ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Μία ανοιχτή γιορτή μόδας και ένα ηχηρό statement συμπερίληψης ήταν το show του Οίκου Parthenis στην πλατεία Ομόνοιας!

Την Τρίτη που μας πέρασε, η πλατεία Ομόνοιας μεταμορφώθηκε σε μια μεγάλη πασαρέλα, όπου η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του οίκου Parthenis, Ορσαλία Παρθένη, υποδέχθηκε το καλοκαίρι με μια φαντασμαγορική γιορτή μόδας. Πενήντα τρία μοντέλα ντύθηκαν με τις εντυπωσιακές δημιουργίες της συλλογής για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024, φόρεσαν αθλητικά Converse* και χόρεψαν στους ρυθμούς της πολυμελούς μπάντας κρουστών Quilombo που έδωσε το τέμπο του καλοκαιριού.

Ύμνος στην ομορφιά της απλότητας, η νέα συλλογή Earthbound είναι εμπνευσμένη από την αγάπη για τη φύση και τα στοιχεία της αλλά και την σημασία της ανθρώπινης σύνδεσης μαζί τους.

ΟΡΣΑΛΙΑ ΠΑΡΘΕΝΗ

Το location του fashion show δεν ήταν τυχαίο. Η δημιουργός, που είναι και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Σχεδιαστών Μόδας, θέλησε να τονίσει ότι ο οίκος Parthenis παραμένει πιστός στην κατεύθυνση ενός συμπεριληπτικού και οικολογικά ευαίσθητου ελληνικού κλάδου μόδας με σκοπό να δημιουργήσει το σταυροδρόμι όπου η ελληνική μόδα θα συναντά την συνείδηση και την ευθύνη.

Έτσι, για τη συλλογή Earthbound οραματίστηκε ένα street fashion show στην καρδιά της πόλης, στην Ομόνοια, εκεί που η Αθήνα ανοίγει την αγκαλιά της στην πολυπολιτισμικότητα και στην πολυχρωμία. Για αυτό και στην πασαρέλα περπάτησαν, μαζί με τα μοντέλα του οίκου Parthenis, νεαροί ενήλικες που έφτασαν στην Ελλάδα ως ασυνόδευτα παιδιά στις δομές της The HOME Project* για να αναδείξουν την ομορφιά της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης.

Οι επώνυμοι καλεσμένοι, οι influencers, οι celebrities, οι fashion editors και οι δημοσιογράφοι ήταν όλοι εκεί για να απολαύσουν μια ξεχωριστή fashion εμπειρία και να παρακολουθήσουν ένα μοναδικό street fashion show, δίνοντας τη συγκατάθεσή τους, με την παρουσία τους, στο ηχηρό μήνυμα της Ορσαλίας Παρθένη ότι η μόδα είναι για όλους και μπορεί να ανθίσει παντού, χωρίς διακρίσεις και χωρίς προκαταλήψεις.

ΞΕΝΗ ΚΟΥΒΕΛΗ, ΜΧΑΛΗΣ ΠΑΝΤΟΣ
ΛΑΚΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ
Η ΟΡΣΑΛΙΑ ΠΑΡΘΕΝΗ ΜΕ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΑΝΘΗ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΝΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΡΑΤΗΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΖΑΟΥΣΗΣ

Το curation της εκδήλωσης έφερε την υπογραφή του Νίκου Υφαντή, ενώ τις Δημόσιες Σχέσεις και την Επικοινωνία ανέλαβε η Newness Agency.

ΟΡΣΑΛΙΑ ΠΑΡΘΕΝΗ ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΠΑΡΘΕΝΗ ΝΙΚΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ ΤΟΝΙΑ ΦΟΥΣΕΚΗ

Το event πραγματoποιήθηκε στο πλαίσιο της 34ης Athens Fashion Week με την ευγενική υποστήριξη των Converse, του Hondos Center, της Redken που επιμελήθηκε τα χτενίσματα, του FreddyMakeupStage που επιμελήθηκε το μακιγιάζ και τη φιλοξενία του ξενοδοχείου Moxy Athens City.

Φωτογραφίες: Θανάσης Γάτος, Studio Panoulis

error: Content is protected !!