ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Μία βραδιά στο σπίτι μου για φίλους, #MeTiNiki Κεραμέως!

Δεν ήθελα να διοργανώσω “άλλη μία συγκέντρωση” της προεκλογικής περιόδου. Δεν ξέρω γιατί, αλλά μου φαίνεται πως όλο αυτό τον καιρό της αναμέτρησης έως την ημέρα που θα πάμε να ψηφίσουμε, πρέπει να έγιναν οι πιο πολλές πολιτικές συγκεντρώσεις σε σπίτια, που μπορώ εγώ τουλάχιστον να θυμηθώ.

Ναι, από τις δεκαετίες του ’80 και του ’90, που αυτές πραγματοποιούνταν σε πλατείες και μπαλκόνια έως την pre-election περίοδο της άνοιξης του ’23, που ανοίγονται διάπλατα τα αστικά σαλόνια και διοργανώνονται το ένα Cocktail μετά το άλλο, προς τιμήν του Υπουργού ή του υποψήφιου βουλευτή “της καρδιάς μας”, σαν να έχουν περάσει αιώνες προεκλογικής κουλτούρας και αγώνα.

Προχθές το απόγευμα, στο cocktail που διοργάνωσα στο σπίτι μου, για την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως

Αν και δεν έχω τίποτα εναντίων των εν λόγω συγκεντρώσεων -απεναντίας τη βρίσκω μια χαρά ευκαιρία για να τοποθετηθούν τα πολιτικά αυτά πρόσωπα πιο συγκεκριμένα σε έναν κύκλο ανθρώπων με κοινές αγωνίες, προβληματισμούς και ενδεχομένως αναφορές-, όχι, δεν ήθελα να κάνω “άλλη μία συγκέντρωση” , ανάμεσα σε τόσες άλλες για να συστήσω την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων στους φίλους μου που μένουμε στο ίδιο προάστιο, σε αυτό της Φιλοθέης και του Ψυχικού, με αφορμή και την δική μου υποψηφιότητα στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Οκτωβρίου, με τον συνδυασμό “Προάστιο Πρότυπο” του Δημάρχου μας, Δημήτρη Γαλάνη.

Με τη Νίκη Κεραμέως και τον Δήμαρχο Φιλοθέης/Ψυχικού Δημήτρη Γαλάνη, με τον συνδυασμό του οποίου είμαι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στις Δημοτικές Εκλογές του Οκτωβρίου

Αυτό που ήθελα ήταν, την ημέρα που έκλεισαν τα Λύκεια για την προετοιμασία των προαγωγικών εξετάσεων τους, τέσσερις ημέρες πριν κλείσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου και μόλις μίας ημέρα πριν την κεντρική της συγκέντρωση που θα ολοκλήρωνε τον προεκλογικό της αγώνα, να προσκαλέσω την Υποψήφια Βουλευτή του Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών και Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, και μαζί με τους καλεσμένους μου και τα παιδιά μας, όλα μαθητές στις πιο νευραλγικές τάξεις του Λυκείου, να συζητήσουμε μαζί της, όλα όσα μας απασχολούν και ονειρευόμαστε για Μαθητές με σύγχρονα εφόδια, για Φοιτητές με ανοιχτούς ορίζοντες, για Σπουδαστές με περισσότερες ευκαιρίες, για Πανεπιστημιακούς και Ερευνητές με διευρυμένες δυνατότητες και για Εκπαιδευτικούς με κεντρικό ρόλο και αξία. Να μας παρουσιάσει το πρόγραμμα της δηλαδή και όλα όσα η ίδια έχει στόχο να πετύχει.

