ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η ξεχωριστή Ημερίδα του HAP και η Ομιλία της 16χρονης Ελμίνας που έφερε δάκρυα στα μάτια!

Μία άκρως συγκινητική εκδήλωση που άνοιξε η Ιδρύτρια του Hellenic Animal Protection και έκλεισε η κόρη μου, Ελμίνα Κατσαρού….

Δεν θα μπορούσα να φανταστώ άλλο λόγο, ικανό που θα με έκανε να φύγω από το The Pop up Project που ήμουν οικοδέσποινα, το απόγευμα της Παρασκευής. Μα πως θα μπορούσα να μην είμαι εκεί? Και να χειροκροτήσω με όλη τη δύναμη της καρδιάς μου, την Ιδρύτρια του Hellenic Animal Protection, Άντρια Παπαδοπούλου, στην εκδήλωση που διοργάνωσε με θέμα «Σεβασμός στον Άνθρωπο, τα Ζώα και το Περιβάλλον μέσα από την Ενσυναίσθηση», αλλά και την κόρη μου, Ελμίνα Κατσαρού, που έκλεισε αυτή τη σημαντική Ημερίδα, με την τοποθέτηση της, που είχα την ευλογία να διαπιστώσω πως έφερε δάκρυα συγκίνηση στα μάτια των εκλεκτών παραβρισκόμενων.

Σημαντικές τοποθετήσεις, εξέχουσες παρουσίες, και πολύ ωραίες προθέσεις χαρακτήρισαν την εκδήλωση της οργάνωσης Hellenic Animal Protection που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 19 Απριλίου στο  Athens Marriott Hotel στο πλαίσιο του Money Show.

Ζωή Γερουλάνου- Μάρσα Δημοπούλου -Δώρα Λοΐζου – Άντρια Παπαδοπούλου -Σκύλος Οδηγός Ίρμα

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την τοποθέτηση της ιδρύτριας του Hellenic Animal Protection, Άντρια Παπαδοπούλου, η οποία αφού εξήγησε τους λόγους που οδηγήθηκε στην δημιουργία της οργάνωσης, ανακοίνωσε τα σχέδιά της. Μεταξύ αυτών και η δημιουργία ενός φορέα θεραπευτικής ιππασίας με την δυνατότητα δωρεάν συμμετοχής για παιδιά και άτομα με ειδικές δεξιότητες.

Άντρια Παπαδοπούλου – Ελένη Αντωνιάδου-Δώρα Λοΐζου-Σπύρος Πώρος
Δέσποινα Κουλαδούρου
Η Ελμίνα Κατσαρού εκπροσώπησε την γενιά της στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Money Show

Σημαντικές τοποθετήσεις, εξέχουσες παρουσίες, και πολύ ωραίες προθέσεις χαρακτήρισαν την εκδήλωση της οργάνωσης Hellenic Animal Protection που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο  Athens Marriott Hotel στο πλαίσιο του Money Show.

Ακολούθησαν σημαντικές ομιλίες. Ο Μελέτης Μελετόπουλος– διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Γενεύης και Λυκειάρχης της Ιόνιας σχολής, ο οποίος μέσω βίντεο, εξέθεσε του πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του εκπαιδευτικού είναι καθοριστικός στο να εκπαιδευτούν τα παιδιά μέσω της  ενσυναίσθησης. Η ποινικολόγος Αντωνία Λεγάκη εξέφρασε τη σημαντικότητα της ενσυναίσθησης στην υπεράσπιση θυμάτων κακοποίησης.  Η πρόεδρος του κέντρου  “Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος” Ζωή Γερουλάνου αναφέρθηκε τους σκοπέλους που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει με τους σκύλους οδηγούς αλλά και τι νοοτροπία των πολιτών. Η Δανάη Συναδινού, θετική εκπαιδεύτρια σκύλων, υπενθύμισε τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις που έχει κάποιος ιδιοκτήτης ζώου. Η μουσικοπαιδαγωγός Δώρα Λοΐζου με ειδίκευση στην ειδική αγωγή μίλησε σημασία της ενσυναίσθησης μέσα από τη μουσική και τα παραμύθια. Η Άσπα Θεοφίλου ιδρύτρια του “Strong me” εκφράστηκε στο θέμα της έμφυλης βίας. Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Ελευθερία Νταβατζή.

Ελευθερία Νταβατζή

Η εκδήλωση έκλεισε ελπιδοφόρα με Ελμίνα Κατσαρού, που εξέφρασε πως αντιλαμβάνεται η Generation Z την ενσυναίσθηση και τον εθελοντισμό στις μέρες μας.

Η εκδήλωση έκλεισε ελπιδοφόρα με Ελμίνα Κατσαρού, που εξέφρασε πως αντιλαμβάνεται η Generation Z την ενσυναίσθηση και τον εθελοντισμό στις μέρες μας.

«Εγώ είμαι σήμερα εδώ, εκπροσωπώντας τη γενιά μου, και να σας διαβεβαιώσω και να σας υποσχεθώ πως είμαστε πιο αποφασισμένοι και οπωσδήποτε πιο συνειδητοποιημένοι από οποιαδήποτε προηγούμενη γενιά, για να διορθώσουμε και για να περισώσουμε, ό,τι δεν κατάφεραν, οι προγενέστεροι μας»-Ελμίνα Κατσαρού

Μπες εδώ να παρακολουθήσεις την Ομιλία της Ελμίνας:

Παρέστησαν εκπρόσωποι σωματείων και φορέων, εκ μέρους τους Υπουργείου Εσωτερικών παρέστη  η Μάρσα Δημοπούλου (Ειδική Γραμματέας για τα Ζώα Συντροφιάς) και παρευρέθηκαν σημαντικές προσωπικότητες της κοινωνικής ζωής.

Άντρια Παπαδοπούλου – Δανάη Συναδινού – Ιωάννα Παλυβού
Ο Νικόλας Κατσαρός και η Φαίη Μπέη με την κόρη τους Ελμίνα Κατσαρού
error: Content is protected !!