ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Μιλώντας στα παιδιά για το σεξ: Όλα όσα δε θέλετε να σας ρωτήσουν και πως να τα αντιμετωπίσετε.

Ελπίζω να προλάβω και να πάω. Μαζί με πολλές φίλες που επίσης προβληματίζονται για το θέμα…Οι ερωτήσεις έχουν ήδη αρχίσει, και ας είναι μόλις πέντε… Και μπούρδες δεν σηκώνει το θέμα…Για την συγκεκριμένη διάλεξη με ενημέρωσε η Άννα Κούμπα, από τις πιο δραστήριες Δημοτικές Συμβούλους του Δήμου Φιλοθέης/Ψυχικού και Αντιπρόεδρος του ΟΚΑΠΑ.

Το Πανελλήνιο Σωματείο Ατόμων με ΔΕΠΥ σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης-Προστασίας, Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού οργανώνει αύριο Τρίτη 9 Απριλίου ,στις 7 το απόγευμα την ενημερωτική διάλεξη:«Μιλώντας στα παιδιά για το ΣΕΞ: Όλα όσα δε θέλετε να σας ρωτήσουν και πώς να τα αντιμετωπίσετε».
Μια 2ωρη διάλεξη από τη Νιόβη Μιχαλοπούλου, Psy.D.  Κλινική Ψυχολόγο
Η διάλεξη θα γίνει στο Σπυροπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Φιλοθέης -Ψυχικού, και η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό.
Αγίας Σοφίας 1 & Ολυμπιονικών (πάροδος Κηφισίας) Ν. Ψυχικό Τηλ: 2106749137

0e1ebd02fbaf856d78d924da5e1173fcΤο σεξ είναι ένα καυτό θέμα για όλους μας, ειδικά όταν πρόκειται να μιλήσουμε με τα παιδιά μας γι΄ αυτό.
Συχνά το αποφεύγουμε γιατί αισθανόμαστε ότι “το παιδί μου δεν είναι ακόμα έτοιμο για μια τέτοια κουβέντα”, “είναι πολύ μικρό για να τα ξέρει αυτά” ή “καλύτερα να το κάνει ο πατέρας/η μητέρα του” και “τώρα πια είναι αργά”.
Μια τέτοια στάση συχνά υποδηλώνει την αμηχανία μας πάνω στο θέμα και την έλλειψη σχεδίου για το τι, πως και πότε θα πρέπει να μιλήσουμε. Αποσαφηνίζοντας τις δικές μας πιθανές αναστολές, αλλά και την ασάφεια του τι θέλουμε και τι πρέπει τα παιδιά μας να ξέρουν σε κάθε ηλικία, θα μπορέσουμε να κρατήσουμε ανοιχτή μια επικοινωνία μαζί τους πάνω σε αυτό το θέμα.
Η ομιλία απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών.

error: Content is protected !!