ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

«Ελλήνων Έργα. Η Κοινωνική Προσφορά της Ναυτιλίας»: Λαμπερή εκδήλωση παρουσία διακεκριμένων εκπροσώπων της ναυτιλιακής κοινότητας!

Η αφρόκρεμα της Ελληνικής ναυτιλίας ήταν εκεί!

Η εφημερίδα ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, αναγνωρίζοντας το σπουδαίο κοινωνικό έργο των εκπροσώπων του ελληνικού εφοπλισμού, απογράφει σημαντικά δείγματα της ανεκτίμητης προσφοράς των Ελλήνων Εφοπλιστών στο λεύκωμα «Ελλήνων Έργα. Η Κοινωνική Προσφορά της Ναυτιλίας». Η παρουσίαση του λευκώματος έγινε σε μια λαμπερή εκδήλωση στο Ίδρυμα Ευγενίδου, παρουσία διακεκριμένων εκπροσώπων της ναυτιλιακής κοινότητας.

Δρ. Πέτρος Καλαντζής (Πρόεδρος Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση), Σπύρος Κτενάς (Δ/ντής Ναυτεμπορικής), Γκρέτα Χριστοφιλοπούλου, καπετάν Παναγιώτης Τσάκος
Σπύρος Κτενάς, Λάμπης Ταγματάρχης, Ιωάννης Μάνος
Γιώργος Γουρδομιχάλης, Νίκος Τσαβλίρης

Άγνωστα χνάρια μεγαλοψυχίας, γενναιοδωρίας και υπέρβασης του «εγώ», επιμελώς κρυμμένα από τη δημοσιότητα και το ευρύ κοινό. Υποφωτισμένες πράξεις αλτρουισμού που ανακλούν τις υψηλές αξίες και τα ιδανικά των Ελλήνων Εφοπλιστών.

Χάρης Βαφειάς, Γιώργος Αλεξανδράτος
Κυριάκος Κουτσομάλλης, Κατερίνα Βούσουρα

Βιογραφικά στοιχεία μέσα από τα οποία αναγνωρίζουμε την πολυσχιδή προσωπικότητα μεγάλων ευεργετών οι οποίοι διέπρεψαν στα θαλάσσια έργα. Ανεκτίμητες προσφορές πλοιοκτητών που συνεισέφεραν τα μέγιστα στη δημιουργία κοινωφελών έργων με σημαντικό θετικό αντίκτυπο.

Μαρίνα Μαρτίνου, Χάρης Βαφειάς, Γκρέτα Χριστοφιλοπούλου
Δημήτρης Φαφαλιός, Ευθύμιος Μητρόπουλος, Αλέξανδρος Φαφαλιός
Ο Δημήτρης Μελισσανίδης μαζί με τους Ανδρέα, Νίκο και Γιώργο Τσαβλίρη
Δημήτρης Μελισσανίδης, Γκρέτα Χριστοφιλοπούλου

Ελλήνων Έργα με τη σφραγίδα της φιλοπατρίας, της γενναιοδωρίας, της αγάπης και της ευγνωμοσύνης προς τον Έλληνα, τον συνάνθρωπο, τον συμπατριώτη. Στην έκδοση αυτή η συγγραφέας και επιμελήτρια της έκδοσης κ. Γκρέτα Χριστοφιλοπούλου, καταγράφει τον βίο επιφανών Ελλήνων Εφοπλιστών οι οποίοι διακρίθηκαν για το επιχειρηματικό τους δαιμόνιο, τις ιδιοφυείς κινήσεις του στο χώρο του θαλάσσιου εμπορίου, την τόλμη των αποφάσεών τους, το πρακτικό τους πνεύμα, την ακαταπόνητη φιλεργία τους και την άριστη εκτίμηση του διεθνούς ναυτιλιακού γίγνεσθαι. Εκτός αυτών όμως, οι άνθρωποι αυτοί ξεχώρισαν για την έντονη φιλανθρωπική, κοινωνική και πολιτιστική δράση που ανέπτυξαν ταυτόχρονα με την επαγγελματική τους καταξίωση.

Άποψη από τη βραδιά
Γιάννης Παππάς (υφυπουργός Ναυτιλίας), Δημήτρης Μελισσανίδης
Μαρίνα Μαρτίνου, Γιάννης Παππάς (υφυπουργός Ναυτιλίας) Δημήτρης Μελισσανίδης
Ο Τάκης Μαυρωτάς με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Ιωάννη Μπούγα
Γιάννης, Γιώργος και Διαμαντής Πατέρας
Ανδρέας Τσαβλίρης, Ειρήνη Νταϊφά, Γιάννης Τριφύλλης
Δημήτρης Μελισσανίδης, Πάνος Λασκαρίδης
Δημήτρης Μελισσανίδης, καπετάν Παναγιώτης Τσάκος
Νούλη Μανώλη, καπετάν Παναγιώτης Τσάκος, Ειρήνη Νταϊφά

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!