ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Καλοκαίρι στην πόλη & το μέγα θέμα της …κατασκήνωσης!

painting okΧθες το βράδυ, με πήρε τηλέφωνο η φίλη μου η Ναλίτα Καρρέρπου του χρόνου οι κόρες μας  θα είναι συμμαθήτριες-, και με ρώτησε αν θα με ενδιέφερε να τις στείλουμε για λίγες ημέρες σε Summer Campus, του St. Catherine’s ή του Κολλεγίου. Ή αλήθεια είναι πως δεν με ενδιαφέρει, από την μία το Σχολείο της Ελμίνας τελειώνει τέλος Ιουνίου και από την άλλη, το μόνο που περιμένω πως και πως είναι να τελειώσει τις σχολικές της υποχρεώσεις και να …φύγουμε! Όμως, επειδή δεν ξέρω πόσο εφικτό είναι τελικά αυτό, καθώς επίσης πως πολλές μανούλες διστάζουν να στείλουν τα παιδιά τους σε κατασκηνώσεις από τα πέντε τους χρόνια, άδραξα την ευκαιρία να κάνω την έρευνα μου. Και να βρω την ιδανικότερη λύση για όσους θα παραμείνουν για αρκετό καιρό το καλοκαίρι στη πόλη

Λοιπόν, το «Καλοκαίρι στην πόλη», η εναλλακτική θερινή «κατασκήνωση» στον «Ελληνικό Κόσμο» γίνεται ο απόλυτος προορισμός για τους μικρούς μας φίλους και φέτος το καλοκαίρι, για δέκατη τέταρτη συνεχή χρονιά. Το πρόγραμμα που αγάπησαν χιλιάδες παιδιά αρχίζει φέτος στις 17 Ιουνίου και περιλαμβάνει 5 δεκαήμερα.

paidia ok

Το φετινό «Καλοκαίρι στην πόλη» αναμένεται πιο συναρπαστικό από ποτέ, καθώς τα παιδιά θα κάνουν ταξίδια σε όλο τον κόσμο! Ο «Ελληνικός Κόσμος» συνεργάζεται πρώτη φορά με τις πρεσβείες της Αμερικής, της Αργεντινής, της Ισπανίας και της Ιταλίας και μέσα από εικόνες, γεύσεις και μουσικές από τις χώρες αυτές, θα μετατρέψει το καλοκαίρι των παιδιών σε αξέχαστη εμπειρία! Παράλληλα, μια σειρά από συνεργάτες που αγαπήθηκαν το φετινό χειμώνα όπως η θεατρική ομάδα Κοπέρνικος και ο μουσικός Γιώργος Κωνσταντινίδης, θα εμπλουτίσουν το φετινό «Καλοκαίρι στην πόλη» με μουσικές, παιχνίδια, βιβλία, αφηγήσεις, παραστάσεις και άλλες μοναδικές δραστηριότητες!

cover ok

Το φετινό «Καλοκαίρι στην πόλη» περιλαμβάνει δύο διαφορετικές θεματικές ενότητες, με ξεχωριστές δραστηριότητες καθεμία, προσφέροντας στα παιδιά και τους γονείς τη δυνατότητα επιλογής.

«To κουτί της μυθολογίας ανοίγει στον Ελληνικό Κόσμο!»

Οι Τιτάνες, ο Δαίδαλος με τον Ίκαρο, ο Δίας που μεταμορφώνεται σε ταύρο για να κατακτήσει την πανέμορφη Ευρώπη, ο ημίθεος Ηρακλής, ο ξακουστός Θησέας αλλά και η Πανδώρα που με την περιέργειά της έφερε στους ανθρώπους όλες τις συμφορές, είναι μερικοί από τους πρωταγωνιστές αυτού του δεκαημέρου. Γνωστοί και άγνωστοι μύθοι γίνονται παιχνίδι, δημιουργία και όλα μαζί μια μυθική περιπέτεια που θα κρατήσει 10 μέρες!
(A’, Γ’, Ε’ Δεκαήμερο)

