ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Βράβευση της Μιμής Ντενίση και της Χάρις Αλεξίου για την προσφορά τους στον προσφυγικό Ελληνισμό!

Η συμβολή τους στην ανάδειξη της ιστορίας του Μικρασιατικού Ελληνισμού μέσα από την τέχνη τους είναι αξιοσημείωτη.

Τα εγκαίνια και η σπουδαία έκθεση με τίτλο «Μικρά Ασία, Χαίρε! Κιβωτός Μνήμης» διοργανώθηκαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ Βαρνάβα, στο κατάμεστο θέατρο της Μονής Λαζαριστών όπου τίμησαν με την παρουσία και την ομιλία τους ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμος Β’ και η Υπουργός Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη.


Εγκαίνια της σπουδαίας έκθεσης προσφυγικών κειμηλίων στην Θεσσαλονίκη. Βραβεύτηκαν για την προσφορά τους στον προσφυγικό Ελληνισμό η Μιμή Ντενίση και η Χάρις Αλεξίου.

Εικόνες, μεταλλικά και ξυλόγλυπτα λειτουργικά σκεύη και αντικείμενα, έντυπες εκδόσεις καθώς και άλλα σπάνια κειμήλια που έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες, φιλοξενούνται στην έκθεση για πρώτη φορά.


Μιμή Ντενίση, Χάρις Αλεξίου

Το παρόν επίσης στην εκδήλωση έδωσαν, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, όλοι οι Δήμαρχοι Δυτικής Μακεδονίας, η Πρόεδρος των Φίλων του Κέντρου Δελφών κα Δήμητρα Φιλίππου, Επίσκοποι της περιοχής και πλήθος κόσμου.

Μιμή Ντενίση

Δήμητρα Φιλίππου, Μιμή Ντενίση

Η εκκλησία βράβευσε την κυρία Μιμή Ντενίση για την προσφορά της παγκοσμίως στον προσφυγικό Ελληνισμό με τον Σταυρό του Αγίου Γεωργίου. Βραβεύτηκε επίσης και η κυρία Χάρις Αλεξίου για την προσφορά της μέσω του τραγουδιού.


Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ Βαρνάβας, Μιμή Ντενίση

Μιμή Ντενίση, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ Βαρνάβας, Χάρις Αλεξίου

Αυτά είναι τα καλύτερα στιγμιότυπα από όλα όσα διαδραματίστηκαν κατά την διάρκεια της τιμητικής αυτής εκδήλωσης.


Σπύρος Κολοβός, Βασιλική Μπαλιάκα, Γιώργος Ντάβλας, Ιωάννης Γκιμουρτζίνας, Μιμή Ντενίση, Μαριτίνα Ντενίση
Χάρις Αλεξίου, Μιμή Ντενίση

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμος Β’, Μιμή Ντενίση, Μαριτίνα Ντενίση

. Εγκαίνια της σπουδαίας έκθεσης προσφυγικών κειμηλίων στην Θεσσαλονίκη. Βραβεύτηκαν για την προσφορά τους στον προσφυγικό Ελληνισμό η Μιμή Ντενίση και η Χάρις Αλεξίου.

Εγκαίνια της σπουδαίας έκθεσης προσφυγικών κειμηλίων στην Θεσσαλονίκη. Βραβεύτηκαν για την προσφορά τους στον προσφυγικό Ελληνισμό η Μιμή Ντενίση και η Χάρις Αλεξίου.
error: Content is protected !!