ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Λαμπρή τελετή για την παράδοση του ο Ι.Ν. Αγίου Νικολάου από το Ίδρυμα «Νικόλας Πατέρας»!

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο παραχωρήθηκε ο Ι.Ν. Αγίου Νικολάου κατόπιν καθοριστικής συμβολής του Αρχιεπισκόπου, του Δήμου Αθηναίων με την χορηγία του Ιδρύματος Ν.Δ. Πατέρας.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πτωχοκομείο Αθηνών τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας την Κυριακή 21 Μαΐου 2023 ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Άφιξη Πατριάρχη
Άφιξη Αρχιεπισκόπου

Παρέστησαν, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Υπουργοί, ο Περιφερειάρχης Αττικής, πρεσβευτές, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Πατέρα, κλήρος και λαός.


Θανάσης Μαρτίνος, Γιώργος Πατούλης, Κώστας Μπακογιάννης, Νικόλας Πατέρας

Ο Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Διευθυντής Εκπροσωπήσεως του Γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, αναφέρθηκε στην εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ενώ χαρακτήρισε την ημέρα σημαντική, διότι παραχώθηκε με την υποστήριξη και την συμβολή του Αρχιεπισκόπου ο εν λόγω Ναός στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Μίλησε ακόμη, για την ιστορία του Ναού και έκανε αναφορά στους ευεργέτες του Ναού την Οικογένεια Νικολάου Πατέρα.

Ο Νικόλας Πατέρας δωρίζει έναν σταυρό στον Αρχιεπίσκοπο
Τιτίνα και Αναστασία Πατέρα

Αμέσως μετά ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε :«Η χαρά και η πνευματική ευφροσύνη ημών γίνεται ακόμη μεγαλυτέρα, καθότι η ημετέρα Μετριότης παραχωρεί επισήμως σήμερον, με την συγκατάθεση του Δημαρχείου Αθηναίων, τον ιερόν τούτον Ναόν εις το Οικουμενικό Πατριαρχείο δια την εξυπηρέτησίν των λειτουργικών αυτού αναγκών. Ο εν λόγω Ναός αποτελεί ιστορικόν και αρχιτεκτονικόν καύχημα των Αθηνών και χαιρόμεθα διότι από του νυν θα αποτελή καύχημα και της Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως. Ως εκ τούτου, η Αγία Εκκλησία αυτή, του εν Αγίοις Πατρός ημών Νικολάου είναι από της σήμερον σύμβολον ενότητος, συναλληλίας, τιμής και αγάπης μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Εκκλησίας της Ελλάδος.»

 Ιωάννα Μαρτίνου, Νικόλας Πατέρας, Εβελίνα Παπαντωνίου, Βασίλης Πατέρας

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο, τον Δήμαρχο Αθηναίων και την Ελεήμονα Εταιρεία Αθηνών Γηροκομείο-Πτωχοκομείο και αναφέρθηκε στην παραχώρηση του Ναού προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο και βράβευσε τον ευεργέτη κ. Νικόλα Πατέρα για το σημαντικό έργο που επιτέλεσε ανακαινίζοντας τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου.


Ο Πατριάρχης πλαισιωμένος από τους κ.κ. Θανάση Μαρτίνο και Νικόλα Πατέρα

Παν. Λασκαρίδης, Υποναύαρχος Λ.Σ. Ρείζης, Δήμαρχος Κωνσταντέλλος

Νίκος Δασκαλαντωνάκης και Αναστασία Κοτανίδου
Διαμαντής και Τιτίνα Πατέρα

Μετά το τέλος της Θείας Ευχαριστίας παρατέθηκε δεξίωση από το Ίδρυμα «Νικόλας Πατέρας» στους προσκεκλημένους.

error: Content is protected !!