ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Οι συλλογές της διακεκριμένης εικαστικού Christina Lappa στο «Christmas at The Pop up Project», στο ballroom του King George!

Πρώτη φορά που μαγεύτηκα από την τέχνη της διακεκριμένης εικαστικού Christina Lappa ήταν στις αρχές του περασμένου Απριλίου, στη παρουσίαση της εγκατάστασης «Πορτραίτα συναισθημάτων, 120 εκφράσεις της καθημερινότητας» με αφορμή τα εγκαίνια του νέου της χώρου, Χάρητος 10 στο Κολωνάκι. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία, προσελκύοντας προσωπικότητες από το χώρο της τέχνης, του επιχειρείν και της δημοσιογραφίας, στην εκδήλωση παρουσιάστηκε μέρος της νέα της σειράς «PortraitsofFeelings», MAGENTA – bold, confident, and unapologetic, δημοιογράφοι αποθέωσαν τη δουλειά της καταξιωμένης ζωγράφου, που έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις στο εξωτερικό.

Μου άρεσε πολύ η συλλογή της που μετέφερε τους επισκέπτες σε έναν κόσμο χρωμάτων και συναισθημάτων, συμβολίζοντας τις 120 εβδομάδες πανδημίας, περιορισμών και σκληρής καθημερινότητας που ζήσαμε. Μέσα από την τέχνη της, έπαιξε με όλα τα χρώματα που συνθέτουν τη ζωή μας τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς και με γεγονότα ή ειδήσεις που μας έχουν γοητεύσει ή μας έχουν θλίψει.

Πρόκειται για μια συναρπαστική εγκατάσταση που συνοδεύεται από ήχο και φως αποπνέοντας κίνηση και μια συνεχή εναλλαγή που προσελκύουν το μάτι του θεατή δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα και ενθαρρύνοντας τους επισκέπτες να ταυτιστούν με πορτραίτα από την συλλογή.

Τα είχα καταγράψει όλα με ενθουσιασμό σε αυτές εδώ τις σελίδες, έστω κι δεν γνώριζα ακόμη πως οι τύχες θα συνωμοτούσαν ώστε λίγους μήνες μετά να συνεργαστούμε με αφορμή τη συμμετοχή της στο «Christmas at The Pop up Project», το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, στο ballroom του King George.

Η Χριστίνα γεννήθηκε στη Βενεζουέλα. Έτσι, οι περισσότεροι πίνακές της είναι εμπνευσμένοι από τη γενέτειρά της. Σπούδασε Interior Design στην Ισπανία και τώρα ζει στην Ελλάδα, όπου εργάζεται ως ζωγράφος και διακοσμήτρια με εξειδίκευση σε Art Hotels.

Χριστίνα Λάππα

Από μικρή ζωγραφίζει με πάθος. Τα έντονα χρώματα και οι αντιθέσεις χαρακτηρίζουν την τέχνη της. Τα έργα της αποπνέουν φως, κινητικότητα και μια συνεχή εναλλαγή που ελκύει το βλέμμα του θεατή.

Οι πίνακές της χαρακτηρίζονται από μια ατμόσφαιρα ζεστασιάς, αρμονίας και ηρεμίας που προκαλείται από την ιδιαίτερη μορφή με την οποία απεικονίζει το κεντρικό της θέμα: το θηλυκό.

Η Χριστίνα Λάππα έχει παρουσιάσει τα έργα της σε διάφορα μέρη του κόσμου μέσα από ομαδικές και ατομικές εκθέσεις σε γκαλερί, art shows, Biennale και μουσεία σε όλο τον κόσμο, όπως Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Φλωρεντία, Βενετία, Ρώμη, Μιλάνο, Μάντοβα, Παρίσι, Λονδίνο, Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Marbella, Taza Πόλη, Μόσχα, Ντουμπάι, Τόκιο, Σιγκαπούρ, Φορτ Λόντερντεϊλ, Νέα Υόρκη και Μαϊάμι, καθιερώνοντας τον εαυτό της στον παγκόσμιο χώρο της τέχνης.

error: Content is protected !!