ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Γυναίκες Καλλιτέχνες για την πρόληψη της κακοποίησης του παιδιού και τους σκοπούς του ΕΛΙΖΑ!

Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την ομαδική έκθεση “11 Women United for Children”, για τους σκοπούς του ΕLIZA – Σωματείου Ενάντια στην Κακοποίηση του Παιδιού.

Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την ομαδική έκθεση “11 Women United for Children”, για τους σκοπούς του ΕLIZA – Σωματείου Ενάντια στην Κακοποίηση του Παιδιού. Με αφορμή την αυξημένη δημοσιοποίηση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, ακραίας παραμέλησης, σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, η Γκαλερί Ζουμπουλάκη ενώνει τις δυνάμεις της με το Σωματείο ΕΛΙΖΑ ώστε να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη και να συμβάλλει στην προσπάθεια του ΕΛΙΖΑ για την επιμόρφωση επαγγελματιών που εργάζονται κοντά σε παιδιά, για την αναγνώριση και διαχείριση περιστατικών με υποψία κακοποίησης παιδιών.

Νικομάχη Καρακωστάνογλου

Συγκεκριμένα, η έκθεση “11 Women United for Children” στηρίζει την πρωτοβουλία του Σωματείου ΕΛΙΖΑ για τη δημιουργία ενός Εθνικού Προγράμματος Επιμόρφωσης και Ενδυνάμωσης Νηπιαγωγών για την πρόληψη της κακοποίησης των παιδιών.

Κατερίνα Ζαχαροπούλου

Η έκθεση “11 Women United for Children” εστιάζει σε γυναίκες καλλιτέχνες με σκοπό τη δημιουργία μίας ομαδικής έκθεσης που θα πλαισιώσει τους σκοπούς του ΕΛΙΖΑ και θα μεταφέρει την απαραίτητη αίσθηση αισιοδοξίας για την επίτευξη της πρόληψης του οδυνηρού αυτού φαινομένου.

CHRYSSA

Η ηχηρή καλλιτεχνική δύναμη των συμμετεχόντων καλλιτεχνών θέλει να εστιάσει στην αναγκαιότητα ανάληψης δράσης από τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να δοθεί προτεραιότητα στην πρόληψη της κακοποίησης των παιδιών, σε ένα φαινόμενο που δεν αφορά μόνο το σήμερα αλλά κυρίως διασφαλίζει το μέλλον κάθε χώρας, το μέλλον των παιδιών της.

Αλεξάνδρα Αθανασιάδη

Οι συμμετέχουσες χρησιμοποιούν τη φωνή και το έργο τους για να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη σε αυτό το σημαντικό κοινωνικό ζήτημα που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, χωρίς να αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά.

Συμμετέχουν οι:
Αλεξάνδρα Αθανασιάδη, Κατερίνα Ζαχαροπούλου, Νικομάχη Καρακωστάνογλου, Μαρίνα Καρέλλα, Πέγκυ Κλιάφα, Νίνα Παπακωνσταντίνου, Έλπη Σαράντη, Χριστιάνα Σούλου, Σοφία Στεβή, CHRYSSA, Farida El Gazzar

Η τέχνη και οι φορείς της μπορούν να αποτελέσουν ένα ισχυρό εργαλείο για τη μεταστροφή της κοινής γνώμης και στάσης/δράσης, ώστε να ενισχύσουν την αναγκαιότητα γνώσης, αλλά και να καλλιεργήσουν ένα πρόσφορο έδαφος για την πρώιμη διάγνωση, παρέμβαση και αντιμετώπιση της παιδικής κακοποίησης.

Μαρίνα Καρέλλα

Ξεκινώντας από το 2020, η Γκαλερί Ζουμπουλάκη έχει καθιερώσει να αφιερώνει μέρος του ετήσιου εκθεσιακού προγράμματός της σε ένα κοινωνικό project, μετατρέποντας το κοινό της σε ενεργούς υποστηρικτές κοινωνικών θεμάτων.

Μέρος από τα έσοδα των πωλήσεων των έργων της έκθεσης θα διατεθούν στο ΕΛΙΖΑ.

Διάρκεια έκθεσης: 4 – 27 Μαΐου 2023

Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20

Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πέμ. & Παρ. 11.00 -20.00

error: Content is protected !!