ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Πρίγκιπας Αλέξανδρος για την υγεία του Βασιλιά Καρόλου: «Είμαι βαθιά ανήσυχος και ταραγμένος για τον αγαπητό μου εξάδελφο και φίλο, ΑΜ Βασιλιά Κάρολο Γ’ …»

Ακολουθεί η δήλωση τoυ ΑΒΥ Πρίγκιπα Αλέξανδρου σε συνέχεια της δυσάρεστης είδησης για την υγεία του ΑΜ Βασιλιά Κάρολου Γ’.

Είμαι βαθιά ανήσυχος και ταραγμένος για τον αγαπητό μου εξάδελφο και φίλο, ΑΜ Βασιλιά Κάρολο Γ’ και πολύ συγκινημένος από την απόφασή του να μοιραστεί την προσωπική του κατάσταση με τον λαό του. Στέλνω μήνυμα συμπαράστασης, κατανόησης και συμπόνιας. Η αγάπη όλων μας που τον γνωρίζουμε και τον νοιαζόμαστε βαθιά και η πίστη μας ότι θα το ξεπεράσει, θα στηρίξει τον Βασιλιά Κάρολο ώστε να επιμείνει και να κερδίσει την πιο σημαντική μάχη. Το μέλλον διαγράφεται πολύ αισιόδοξο λόγω του πρώιμου σταδίου της ασθένειάς του. Κανείς δεν θέλει να ακούσει ότι πάσχει από καρκίνο. Ξέρω πολύ καλά πώς νιώθεις από προσωπική εμπειρία. Πόσο αγχωτικό και τρομακτικό είναι επίσης και για την οικογένεια του πάσχοντα, πώς μπερδεύονται όλα τα συναισθήματα και πώς παγώνεις δίχως να μπορείς να σκεφτείς τίποτα άλλο. Μόλις πρόσφατα αντιμετώπισα την ίδια ασθένεια. Είχα αποφύγει να μιλήσω για αυτό, καθώς είναι ένα προσωπικό θέμα που αφορά μόνο εμένα και την οικογένειά μου, αλλά η εξωστρέφεια του Βασιλιά Καρόλου με παρότρυνε να μιλήσω. Το μοιράζομαι τώρα, συντασσόμενος στο πλάι του Βασιλιά Κάρολου, ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να ενεργοποιηθούν και να φροντίσουν την υγεία τους. Οι στατιστικές δείχνουν ήδη, ότι μόλις ακούστηκε η είδηση για την κατάσταση της υγείας του Βασιλιά Καρόλου, ο αριθμός των εξετάσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει αυξηθεί πολύ. Ο κόσμος πρέπει να ακούσει τις ιστορίες μας και να συνειδητοποιήσει ότι κανείς δεν εξαιρείται.

«Τον Δεκέμβριο του 2023, ανακάλυψα ότι έχω καρκίνο του προστάτη σε πρώιμο στάδιο.» Πρίγκιπας Αλέξανδρος

Ακολουθώντας το πρωτόκολλο των συχνών ελέγχων, ένα χρόνο πριν τον εντοπισμό του καρκίνου, έκανα ως συνήθως τις προβλεπόμενες εξετάσεις μου. Μετά τα πρώτα αποτελέσματα, οι γιατροί έκριναν ότι πρέπει να υποβληθώ σε εξέταση μαγνητικής τομογραφίας και πράγματι είδαν κάτι ύποπτο. Έκαναν βιοψία και όλα ήταν εντάξει εκείνη τη στιγμή. Ένα χρόνο αργότερα, αν και δεν είχα κανένα πρόβλημα, μια μαγνητική τομογραφία έδειξε ξανά ανησυχητικές εικόνες, αλλά αυτή τη φορά τα αποτελέσματα της βιοψίας έδειξαν τη λέξη που όλοι φοβόμαστε. Εκείνη τη στιγμή τρομοκρατήθηκα. Αλλά δεν ήμουν μόνος. Δεν μιλώ για την οικογένεια και τους φίλους που το γνώριζαν και μοιράστηκαν την υποστήριξή τους που σήμαινε τόσα πολλά και δεν περιγράφεται με λόγια, αλλά και για όλους τους πάσχοντες που παλεύουν με αυτήν την ασθένεια. Μετά από αυτό, ακολούθησα αυστηρά τις εντολές των γιατρών, έκανα όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, χειρουργήθηκα, έκανα όλους τους υποχρεωτικούς ελέγχους μετά την επέμβαση και τέλος, πήρα τα πιο υπέροχα νέα από τον γιατρό μου – «Όλα είναι καθαρά τώρα.». Θα συνεχίσω αυστηρά τους τακτικούς ιατρικούς ελέγχους στο μέλλον και απευθύνω έκκληση σε όλους να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα, κάνοντας το ίδιο. Να είστε υπεύθυνοι και αυστηροί με τον εαυτό σας ακούγοντας τη συμβουλή του γιατρού σας.
Παρακολουθείστε την υγεία σας ως τον μεγαλύτερο πλούτο και δώρο που λαμβάνετε στη ζωή. Εύχομαι με όλη μου την καρδιά ο Βασιλιάς Κάρολος, ο αγαπητός φίλος και εξάδερφός μου, να βγει γρήγορα και εκείνος νικητής.

error: Content is protected !!