ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Ξεχωριστές ξεναγήσεις στην αγαπημένη γκαλερί της Ρεβέκκα Καμχή!

«Κάνουμε κάτι ιδιαίτερο αυτήν τη φορά, κυρίως για το φοιτητικό κοινό, και θέλουμε πολύ να έρθουν νέοι άνθρωποι στην γκαλερί, να τους προσφέρουμε το κάτι παραπάνω και να τους φέρουμε πιο κοντά στην σύγχρονη τέχνη. Θα χαρώ πολύ να σε δω από κοντά» Ρεβέκκα.

Αυτό ήταν το μήνυμα που έφτασε στο mail μου από την Ρεβέκκα Καμχή, ένα από αυτά τα μηνύματα που αγαπάω πιο πολύ από όλα να επικοινωνώ και να σας ενημερώνω. Η γκαλερί Ρεβέκκα Καμχή λοιπόν, μία από τις πιο ιδιαίτερες γκαλερί, που θυμίζει αντίστοιχες στο Marais στο Παρίσι, που όμως -ω, τι τύχη- βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας, στο 9 της Λεωνίδου, στο Μεταξουργείο, υποδέχεται το φοιτητικό κοινό (και όχι μόνο) για δύο ημέρες για δύο ξεναγήσεις την κάθε ημέρα, στην έκθεση με τίτλο «Εντός εκτός» με έργα σε χαρτί. Φοιτητές από όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα μπορούν να δουν έργα σημαντικών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, να συζητήσουν, να θέσουν ερωτήματα γύρω από την σύγχρονη τέχνη και να περιηγηθούν στους χώρους της γκαλερί.  «Καλούμε τους φοιτητές αλλά και όποιον επισκέπτη το επιθυμεί να ανακαλύψει τον κόσμο του χαρτιού ως μέσου έκφρασης και αποτύπωσης της φαντασίας», μου λέει η Ρεβέκκα, η οποία θα πραγματοποιήσει η ίδια την ξενάγηση, ενώ επιπλέον, με την ακαδημαϊκή σας ταυτότητα (πάσο) μπορείτε να λάβετε δωρεάν περιοδικά σύγχρονης τέχνης.

Ρεβάκκα Καμχή

Στην ομαδική έκθεση συμμετέχουν καλλιτέχνες με έργα τους από διαφορετικές περιόδους: Ρίτα Άκερμανν, Νίκος Αλεξίου, Αλέξανδρος Γεωργίου, Mωρίς Γκανής, Κλερ Γουντς, Kωνσταντίνος Κακανιάς, Κάρεν Κιλίμνικ, Ελένη Κοτσώνη, Μοσέκουα Λάνγκα, Λίλυ Λάντλοου, Ντιάννα Μαγκανιά,  Τρέισυ Μόφφαττ, Ρος Μπλέκνερ, Πολ Ντέσμπορο, Ελίζαμπεθ Πέυτον, Αλέκος Φασιανός,  Συλβί Φλερύ, Τάκης, Φέλιξ Γκονζάλες Τόρρες. 

Λίγα λόγια για το σκεπτικό της έκθεσης: Παραδοσιακά, η χρήση του χαρτιού παραπέμπει στο σκίτσο, στο προσχέδιο, σε κάτι πρόχειρο ή βιαστικό ή σε κάτι ασπρόμαυρο.  Παρόλα αυτά, το χαρτί δεν αποτελεί ένα προκαταρκτικό ή πρόχειρο μέσο,  αλλά πάνω σε αυτό αποτυπώνονται έργα αυτάρκη ακόμα και πλούσια σε χρώμα. Η τέχνη είναι κάτι που δεν εμπίπτει σε “εντός-εκτός” όρια.  Ωστόσο, τα “όρια” στη δημιουργία, καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τη μορφή του έργου. Τα έργα εμπεριέχουν την απόφαση του καλλιτέχνη  για το τι θα συμπεριληφθεί εντός του κάδρου και τι θα αφεθεί εκτός. Έτσι, τα έργα σε χαρτί «μπαίνουν» και «βγαίνουν» εντός και εκτός του κάδρου ανάλογα με τον τρόπο που τα βλέπουμε/ερμηνεύουμε εμείς.  Το πλαίσιο αποτελεί το ενδιάμεσο μεταξύ καλλιτεχνήματος και θεατή – καλλιτέχνη και κόσμου.  Καλούμε λοιπόν τον επισκέπτη να τοποθετηθεί  “εντός – εκτός” των δικών του ορίων.
  

«Εντός εκτός»  Ομαδική έκθεση με έργα σε χαρτί Πέμπτη 25 & Παρασκευή 26 Απριλίου 2024/ Ώρες ξεναγήσεων: 12.00- 14.00 και 15.00-17.00/ Η έκθεση “Εντός Εκτός” θα διαρκέσει έως τις 17 Μαΐου 2024.

error: Content is protected !!