ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Όλα όσα συμβαίνουν πριν μπει το βαθύ καλοκαίρι!

Ο επιχειρηματίας που έγινε ακτιβιστής! Ο 59χρονος Καναδός Craig Cohon πλησιάζει στο τέλος του εντυπωσιακού ταξιδιού του από το Λονδίνο στην Κωνσταντινούπολη με τα πόδια! Η δουλειά του Craig Cohonως πρώην, υψηλόβαθμο στέλεχος στην Coca-Cola και στο Cirque du Soleil απαιτούσε δεκαετίες διεθνών ταξιδιών. Αποφάσισε να αλλάξει τον τρόπο ζωής του με jet-setting και να ξεκινήσει ένα επικό ταξίδι 4.250 χιλιομέτρων με τα πόδια από το Λονδίνο στην Κωνσταντινούπολη.

Οι στόχοι του είναι να ευαισθητοποιήσει σχετικά με την αναγκαιότητα επένδυσης στην απομάκρυνση του άνθρακα ώστε να σταματήσει η υπερθέρμανση του πλανήτη – και να «εξοφλήσει» προσωπικά τον άνθρακα που χρωστά στο περιβάλλον.

Ήταν ένα μακρύ, απαιτητικό και εμπνευσμένο ταξίδι – περπατώντας καθημερινά 25 έως 40 χιλιόμετρα για 5 μήνες – έχοντας αφιερώσει το ετήσιο ποσό του 1 εκατομμυρίου δολαρίου από το συνταξιοδοτικό του ταμείο σε έργα απομάκρυνσης άνθρακα. Μετά από τη διάβαση 13 χωρών και 82 πόλεων, ο Cohon θα φτάσει επιτέλους στην Κωνσταντινούπολη στις 5 Ιουνίου – όχι μόνο την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, αλλά και τα 60α γενέθλιά του. Είναι έτοιμος να μοιραστεί αυτό που έχει μάθει στον δρόμο και να θέσει νέους στόχους για την παγκόσμια καμπάνια του.

Μετά την COP26 το 2021, η ζωή του Cohon άλλαξε ριζικά όταν έγινε ο πρώτος ιδιώτης που πραγματοποίησε έναν προσωπικό «έλεγχο άνθρακα για ολόκληρη τη ζωή του». Αυτή η διαδικασία περιλάμβανε τον υπολογισμό με μοριακή λεπτομέρεια των πόσων τόνων άνθρακα είχε εκπέμψει κατά τη διάρκεια της ζωής του, αναλύοντας τα πάντα – από τα ταξίδια με αεροπλάνο μέχρι το πόσα μπέργκερ είχε φάει. Με τρόμο, ο Craig ανακάλυψε ότι κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης επαγγελματικής καριέρας του στην κορυφή ορισμένων από τα πιο γνωστά brands στον κόσμο, είχε ταξιδέψει σε περίπου 95 διαφορετικές χώρες, καλύπτοντας μια εντυπωσιακή απόσταση 4 εκατομμυρίων μιλίων. Ως αποτέλεσμα, ο τρόπος ζωής του ήταν υπεύθυνος για την εκπομπή 8.400 τόνων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, ισοδύναμη με την ετήσια εκπομπή 4.000 αυτοκινήτων και 28 φορές το ίχνος άνθρακα του μέσου ανθρώπου.

Ο Cohon πήρε την απόφαση να «εξοφλήσει» το χρέος του προς τον πλανήτη εργαζόμενος για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την απομάκρυνση άνθρακα (τη διαδικασία αφαίρεσης του CO2 που παραμένει στην ατμόσφαιρα). Η επιστημονική κοινότητα εξετάζει πλέον πώς μπορούν τα έργα απομάκρυνσης άνθρακα να λειτουργούν παράλληλα με τις παγκόσμιες προσπάθειες για τη μείωση των τρεχουσών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Ο Cohon λέει: «Όπως πολλοί άνθρωποι της γενιάς μου, δεν είχα ιδέα για την κλιματική έκτακτη ανάγκη για χρόνια, αλλά όταν έμαθα ότι όλος ο άνθρακας που έχουμε εκπέμψει είναι ακόμα εκεί πάνω στην ατμόσφαιρα, άρχισα να ψάχνω λύσεις για την αφαίρεση του.Αυτό που ανακάλυψα είναι ότι, αν και απαιτεί πολλή θέληση και επένδυση, είναι δυνατό να αφαιρεθούν τεράστιες ποσότητες CO2 από την ατμόσφαιρα. Η τεχνολογία είναι εκεί και βελτιώνεται συνεχώς. Αλλά πρέπει να γίνουμε συλλογικά πιο γρήγοροι και πιο αποτελεσματικοί στο να το κάνουμε αυτό, δίκαια και σε τεράστια κλίμακα. Εάν τα καταφέρουμε, οι προσπάθειές μας έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν πραγματικά την πορεία της κλιματικής ιστορίας».

