ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Οι Οικοδέσποινες των Σπετσών: Κάνε διακοπές σε ένα από τα ομορφότερα σπίτια της promenade των Σπετσών!

Αν θέλεις να ζήσεις την πραγματική εμπειρία των θερινών διακοπών στις Σπέτσες, το περίφημο hashtag #SpetsingAround, τότε αυτό που έχεις να κάνεις είναι να νοικιάσεις ένα από τα ομορφότερα διαθέσιμα σπίτια του νησιού.

Μόλις χθες επέστρεψα από το Νησί των Αρωμάτων, ξεφυλλίζω τις φωτογραφίες που βγάλαμε με την αγαπημένη μου φίλη και μία από τις καλύτερες οικοδέσποινες των Σπετσών, την Ντένη Βαχλιώτη-Στεφανάκη, και αναρωτιέμαι αν κατάφερα μέσα από τα δεκάδες instagram stories μου να σε μεταφέρω -έστω και λίγο- στην ατμόσφαιρα και στην θετική αύρα που με πλημμύρισε η επιβλητική πέτρινη Οικία του ζεύγους Στεφανάκη, που με φιλοξένησαν για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς.

Αν μπόρεσα να σε κάνω να νιώσεις στο πρόσωπο σου το ocean spray που φυσούσε ο αγέρας από την θάλασσα στις μεγάλες βεράντες στην front row της Κουνουπίτσας, που βρίσκεται το σπίτι. Αν είδες μαζί μου τον ήλιο να ανατέλλει πάνω από την Ύδρα και το Τρίκερι, με τις πρώτες του ηλιαχτίδες να τρυπώνουν στην κρεβατοκάμαρα μου, μέσα από τις λινές κουρτίνες στο χρώμα της άμμου. Αν περπάτησες τα πρωινά ξυπόλητη πίσω από τα γυμνά μου πόδια, καθώς με ένα φλιτζάνι φρέσκο καφέ στο χέρι, άνοιγα το pc μου, μπροστά στο ομορφότερο παράθυρο του νησιού, που κοιτάζει κατάματα όλα τα μπλε του κόσμου.

Οι Σπέτσες, έχουν ένα εντελώς δικό τους lifestyle, που απέχει πολύ από οτιδήποτε εξεζητημένο, flashy, νεόκοπο. Έχουν μία εντελώς δική τους κομψή νωχέλεια που απέχει παρασάγγας από τους φρενήρεις ρυθμούς άλλων νησιών.

Αν σηκώθηκες στις μύτες των ποδιών σου για να φτάσεις να ρουφήξεις τα αρώματα των ολόγιομων λεμονιών, αν άπλωσες το χέρι σου μαζί με το δικό μου, για να κόψεις από την θεόρατη λεμονιά τους φρέσκους καρπούς της. Ταξίδιψες άραγε μαζί μου;

Ντένη Βαχλιώτη Στεφανάκη, Φαίη Μπέη

“Μην ανοίξεις αυτή τη φορά το σπίτι σου, θα σε φιλοξενήσουμε εμείς…” ήταν το μήνυμα του Αλέξη και της Ντένης Στεφανάκη, την περασμένη εβδομάδα. Ένα μήνυμα που συνόδευε την πρόσκληση για ένα τριήμερο σε ένα από τα ομορφότερα σπίτια της promenade των Σπετσών, το δικό τους σπίτι, για το οποίο είχα γράψει πέρυσι τον Ιούνιο, σε αυτές εδώ τις σελίδες.

Έγραφα θυμάμαι:

Θα μπορούσα να ξεκινήσω αυτό το post με το χιλιοφορεμένο “αυτό το post δεν είναι διαφημιστικό” και αλήθεια θα ήταν. Όμως, το συγκεκριμένο σπίτι θέλω να το διαφημίσω με όλη την επικοινωνιακή δύναμη που ενδεχομένως διαθέτω, μιας και αξίζει τη κάθε λέξη ενθουσιασμού.
Δεν είναι άλλωστε λίγες οι φορές που μιας και γνωρίζετε την αγάπη που έχω στον παραθεριστικό μου τόπο, στο νησί των ομορφότερων καλοκαιριών μου, μου στέλνετε μηνύματα για το που να πάτε να απολαύσετε ένα φρέσκο ψάρι, που να πιείτε το ποτό σας, σε ποιο κόλπο να κολυμπήσετε, και φυσικά, που θα σας πρότεινα να απευθυνθείτε για την εκεί διαμονή σας.