Όταν η Νίκη Κεραμέως κερδίζει με το έργο της και τον λόγο της ένα πραγματικά δύσκολο κοινό… Όταν η Νίκη κερδίζει την εμπιστοσύνη, τον σεβασμό και την εκτίμηση των παιδιών μας, μαθητών του Λυκείου…

“Με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης και συστηματική δουλειά, κάναμε πράξη τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις στον τομέα της Παιδείας. Προχωρήσαμε το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα, ξεκινώντας από το Νηπιαγωγείο και φτάνοντας μέχρι το Πανεπιστήμιο και τη Διά Βίου Μάθηση. Εργαστήκαμε για ένα εκπαιδευτικό σύστημα σύγχρονο και προσβάσιμο από όλους, που προσφέρει στα παιδιά μας γνώσεις και δεξιότητες του 21ου αιώνα, για να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Αναβαθμίσαμε τη δημόσια εκπαίδευση, παρέχοντας πρόσθετες ποιοτικές υπηρεσίες για τις οποίες, έως πρότινος, οι γονείς έπρεπε να πληρώσουν.  Παράλληλα με τις μεταρρυθμίσεις, αυξήσαμε τον συνολικό προϋπολογισμό για την Παιδεία, ο οποίος ξεπέρασε τα 6 δις ευρώ, ενώ εξασφαλίσαμε επιπλέον 3 δις ευρώ από κοινοτικούς πόρουςΗ πολιτική μας παρέχει οφέλη σε όλους.  Η Παιδεία αλλάζει. Στην Πράξη. Για 4 ολόκληρα χρόνια, αυτή ήταν για εμάς η προτεραιότητα”

Μα να σου πω κάτι; Δεν είναι μόνο αυτά που μας είπε η Νίκη προχθές βράδυ, στο σαλόνι του σπιτιού μου. Δικηγόρος η ίδια, με πάνω από 15 χρόνια εργασιακής εμπειρίας, μέλος των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών και Νέας Υόρκης, με σπουδές στο Université Paris II Panthéon-Assas στη Γαλλία και στο Harvard στη Βοστώνη, είναι λογικό να υπηρετεί ένα συγκεκριμένο όραμα και να ξέρει πως θα κάνει την επόμενη γενιά καλύτερη από τη δική μας.

Εμμανουέλα Λύκου, Δημήτρης Γαλάνης, Ιωάννα Σακελλαρίου, Νίκη Κεραμέως, Φαίη Μπέη, Καλλιόπη Τζοάννου

Αυτό που εντυπωσίασε τους 60 καλεσμένους μας, ήταν ο τρόπος που μας μίλησε. Ο τρόπος που εκφράστηκε, ο τρόπος που προσέγγισε όλα όσα ίσως κάποιοι από εμάς, έως προχθές το βράδυ, νομίζαμε πως δεν άγγιζαν τη “Σιδηρά” Νίκη.

Αικατερίνη Λαλαούνη, Μπάρμπαρα Κόκκοτα

Μία γυναίκα 42 ετών, πολύ νεότερη από τους περισσότερους από εμάς, όχι μόνο ηλικιακά -γιατί αυτό ελάχιστη σημασία θα είχε- μα με βαθιά εν συναίσθηση για το πως και που χτυπάει η καρδιά των παιδιών μας.

Νίκη Κεραμέρως, Μαρίλυ Καλαβρού Φίλιου, Χρίστος Φίλιος, Τίνα Στεφάνου Σαββίδη
Λίλα Πανδή, Έρση Βότση Ρόκα

Μία γυναίκα 42 μόλις ετών, παντρεμένη με τον δικηγόρο Δημήτρη Λουκά και μητέρα των δύο αγοριών της, του Λουκά και του Κωνσταντίνου. “Πως δεν με έχουν διώξει ακόμη από το σπίτι, δεν έχω ιδέα…” λέει και μας κλείνει το μάτι.

Φαίη Μπέη, Νίκη Κεραμέως, Ελμίνα Κατσαρού

Και όχι, αυτή τη συγκέντρωση προς τιμήν της, δεν την έκανα ως Γυναίκα που στηρίζει Γυναίκες στη Πολιτική. Την έκανα για να τιμήσω μία Γυναίκα με την μόρφωση και την προσωπικότητα που θαυμάζω. Αυτή της Νίκης.

Ναι, η Νίκη Κεραμέως είναι ένας κανονικός άνθρωπος.