Το 2022, ο Craig ξεκίνησε την καμπάνια Walk it Back, ενώνοντας τις δυνάμεις του με το παγκόσμιο κίνημα νεολαίας ReEarth Initiative, για να οδηγήσει μια νέα παγκόσμια συζήτηση σχετικά με την αφαίρεση του άνθρακα. Προκάλεσε τον εαυτό του να περπατήσει από το Λονδίνο στην Κωνσταντινούπολη, περπατώντας και μιλώντας με δημάρχους, διευθύνοντες συμβούλους, ακτιβιστές, επιστήμονες και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις της τεχνολογίας αφαίρεσης άνθρακα.

Ο Craig συνειδητοποίησε ότι ένα από τα βασικά εμπόδια που συνάντησε ήταν ότι οι ηγέτες των επιχειρήσεων και οι πολιτικοί συχνά δεν είχαν τη βιωματική εμπειρία για το πώς είναι να βρίσκεται κανείς στο χείλος μιας πιθανής κλιματικής καταστροφής: «Δεν μπορείτε να κατανοήσετε την κλιματική αλλαγή και τον αντίκτυπό της στην ανθρωπότητα όταν βρίσκεστε με ασφάλεια κλιματιζόμενο γραφείο σας. Ο τρόπος για να πείσουμε τους Διευθύνοντες Συμβούλους να υποστηρίξουν αυτές τις προσπάθειες δεν είναι μόνο ζητώντας χρήματα και συγκεντρώνοντας κεφάλαια, κάτι που παραμένει πρωταρχικό, αλλά βάζοντάς τους στο πεδίο όπου μπορούν να βιώσουν δυσφορία από πρώτο χέρι».

Η εμπειρία ακραίων θερμοκρασιών, καιρικών συνθηκών και ημερών περπατήματος, έχει δώσει στον Cohon μια εικόνα για την πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής. Ο Cohon κάλεσε CEOs από περισσότερες από 70 εταιρείες και οργανισμούς να τον συνοδεύσουν στη βόλτα του. Μεταξύ άλλων, έχει μοιραστεί το κοντέινερ των 15 τετραγωνικών μέτρων με τον James Quincy, CEO της Coca Cola, τον Jonathan Newhouse, Πρόεδρο της Conde Nast, τον Richard Thomas, Πρόεδρο της ιδιωτικής τράπεζας EFG (η οποία έχει δεσμευτεί να βοηθήσει στη χορηγία της εκστρατείας), τον Roberto Bocca, Επικεφαλή Ενέργειας και Υλικών στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και τον σχεδιαστή Thomas Heatherwick των στούντιο Heatherwick, Υπεύθυνο για το σχεδιασμό των λεωφορείων του Λονδίνου και τώρα των νέων κεντρικών γραφείων της Google. Ο Cohon εξασφάλισε επίσης την εταιρεία “The North Face” ως χορηγό για όλα τα ρούχα και τα υποδήματα που χρησιμοποίησε στην αποστολή.

«Σίγουρα έχω βγει από τη ζώνη άνεσής μου, κοιμάμαι σε ένα κρεβάτι σε σχήμα Τ στα πόδια του Craig και απολαμβάνω τα καθημερινά μου ντους 5 βαθμών Κελσίου διάρκειας 2 έως 3 λεπτών», λέει ο Oliver Haarmann, ιδρυτής της Searchlight Capital που εντάχθηκε στην ενέργεια του Cohon στη Σερβία. «Είναι ένας κλειστός χώρος που είναι πολύ οικείος και εξαιρετικά άβολος. Το όλο θέμα ήταν να κάνουμε τους ανθρώπους να αισθάνονται άβολα για να τους βοηθήσουμε να αποκτήσουν σαφήνεια», εξηγεί ο Cohon. Ο Craig και η καμπάνια Walk it Back θα διασχίσουν τη Σερβία, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα και την Τουρκία τον Μάιο, πριν φτάσουν στον τελικό προορισμό τους στα ασιατικά σύνορα, παρουσιάζοντας καθ’ οδόν μια κινητή έκθεση μέσα σε ανακυκλωμένα εμπορευματοκιβώτια αποστολής, παρουσιάζοντας διαφορετικές λύσεις αφαίρεσης άνθρακα. Με τα παθιασμένα λόγια του ίδιου του Cohon: «Οι επιχειρήσεις ΔΕΝ είναι ο εχθρός: τις χρειαζόμαστε και θέλουν να είναι μέρος της λύσης».

