ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η αυθεντική πρόταση savoir-faire για το σπίτι μας από την Zeus+Δione!

Philoxenia:

Αντλώντας έμπνευση από την αρχαία ελληνική κεραμική και με απλή, αλλά γεωμετρικά πλούσια σχεδιαστική γλώσσα, ο Marios Schwab, αποτυπώνει την κίνηση και τη ρευστότητα στα αντικείμενα, μέσα από γραμμικές πτυχώσεις και διακριτές καμπύλες.

Μια αυθεντική πρόταση savoir-faire του μικρόκοσμου του σπιτιού μας μας παρουσίασε με αφορμή τα δέκατα γενέθλια της η Zeus+Δione, σε ένα μεσημεριανό κάλεσμα, την περασμένη Πέμπτη, στο μοναδικής αισθητικής showroom της οδού Τάκη στο ατμοσφαιρικό Ψυρρή. Η νέα Homeware συλλογή ‘Philoxenia’ απηχεί τη φυσική ομορφιά και τη ρευστότητα της Μεσογείου, μέσα από μια φυσική παλέτα υλικών και παραδοσιακή χειροποίητη κατασκευή.

Αντικατοπτρίζοντας χρωματικά το Κυκλαδίτικο τοπίο με τους ασβεστωμένους τοίχους, το βαθύ μπλε της θάλασσας και το παιχνίδι του φωτός του ήλιου στην επιφάνεια του νερού, η συλλογή «χρωματίζεται» με ιβουάρ αλλά και ανθρακί μεταλλικές αποχρώσεις, μαζί με νότες από μπλε του κοβαλτίου.

Η συλλογή περιλαμβάνει ματ κεραμικά σκεύη –σερβίτσια κουζίνας, μπολ και κανάτες- με υάλωμα στο εσωτερικό, και διακοσμητικά, σαν γλυπτά, αντικείμενα, όπως κηροπήγια και ανθοδοχεία, κατασκευασμένα από κράματα μπρούντζου, πορσελάνη και πηλό.

Αντλώντας έμπνευση από την αρχαία ελληνική κεραμική και με απλή, αλλά γεωμετρικά πλούσια σχεδιαστική γλώσσα, ο καλλιτεχνικός διευθυντής Marios Schwab, αποτυπώνει την κίνηση και τη ρευστότητα στα αντικείμενα, μέσα από γραμμικές πτυχώσεις και διακριτές καμπύλες.

Λευκά είδη από φυσικά υφάσματα, όπως βαμβάκι, μετάξι και λινό, διακοσμούνται με μοτίβα χειροποίητης ύφανσης. Σαν τελευταία πινελιά, το ανάγλυφο signature Z+Δ σπαθωτό μοτίβο, που χαράσσεται περιμετρικά γύρω από το κάθε αντικείμενο.

Each piece is innovative, yet classical, contemporary yet timeless,
conceptualizing a new lifestyle that speaks to those who seek something rare.

error: Content is protected !!