει ακόμα μία φορά τον Νταφόε, για την εμπιστοσύνη που του έδειξε, καθώς το θεώρησε μεγάλο ρίσκο από την πλευρά του, αφήνοντας οι δυο τους ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας συνεργασίας τους στο μέλλον.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!