Ξέφρενο πάρτι ενηλικίωσης με την Δέσποινα Βανδή και τον Χρήστο Μάστορα!

Χρήστος Μάστορας, Βασιλική Ασημακοπούλου

Στο νυχτερινό κέντρο που εμφανίζεται η Δέσποινα Βανδή και ο Χρήστος Μάστορας με τις ΜΕΛΙSSES επέλεξε η Βασιλική Ασημακοπούλου, κόρη του γνωστού Βιομήχανου Κώστα Ασημακόπουλου και της επιχειρηματία Χριστίνας Νάζου Ασημακοπούλου, να γιορτάσει τα 18α γενέθλια της.

Βασιλική Ασημακοπούλου, Χριστίνα Νάζου Ασημακοπούλου, Λαμπρινή Ασημακοπούλου

Η Βασιλική Ασημακοπούλου, μαζί με την παρέα της και την αδερφή της, Λαμπρινή Ασημακοπούλου, διασκέδασαν με τις αφιερώσεις αγαπημένων τραγουδιών από την Δέσποινα Βανδή και τον Χρήστο Μάστορα. Η σημαντική ημέρα της ενηλικίωσης μετατράπηκε σε ένα ξέφρενο πάρτι που θα μείνει αξέχαστο!




Λαμπρινή Ασημακοπούλου, Δέσποινα Βανδή, Χριστίνα Νάζου Ασημακοπούλου, Βασιλική Ασημακοπούλου
Δέσποινα Βανδή, Βασιλική Ασημακοπούλου

Yi Hotel Mykonos – Ο προορισμός που αγκαλιάζει όλη την ομορφιά των Κυκλάδων!

Το Yi Hotel Mykonos σε απόσταση 1,5 χλμ. από την εντυπωσιακή παραλία Ελιά, υπό την διαχείριση της SWOT Hospitality Management και ιδιοκτησία του Naguib Sawiris, είναι ο ιδανικός καλοκαιρινός προορισμός και άνοιξε τις πόρτες του στις 29 Μαΐου!

Mια γαλήνια και ταυτόχρονα επιβλητική όαση στη Μύκονο, φτιαγμένη για κοσμοπολίτες ταξιδιώτες που αναζητούν μια πολυτελή νησιωτική εμπειρία, κομψότητα και ντελικάτες all day γαστρονομικές προτάσεις. To Yi είναι το τέλειο σημείο εκκίνησης για μια καλοκαιρινή περιπέτεια που αγκαλιάζει όλη την ομορφιά των Κυκλάδων και δίνει την ευκαιρία να εξερευνήσετε κάθε γωνιά της Μυκόνου. Οι παροχές μασάζ, σπα, γυμναστηρίου και πισίνας ολοκληρώνουν την απόλυτη εμπειρία αναζωογόνησης. Οι δραστηριότητες εντός και εκτός ξενοδοχείου θα δώσουν την ένταση και την χαρά που θα συμπληρώσει το ιδανικό σκηνικό καλοκαιρινών διακοπών, καθιστώντας τες αξέχαστες!

«Yi» σημαίνει «γη» στα ελληνικά και «ένα» στα ιαπωνικά. Είμαστε ένα με την κυκλαδίτικη γη!

Το Yi Hotel Mykonos σε απόσταση 1,5 χλμ. από την εντυπωσιακή παραλία Ελιά, υπό την διαχείριση της SWOT Hospitality Management και ιδιοκτησία του Naguib Sawiris, είναι ο ιδανικός καλοκαιρινός προορισμός και άνοιξε τις πόρτες του στις 29 Μαΐου!