Και η απάντηση μου είναι σχεδόν πάντα η ίδια, φυσικά και υπάρχουν υπέροχα ξενοδοχεία για να προτιμήσεις, για κάθε ανάγκη και για κάθε βαλάντιο, είναι άπειρες οι φορές που έχω αναφερθεί στα πιο αγαπημένα μου από αυτά, αλλά αν θέλεις να ζήσεις την πραγματική εμπειρία των θερινών διακοπών στις Σπέτσες, το περίφημο hashtag #SpetsingAround, τότε αυτό που έχεις να κάνεις είναι να νοικιάσεις ένα από τα ομορφότερα διαθέσιμα σπίτια του νησιού.

Καμία υπερβολή δεν ταιριάζει σε αυτό το κοσμοπολίτικο νησί που προτιμούν για τις διακοπές τους η διεθνής αριστοκρατία, οι Ευρωπαίοι blue blooded και beautiful people που αναζητούν τη διακριτική πολυτέλεια, που δεν τους ενδιαφέρει to see and to be seen and make noise, αλλά να απολαύσουν ό,τι εκλεκτότερο έχει να τους προσφέρει το αριστοκρατικό αυτό νησί.

Ίσως σκεφτείς πως αυτό συμβαίνει σε όλα τα νησιά, αλλά όχι. Ιδίως οι Σπέτσες, έχουν ένα εντελώς δικό τους lifestyle, που απέχει πολύ από οτιδήποτε εξεζητημένο, flashy, νεόκοπο. Έχουν μία εντελώς δική τους κομψή νωχέλεια που απέχει παρασάγγας από τους φρενήρεις ρυθμούς άλλων νησιών.

Καμία υπερβολή δεν ταιριάζει σε αυτό το κοσμοπολίτικο νησί που προτιμούν για τις διακοπές τους η διεθνής αριστοκρατία, οι Ευρωπαίοι blue blooded και beautiful people που αναζητούν τη διακριτική πολυτέλεια, που δεν τους ενδιαφέρει to see and to be seen and make noise, αλλά να απολαύσουν ό,τι εκλεκτότερο έχει να τους προσφέρει το αριστοκρατικό αυτό νησί.

Έτσι, όταν πριν λίγο καιρό -στις Σπέτσες πάντα- οι αγαπημένοι μου παιδικοί φίλοι Αλέξης Στεφανάκης και Ντένη Βαχλιώτη-Στεφανάκη μου εκμυστηρεύτηκαν πως αποφάσισαν να διαθέσουν την όλο κομψότητα πέτρινη Οικία τους, ένα πραγματικό στολίδι της περιοχής της Κουνουπίτσας, στην πλατφόρμα airbnb, ζήτησα την άδεια τους, για να ενημερώσω με τη σειρά μου και τους αναγνώστες του Fay’s Control, αυτών εδώ των σελίδων, που μετά από δέκα χρόνια που μοιραζόμαστε τόσα και τόσα ταξίδια, εικόνες, tips, γεύσεις, εμπειρίες, και τις καλύτερες προτάσεις, ξέρουμε πως μιλάμε την ίδια γλώσσα, πως το αυτό το συγκεκριμένο κοινό είναι αυτό που εκτιμά τη διακριτική πολυτέλεια, που δεν τους ενδιαφέρει to see and to be seen and make noise, αλλά να απολαύσουν ό,τι εκλεκτότερο έχει να τους προσφέρει το αριστοκρατικό αυτό νησί.

Μπες εδώ και πάρε όλες τις πληροφορίες για το πανέμορφο αυτό σπίτι στην πρώτη σειρά πάνω στη θάλασσα της Κουνουπίτσας, για το σπίτι που έχουμε περάσει μερικές από τις αξέχαστες στιγμές από τα ομορφότερα καλοκαίρια της ζωής μας.

The Spetsians!

Η ομορφότερη περίοδος για να ζήσεις το περίφημο #SpetsingAround στην πέτρινη αυτή Οικία, είναι μόλις κλείσουν τα σχολεία το δεύτερο μισό του Ιουνίου, οι πρώτες μέρες του Αυγούστου και ολόκληρος ο Σεπτέμβριος με τον Άγιο Μάμα του & την Αρμάτα του!

Οι οικοδέσποινες των Σπετσών!

error: Content is protected !!