“Σε άλλα νέα, χτες είχα την ευκαιρία να γνωρίσω από κοντά την Niki Kerameus και μου έκανε πραγματικά εντύπωση πόσο διαφορετική είναι από την εικόνα που είχα σχηματίσει βλέποντας την στην τηλεόραση. Ενώ την είχα για στριφνή, αγέλαστη και κάπως proode, είδα μια γυναίκα συμπαθέστατη, κανονικότατη, με χιούμορ, με ωραίο λόγο και με αληθινό πάθος για αυτό που κάνει. Και με πολύ εντυπωσιακό έργο το οποίο κρίμα που δεν επικοινωνείται καλύτερα. Ακόμα πιο κρίμα που και αυτή, και αρκετοί άλλοι πολιτικοί αδικούνται απο τον τρόπο με τον οποίο βγαίνουν στα μέσα. Δεν είναι πολιτικό το ποστ, απλά μου έκανε πραγματικά εντύπωση το πόσο έξω μπορεί να πέσει κανείς στις εκτιμήσεις του για κάποιον βασιζόμενος στην δημόσια εικόνα του. Θα μου πείτε, αν είσαι πολιτικός η δημόσια εικόνα σου είναι το όχημα σου. Θα σας πω ότι έχετε δίκιο. Εξ ου και το ποστ….

Fay Bei ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη βραδιά….” έγραψε την επόμενη ημέρα η καλεσμένη μου, Δημοσιογράφος και κάτοικος του Ν. Ψυχικού Εύη Φέτση, στον επιτυχημένο λογαριασμό της στο fcbk , και εισέπραξε εκατοντάδες likes. Ίσως γιατί όσοι έχει τύχει να γνωρίσουμε την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, ακριβώς αυτή την άποψη έχουμε.

Εμμανουέλα Λύκου, Καλλιόπη Τζοάννου
Μαρία Καλλιμασιά, Αρετή Ντάρμα, Κατερίνα Μαντά
Μαρίνα Κατσαούνη, Αθηνά Κωνσταντίνου, Άντζελα Στεφανίτση

Αλέξανδρος & Γιώτα Καμάρα
Έρση Βότση Ρόκα, Χριστιάννα Τερζή Σπανουδάκη

Σοφία Βυθούλκα, Σπύρος Τζοάννος
Ρούλα Γιαννοπούλου, Μαρίνα Ελευθερουδάκη, Φαίη Μπέη, Αλεξάνδρα Καρακώστα
Μπέλλα Λουλουδάκη, Φαίη Μπέη, Άρτεμις Βακαλοπούλου, Ιωάννα Σακελλαρίου
Φαίη Μπέη, Νίκη Κεραμέως, Δημήτρης Γαλάνης
Με την Ειρήνη Βλάχου Παπαθανασίου, δημιουργό του αγαπημένου μας ζαχαροπλαστείου Katamaya, στο Ψυχικό, που προμηθευόμαστε όλοι φανατικά τα ολόφρεσκα της!

Αρετή Ντάρμα, Φαίη Μπέη

Η Νίκη Κεραμέως μας ανέλυσε όλες τις νέες δυνατότητες στις σπουδές των παιδιών μας, όπως το εσωτερικό Erasmus, τα διπλά και κοινά πτυχία καθώς και τα ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών.

Μαρία Καλλιμασιά, Φαίη Μπέη
Με τη Σαλώμη Φλουτάκου
Με τη Μαρία Δούρου
Ντενίζ Γιατρά, Χριστιάννα Τερζή Σπανουδάκη, Φαίη Μπέη
Στέλλα Καβάλη, Ρούλα Γιαννοπούλου, Φαίη Μπέη, Μιμή Μπούρα, Αθηνά Κωνσταντίνου

“Είναι σημαντικό οι αλλαγές στην παιδεία να ξεκινούν από τα θεμέλια. Ξεκινήσαμε από το νηπιαγωγείο, προχωρήσαμε στο Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Σήμερα, το εκπαιδευτικό μας σύστημα προσφέρει γνώσεις και δεξιότητες του 21ου αιώνα στις μαθήτριες και τους μαθητές μας”

Καλή επιτυχία σε όσους αξιόλογους και με οράματα υποψήφιους βουλευτές θέλουν να μας εκπροσωπήσουν στην Ελληνική Βουλή!

error: Content is protected !!