Η Κoziol παράγει αποκλειστικά στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Erbach/Odenwald της Γερμανίας από το 1927, προϊόντα υψηλής ποιότητας και δημιουργικού σχεδιασμού για τη ζωή και τη διαβίωση, χρησιμοποιώντας μάλιστα ένα ασυνήθιστο κάθετο φάσμα παραγωγής και δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην υψηλή ποιότητα και τη βιωσιμότητα. Το βιοκυκλικό πλαστικό το οποίο χρησιμοποιείται, παράγεται από απορριπτόμενο ηλιέλαιο και κραμβέλαιο από την βιομηχανία και την γαστρονομία, τα οποία μετατρέπονται σε πλαστικό με μία ειδική διαδικασία ανακύκλωσης. Οι προστιθέμενες ίνες ξύλου- πιστοποιημένο με FSC- προέρχονται από το τελικό στάδιο της συντήρησης των δασών και της παραγωγής χαρτιού. Τα νέα υλικά δεν περιέχουν μελαμίνη, BPA και μπαμπού και είναι φυσικά ασφαλή για τρόφιμα. Χρησιμοποιούνται μόνο πλήρως ανακυκλώσιμα θερμοπλαστικά και χρωστικές ουσίες χωρίς ρύπους, ενώ η συσκευασία γίνεται σε εξελιγμένα χαρτοκιβώτια με την πράσινη κουκκίδα. Από έξυπνα σχεδιασμένες βούρτσες πλυντηρίου πιάτων, πολύχρωμους διανομείς σαπουνιού, αυγοθήκες, δοχεία φαγητού, θερμός, κούπες καφέ, μέχρι κρεμάστρες, φωτιστικά, βάζα, φλιτζάνια, τσάντες και ιδιαίτερα ρολόγια, όλα σχεδιασμένα ώστε να σέβονται απόλυτα το περιβάλλον.

Τα προϊόντα σχεδιασμού της Koziol, τα οποία έχουν κερδίσει πολλά βραβεία, είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της ομάδας σχεδιασμού της εταιρείας και διάσημων σχεδιαστών και πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο, γι’ αυτό άλλωστε γοητεύουν με τον ασυνήθιστο σχεδιασμό τους σε σχήμα και την ποικιλία τους σε χρώμα.

H αρωματική συλλογή κεριών “Flamolfactif” θυμίζοντας ελληνικό τοπίο, είναι ένας φόρος τιμής στην Ελλάδα, τόπου του φωτός και των αναμνήσεων για την ιδρύτρια, Daphne David.

H αρωματική συλλογή κεριών “Flamolfactif” θυμίζοντας ελληνικό τοπίο, είναι ένας φόρος τιμής στην Ελλάδα, τόπου του φωτός και των αναμνήσεων για την ιδρύτρια, Daphne David.

Η Δάφνη, ανυπομονώντας να δημιουργήσει όμορφα και διακοσμητικά αντικείμενα που μυρίζουν όμορφα συνεργάστηκε για δεύτερη φορά με μια διάσημη κεραμίστρια, αυτή τη φορά Αμερικανίδα, εγκατεστημένη στην Ελλάδα, με την οποία ένιωθε μια ισχυρή σχέση. Το αμερικάνικο ταλέντο του κεραμιστή σε συνδυασμό με την ομορφιά της αιγαιοπελαγίτικης ζωής μίλησε για τις ρίζες και τις εμπειρίες της Δάφνης, που είναι ελβετικές, ελληνικές και αμερικανικές.

Φανταστικά ταξίδια αισθήσεων και αναμνήσεων, μέσα από την αρωματική συλλογή κεριών “Flamolfactif”.

Η συλλογή αρωματικών κεριών “Flamolfactif” αποτελείται από τρία μεγέθη –180g, 350g και 510g– και τρία διαφορετικά αρώματα: Cozyora, Oliaros και Sikora. Όλα τα αρώματα προορίζονται για χρήση όλο το χρόνο, ωστόσο το Cozyora και το Oliaros φέρνουν μια φιλόξενη ζεστασιά χάρη στις νότες που περιβάλλουν, και έτσι θα κυκλοφορήσουν τον Δεκέμβριο του 2022. Αναμένουμε το Sikora, όπου θα λανσαριστεί για τον εορτασμό του θερινού ηλιοστασίου, τον Ιούνιο του 2023.

