ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Γράμμα από μία φίλη σε μία φίλη…

Από την Άλεξ Μπλιγνκ*

Η αλήθεια είναι ότι λίγοι άνθρωποι με ξέρουν καλά.
Εννοώ, πολλά χρόνια, τις αδυναμίες μου, τις ιδιαιτερότητες μου, καλές-κακές, το ποια είμαι πίσω από κάθε ρόλο, το οικογενειακό και απόλυτα προσωπικό μου μπακγκράουντ.
Αυτό όμως συμβαίνει σε όλους μας.
Εκτός βέβαια από τους ανθρώπους που είναι “ευκολοφόρετοι” και απλοί.

00d43f232bb44c1aa4e9964952bfe432Κάνω αυτόν τον πρόλογο γιατί πολλοί δεν ξέρουν πως περνώ πολύ χρόνο, μελετώντας τα τελευταία τρία χρόνια, και εννοώ επαγγελματικά πλέον, τις συνήθειες και συμπεριφορές των ανθρώπων στην κοινωνία μας.
Κυρίως των γυναικών. Ίσως επειδή και οι περισσότερες πελάτισσες μου είναι γυναίκες.

Συνδέοντας πολλά στοιχεία, σε σχέση με τις συμπεριφορές και τις αλλαγές που έχουν επέλθει τα τελευταία χρόνια, μπορώ να προβλέψω μια στροφή σε βάθος χρόνου στην μητριαρχική μορφή οικογένειας και κατ’ επέκταση κοινωνίας.

Μην βιαστείτε να το συνδέσετε με φεμινιστικές υστερίες και επαναστάσεις. Τα σουτιέν μας θα τα φοράμε, και θα είναι και σέξι!
Άλλωστε στους αιώνες δεν θα είναι πρώτη φορά που θα συμβεί αυτό.
Όσο για το τι σημαίνει ακριβώς μητριαρχία, δεν θα σας το αναλύσω εδώ.
Να διαβάζατε περισσότερο στο σχολείο.
Άλλα πράγματα θέλω να πω.

Οι άνδρες τα shitωσαν* (αδόκιμος όρος, δικός μου, μια χαρά τον καταλάβατε και παρέμεινα και chic) εντελώς. Μα εντελώς! Σε όλα. Όχι από βλακεία, αλλά μένοντας εγκληματικά πιστοί σε στερεότυπα και κατεστημένα.

f76f5c87dd167f0d63385f1ea1fdaac5Και έτσι, ένα πρωί, μπορεί και μ’ απόγευμα γυρνώντας από την δουλειά,κοιτώντας όλο αυτό το χάλι, η γυναίκα, μάνα μητέρα, αδερφή, σύζυγος, ερωμένη, φίλη, κοίταξε μια το χάλι, μια τις άλλες “συντρόφισσες“…
Και είπε.
“Άνδρες!”……πφφφφ!!… Αλλά κάποιος πρέπει να βάλει σε τάξη αυτό το μπούρ… Μπουρ.. Μπούρ.. έλα..!!! πολλά είπαμε, δουλειά!!!!

Όσο λοιπόν οι άνδρες αναλώνονται ακόμα και τώρα σε καυγάδες, εξαίρετα κείμενα πολιτικού περιεχομένου και διαξιφισμών, που όμως δεν τρώγονται και σταθερά σε φλερτ και σεξοκυνήγια, οι γυναίκες άρχισαν να στήνουν αλυσίδες αλληλοβοήθειας και να στηρίζουν την οικογενειακή και ελληνική επιχείρηση κυρίως μέσω Ίντερνετ και μπλογκ.

Βλέπω την φίλη μου Φαίη Μπέη που παρουσιάζει συνέχεια φίλες και μη, με επιχειρήσεις, μικρές και άλλες μεγαλύτερες, που συστήνει μεταξύ τους ανθρώπους, ώστε να ενισχύσει η μια επιχείρηση την άλλη, και να πω την αλήθεια πάλι γυναίκες!! Που εργάζονται σκληρά, πιστέψτε με, πάρα πολύ σκληρά!!…

c61f3204abec2e6df3523af1d859bf75Γυναίκες που είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμες να προσφέρουν ακόμα και μια βοήθεια ψυχολογικής υποστήριξης, ένα χαμόγελο, μια καλή κουβέντα, σε μια φίλη που δεν ξέρουν καν από κοντά, ώστε να πάρει κουράγιο, να μην τα παρατήσει.

Σε αυτές τις γυναίκες, εγώ θέλω να πω ένα “ευχαριστώ”, κι ένα λίγο λιγάκι μεγαλύτερο στην Φαίη, και αν μπορούσα να τις χωρέσω όλες σε μια αγκαλιά μου, και να τους επιβεβαιώσω πως θα τα καταφέρουμε.
Πως σύντομα, θα βγούμε από το λαβύρινθο της κρίσης.
Και πως χάρη στην απέραντη αγάπη που κρύβει η γυναικεία καρδιά αλλά κυρίως το πείσμα, ο κόσμος μας θα ξαναγίνει ακόμα καλύτερος!

Για να σας να ακούσω λοιπόν άνδρες μου, υπέροχοι, να μας λέτε ξανά σαν “βρισιά” “ξεροκέφαλες και πεισματάρες”!
Ως γνωστόν, φτιάχνω ζύμη για πίτσα, και έχω πάντα σε ετοιμότητα ένα πλάστη.
Παντού υπάρχει ένας Πλάστης εξάλλου.
Ποιος νομίζετε μας έκανε τόσο έξυπνες και όμορφες;
Κορίτσια.. Είναι ωραία να είσαι δημιουργική!!

Η Αλεξ Μπλινγ είναι life coach, σύζυγος, μαμά, αερικό, νεράιδα.

error: Content is protected !!