«Aπό την Ιθάκη στην Αθήνα και από την Αθήνα στον κόσμο…
ο Οδυσσέας του τότε έρχεται στο σήμερα!»
Πώς θα ήταν αν ο μυθικός Οδυσσέας ερχόταν στη σύγχρονη εποχή; Πού θα ταξίδευε; Ποιούς θα συναντούσε και τι θα τον εντυπωσίαζε; Το ταξίδι ξαναρχίζει με νέα πορεία και διαφορετικές προκλήσεις! Τα παιδιά γίνονται συνοδοιπόροι του Οδυσσέα σε ένα ταξίδι γεύσεων, τέχνης, ιστορίας και μυθολογίας! Η Ισπανία, η Ιταλία, η Κίνα είναι μόνο κάποιοι από τους προορισμούς που θα του προσφέρουν νέες περιπέτειες και εμπειρίες σ’ ένα καινούριο κόσμο που ξετυλίγεται μπροστά του!
(Β’ και Δ’ Δεκαήμερο)

karavi_ok

Απογευματινή Ζώνη 15.00-17.00

Για πρώτη φορά στο φετινό «Καλοκαίρι στην πόλη», τα παιδιά μπορούν να παρατείνουν την παραμονή τους στους χώρους του «Ελληνικού Κόσμου» μετά τις 15.00 (που τελειώνουν οι ημερήσιες δραστηριότητες) και να συμμετέχουν σε δραστηριότητες μέχρι τις 17.00. Η νέα προαιρετική απογευματινή ζώνη 15.00-17.00 περιλαμβάνει εργαστήρια με διακεκριμένους συνεργάτες από το χώρο του θεάτρου, της μουσικής, του χορού, της yoga και του αθλητισμού που θα δίνουν ραντεβού με τους μικρούς μας φίλους καθημερινά 15.00-17.00.

bogies ok

ΔΕΚΑΗΜΕΡΑ «Καλοκαίρι στην πόλη»

Α’ δεκαήμερο: 17/06/2013 – 28/06/2013
Β’ δεκαήμερο: 01/07/2013 – 12/07/2013
Γ’ δεκαήμερο: 15/07/2013 – 26/07/2013
Δ’ δεκαήμερο: 29/07/2013 – 09/08/2013
E’ δεκαήμερο: 26/08/2013 – 06/09/2013

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ»…
eskafi okΣτο «Καλοκαίρι στην πόλη», επί δέκα ημέρες, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, τα παιδιά 5 έως 12 ετών έχουν την ευκαιρία να βρεθούν σε μία εναλλακτική κατασκήνωση στους χώρους του «Ελληνικού Κόσμου». Από τις 9.00 το πρωί έως τις 15.00, οι μικροί κατασκηνωτές συμμετέχουν σε δραστηριότητες και παιχνίδια που συνθέτουν ένα πολυθεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Εντός του «Eλληνικού Kόσμου» τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τις προβολές Εικονικής Πραγματικότητας και τις εκθέσεις, να αγαπήσουν το περιβάλλον, να πραγματοποιήσουν ανασκαφές φέρνοντας στο φως μυστικά χαμένα στους αιώνες, να «ταξιδέψουν» με την τριακόντορο, πιστό αντίγραφο ενός αρχαίου ελληνικού καραβιού σε φυσικό μέγεθος, αλλά και να ασχοληθούν με θέματα όπως η μυθολογία, η μουσική, το θέατρο, η ελληνική παράδοση και ιστορία, το περιβάλλον, η αστρονομία και το κουκλοθέατρο. Τα παιδιά ολοκληρώνουν το δεκαήμερο με μια εορταστική εκδήλωση, όπου παρουσιάζουν στους γονείς τους διάφορα «δρώμενα» που έχουν προετοιμάσει κατά τις δέκα δημιουργικές ημέρες τους στον «Ελληνικό Κόσμο».

«Καλοκαίρι στην πόλη», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»,
Για επιπλέον πληροφορίες, κρατήσεις: τηλ. 212 254 0600

error: Content is protected !!