Η Daphne David, είναι η ιδρύτρια και δημιουργική διευθύντρια πίσω από τη μάρκα. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Ελβετία με ελληνική καταγωγή, το οσφρητικό ταξίδι της Δάφνης ξεκίνησε στη Νέα Υόρκη, όπου σπούδασε και εργάστηκε για μερικές από τις 500 κορυφαίες εταιρείες. Εκτός από την υλοποίηση ενός ονείρου ζωής, η κυκλοφορία της σειράς προϊόντων Studiolactif είναι ένας τρόπος να κάνει τις δημιουργίες της γνωστές σε ένα ευρύτερο κοινό, πέρα ​​από το πλαίσιο των έργων της για τη δημιουργία οσφρητικών υπογραφών για τους πελάτες.

H Alice + Olivia by Stacey Bendet παρουσίασε τη συλλογή της στη Νέα Υόρκη με θέμα “American Icon: Fashion through the decades”, γιορτάζοντας την καινοτομία, την αίγλη και την απόλυτη δροσιά της αμερικανικής μόδας στη σύγχρονη ιστορία. Αμερικανικές στιγμές της μόδας είναι έντονα διαποτισμένες σε όλη τη συλλογή από τις φούστες και τους κορσέδες των ball gowns της δεκαετίας του ’50, στο κομψό μπουκλέ της δεκαετίας του ’60, στις καμπάνες και τα μπροκάρ της δεκαετίας του ’70, στο σύγχρονο ριγέ αθλητικό ένδυμα.

Sofia Karvela, Stacey Bendet

«Θεωρώ ότι η μόδα συχνά αναζητά έμπνευση αλλού, αλλά, στην πραγματικότητα, η Αμερική είναι ο τόπος όπου έλαβαν χώρα πολλές προωθημένες εποχές της μόδας: Δημιουργήσαμε το denim, μεταφέραμε τη μόδα στο σύγχρονο design, δημιουργήσαμε τα social media και δείξαμε το δρόμο για το τι ορίζει την ποπ κουλτούρα και την τάση…», ανέφερε χαρακτηριστικά η σχεδιάστρια Στέισι Μπέντεντ, η οποία είναι μέλος του CFDA (Council of Fashion Designers of America) από το 2011 και μετά από έξι χρόνια εντάχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της CFDA.

Coco Rocha, Stacey Bendet

Στη συλλογή «πρωταγωνιστούν» pin-up φορέματα των 50’s που επαναπροσδιορίζονται με μια δόση punk-rock, γοητευτικά πολύχρωμα μπροκάρ παλτά όπερας, αλλά και κλασικά tweed σακάκια της Uptown γυναίκας.

Nicky Hilton, Stacey Bendet, Tina Craig
Αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Alice + Olivia στην Ελλάδα είναι η Salt Water.

Στην επίδειξη παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από το χώρο της μόδας, όπως: Nicky Hilton, Coco Rocha, Devon Windsor, Jourdan Dunn, Tayshia Adams, Whitney Port, Tina Craig, Ciara Miller. Από το fashion show δεν θα μπορούσε να λείπει και η Σοφία Καρβέλα, η οποία είχε αναλάβει για ακόμη μια φορά το styling των μοντέλων της επίδειξης.

Ο οίκος CH Carolina Herrera παρουσιάζει την Tropical Collection για το Καλοκαίρι 2023, την οποία μπορείτε να ανακαλύψετε στην CH Boutique, στον πρώτο όροφο του Golden Hall. Η συλλογή που είναι κυριολεκτικά μια ανάσα δροσιάς χαρακτηρίζεται από υλικά που αντανακλούν το χρώμα του καλοκαιριού, καθώς και ελαφριά, αέρινα υφάσματα, όπως το μεταξωτό σιφόν και το βαμβάκι που αγκαλιάζουν άψογα κάθε σιλουέτα. Τα τροπικά μοτίβα και η ένταση των χρωμάτων δίνουν ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα στην πρόθεση της συλλογής, που είναι, με μία φράση, να μας ταξιδεύει σε εξωτικούς προορισμούς.

Το Jasmine, ένα από τα πιο iconic σύμβολα του οίκου Carolina Herrera, στη νέα συλλογή συναντάται σε βραχιόλια και σκουλαρίκια, που είναι εμποτισμένα σε χρυσό με κρυστάλλινες λεπτομέρειες, αναβαθμίζοντας κάθε εικόνα.

Η τσάντα Blazon διευρύνει την παλέτα της με νέα χρώματα, όπως το μωβ, το κόκκινο, το γαλάζιο και το ροζ της μπουκαμβίλιας και μαζί με τις καθαρές γραμμές του σχεδίου της συνδυάζεται άψογα με κάθε καλοκαιρινό look.

