
Η εμπειρία ενός δείπνου στο Penthouse 21 του President Ηotel!
Δεν είχε τύχει να πάω στο President Hotel παρά ελάχιστες φορές, ενώ η αλήθεια είναι πως οι μόνες που μου είχαν μείνει τελικά είναι το cocktail που είχαμε διοργανώσει με το Aqua Marina Club και οι εξετάσεις για κάποιο από τα διπλώματα των αγγλικών που έχει δώσει ανά τα χρόνια η Ελμίνα. Φυσικά και ήξερα για τη διαδικασία της εκτεταμένης ανακαίνισης του ξενοδοχείου που έχει ξεκινήσει από το 2019, η οποία περιλαμβάνει την πλήρη αναβάθμιση των δωματίων και των συνεδριακών χώρων, με στόχο να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες, με την ανακαίνιση των εξωτερικών όψεων, οι οποίες θα πληρούν τις προδιαγραφές πράσινου κτιρίου. Ναι, αυτό το νέο κυκλοφορεί έντονα στην πόλη. Όπως οι αλλαγές στα εστιατόρια του, το (Λονδρέζικης ανατροφής) Avenue και το Penthouse 21 Rooftop Pool Bar Restaurant (με την θέα στην Αθήνα και στα γύρω νησιά της, που σου κόβει την ανάσα), με τη μοναδική διακόσμηση, που συνδυάζει έργα τέχνης από διάφορους πολιτισμούς, προσδίδοντας έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στον χώρο. Έτσι, όταν η φίλη μου και πολύτιμη συνεργάτης, Μυρτώ Γκόνου, Brands Communications Director της εταιρείας στρατηγικής επικοινωνίας, aia, πρότεινε να κάνουμε ένα catch up dinner στο Penthouse 21, στο rooftop του ξενοδοχείου με τη διαχρονική κομψότητα από το 1978 και τη μοναδική αρχιτεκτονική του Ιωάννη Βικέλα, βρήκα την ιδέα της εκτός από πρωτότυπη και συναρπαστική, οπωσδήποτε ως την καλύτερη ευκαιρία για να να αποκτήσω και εγώ άποψη για τη γαστρονομική εμπειρία, που συνδυάζει παραδοσιακές γεύσεις της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας με μια σύγχρονη προσέγγιση, υπό την καθοδήγηση του σεφ Θανάση Δορμοίρη.

Follow me…


Embracing the beauty of the city from the rooftop…
Η πρώτη έκπληξη έρχεται με το που μπαίνεις στο Avenue, εκεί που είχαμε άλλωστε ραντεβού με την Μυρτώ για early drinks, πριν ανεβούμε στο 21 Rooftop για το δείπνο.


Η αίσθηση είναι αντίστοιχη με αυτή που νιώθεις σε κάποια από τα prive clubs του Λονδίνου, όσο ενσωματώνονται νέες αποχρώσεις, εκλεπτυσμένες διακοσμητικές λεπτομέρειες και μοναδικά έργα τέχνης από το Goodwill London.




Στο Avenue Restaurant και στο Penthouse 21 Rooftop Pool Bar Restaurant, οι επισκέπτες απολαμβάνουν αυθεντική ελληνική και μεσογειακή κουζίνα από τον executive chef Θανάση Δορμοίρη. Οι γεύσεις συνδυάζουν τον πλούτο της ελληνικής γης με κοσμοπολίτικες επιρροές, δημιουργώντας μια ανεπανάληπτη γαστρονομική εμπειρία. Πάντως αν θέλεις να κάνεις after office drinks, το Avenue είναι -για πάνω από δύο λόγους- η ιδανική επιλογή.


Το President αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της αθηναϊκής ταυτότητας και ενσωματώνει τις αλλαγές του σήμερα, παραμένοντας σταθερό στις αξίες του χθες, ενώ πρόκειται για ιδανικό προορισμό για επισκέπτες που επιζητούν τη συνάντηση πολυτέλειας, άνεσης και ιστορίας στην καρδιά της Αθήνας.
Αναγνωρίσιμο για τη μοναδική του συμβολή στην αθηναϊκή φιλοξενία και την πολιτισμική του διαχρονικότητα.


Όσο με ξέρεις… υπήρχε περίπτωση να ανεβούμε στο topfloor χωρίς να ζητήσω να κάνουμε, σε έναν από τους 22 ορόφους του President, μία τυχαία στάση, για να μου ανοίξουν να δω ένα από τα ανακαινισμένα δωμάτια του? Όχι πες…

Feeling on top of the world on the rooftop!
Ok, ό,τι κι αν σου πω εγώ, αν δεν έρθεις σε αυτό ακριβώς το rooftop να δεις πως φαίνεται η Αθήνα από ψηλά, θα χάσεις μία εμπειρία που αξίζει να ζήσεις το συντομότερο δυνατό!


The rooftop, a place to escape and unwind… Θα μπορούσα να σου αραδιάσω δεκάδες κλισέ για αυτήν εδώ την θέα και άλλα τόσα χιλιοειπωμένα quotes, και όλα αλήθεια θα ήταν…


Μα και η εσωτερική ατμόσφαιρα του Penthouse 21, δεν στερεί της εξωτερικής, απεναντίας….

Είναι παραπάνω από ξεκάθαρο, με το που μπαίνεις κιόλας στο εστιατόριο, πως έχει δημιουργηθεί για να ξεχωρίσει ως destination μέσα στο ξενοδοχείο, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία διαμονής και γαστρονομίας.




Ολόφρεσκα συστατικά και δημιουργικές συνταγές, όπως η παραδοσιακή Κερκυραϊκή παστιτσάδα, το αρνί στιφάδο με πουρέ παστινάκι και σάλτσα κόκκινου κρασιού, αποτελούν το ιδανικό συνοδευτικό για να απολαύσετε το μαγευτικό τοπίο. «Από τα Πιάτα σίγουρα ξεχωρίζουν το
Φιλέτο λαβράκι, η Κερκυραϊκή παστιτσάδα και το Ριζότο Μανιταριών» μας λέει ο σεφ, και εγώ ενώ επιβεβαιώνω απόλυτα το Φιλέτο λαβράκι, θα πρόσθετα και την εξαιρετική Χορτόπιτα. Όταν έρθεις, δοκίμασε την και θα με θυμηθείς….


Κι αν στα λέω όλα αυτά στη τελική, είναι γιατί ανακάλυψα (ξανά) ένα εμβληματικό τοπόσημο της αθηναϊκής φιλοξενίας, που είναι ξεκάθαρο πως, μέσω του «αφηγηματικού» χαρακτήρα του ξενοδοχείου, επιδιώκει να προσελκύσει ένα κοινό που επιθυμεί να ζήσει μια εμπειρία φιλοξενίας με ελληνικό αλλά και διεθνή χαρακτήρα.
Μυρτώ, είχες εξαιρετική ιδέα!