ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

«Αναζητώντας την Απτότητα»!

Στην έκθεση παρουσιάζεται μία σειρά έργων από υφαντά, πίνακες και γλυπτά.

Η Γκαλερί Κουρντ εγκαινιάζει αύριο Τρίτη 4 Απριλίου 2023 την ομαδική έκθεση «Αναζητώντας την Απτότητα», σε επιμέλεια Κατερίνας Νικολάου και με συμμετέχουσες καλλιτέχνιδες τις: Βάλια Καπελετζή, Silvana Mc Nulty, Mariandrie και Annie Riga. Στην έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 27.05.23, παρουσιάζεται μια σειρά έργων; υφαντά, πίνακες και γλυπτά.

Καλλιτέχνις: Annie Riga Τίτλος: Go to the wall, 2023 Υλικό: Ακρυλικά χρώματα και σπρέι σε καμβά

Κύριος άξονας της έκθεσης είναι μια αναζήτηση που αφορά στα υλικά και στις δομές των έργων, καθώς αυτά χαρακτηρίζονται από την αίσθηση της απτότητας και του χειροποίητου. Τα υφαντά και τα γλυπτά, φτιαγμένα με οργανικές ύλες και ασύμμετρες φόρμες, οι εντάσεις – όπως προκύπτουν από διάφορες χειρονομίες και μεταπλάσεις των υλικών–, οι ποικιλόμορφες υφάνσεις και οι αντιθέσεις στο εσωτερικό κάθε ύφανσης, όλα αυτά συνθέτουν τελικά μέσα στον χώρο της γκαλερί ένα είδος «κατασκευασμένου τοπίου». Μέσα στο τοπίο αυτό κυριαρχούν οι ιδέες της γυναικείας έκφρασης και των νέων μορφοπλαστικών προτάσεων, για τις οποίες το απτό συνιστά τόσο ένα δημιουργικό μοτίβο όσο και μια παραγωγική διαδικασία.

Κύριος άξονας της έκθεσης είναι μια αναζήτηση που αφορά στα υλικά και στις δομές των έργων, καθώς αυτά χαρακτηρίζονται από την αίσθηση της απτότητας και του χειροποίητου.

Εγκαίνια: Τρίτη 4 Απρίλιου 2023, ώρα 19:00

Επιμέλεια: Κατερίνα Νικολάου

Τόπος: Kourd Gallery, Κασσιανής 4 και Φαναριωτών, 114 71

Επιμέλεια Εκθέσεων – Σύμβουλος: Ελένη Βαροπούλου

error: Content is protected !!