Οι τσάντες Aveiro και Capazo ακολουθούν και εκείνες την αίσθηση ελευθερίας της Blazon. Κατασκευασμένες στο χέρι, είναι για γυναίκες που θέλουν να δίνουν μια δόση κομψότητας και φινέτσας ακόμα και στις casual εμφανίσεις τους. Η κομψή τσάντα Aveiro, πλεγμένη από ψάθα raffia, φέρει τα αρχικά της Carolina Herrera και διακοσμητικά κρεμαστά από δέρμα. Τέλος, τα σανδάλια Initials Insignia διατίθενται σε μια έντονη χρωματική παλέτα που κάνει τη διαφορά και ολοκληρώνει όμορφα τη συλλογή.

CH CAROLINA HERRERA ATHENS BOUTIQUE | GOLDEN HALL (1ος ΟΡΟΦΟΣ) | ΛΕΩΦ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 37Α, ΜΑΡΟΥΣΙ 151 23

Στο πλαίσιο του καθημερινού ανθρωπιστικού έργου, το Humanity Greece δημιούργησε την 1η οικιακή Κοινωνική Κουζίνα, για την στήριξη των ευάλωτων συμπολιτών μας. Με την ουσιαστική συμβολή της εταιρείας ΛΑΚΙΩΤΗΣ Α.Ε. σε πλακάκια κουζίνας, ολοκληρώθηκε η δημιουργία της Κοινωνικής Κουζίνας εντός του 1ου Εθελοντικού Συντονιστικού Κέντρου της χώρας, καλύπτοντας σε εβδομαδιαία βάση φρέσκο φαγητό για τους άστεγους πολίτες της Αττικής.

Στο πλαίσιο του καθημερινού ανθρωπιστικού έργου, το Humanity Greece δημιούργησε την 1η οικιακή Κοινωνική Κουζίνα, για την στήριξη των ευάλωτων συμπολιτών μας. Με την ουσιαστική συμβολή της εταιρείας ΛΑΚΙΩΤΗΣ Α.Ε. σε πλακάκια κουζίνας, ολοκληρώθηκε η δημιουργία της Κοινωνικής Κουζίνας εντός του 1ου Εθελοντικού Συντονιστικού Κέντρου της χώρας, καλύπτοντας σε εβδομαδιαία βάση φρέσκο φαγητό για τους άστεγους πολίτες της Αττικής. Ξεκινώντας την καμπάνια “A kitchen for Good” οι εθελοντές του Humanity Greece αναλαμβάνουν να καλύψουν μια φορά την εβδομάδα την σίτιση 100 συνανθρώπων μας καθώς και το μοίρασμα του φρέσκου φαγητού στα σημεία που διαμένουν.

Λαμβάνοντας υπόψη τις αυξανόμενες ανάγκες των πολιτών στις οποίες ανταποκρίνεται το Humanity Greece, με την συμβολή των εθελοντών του, στέκεται δίπλα στις ευπαθείς ομάδες της χώρας προσφέροντας την απαραίτητη βοήθεια και στήριξη με αγαθά και είδη πρώτης ανάγκης.

Το Εθελοντικό Συντονιστικό Κέντρο που δημιουργήθηκε από νέους εθελοντές του Humanity Greece, λειτουργεί για αποθήκευση, συλλογή και διαλογή των αγαθών πριν την αποστολή τους σε οποιαδήποτε συνθήκη κρίνεται απαραίτητη. Σε εβδομαδιαία βάση στηρίζει ολιστικά οικογένειες από πληγείσες περιοχές αλλά και οικογένειες που υπάγονται σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες της χώρας με την αποστολή πακέτων στήριξης που εμπεριέχουν από τρόφιμα μακράς διάρκειας και βρεφικά είδη μέχρι είδη προσωπικής υγιεινής.

To Moxy Patra Marina, υπό την διαχείριση της SWOT Hospitality της κορυφαίας εταιρίας hotel management, σε απόσταση 15 λεπτών από το κέντρο της Πάτρας συνδυάζει ένα έξυπνο, γρήγορο τεχνολογικό περιβάλλον με ένα σύγχρονο στυλ διαβίωσης. Αποτυπώνει τον αφρώδη και ελκυστικό τρόπο ζωής, της όμορφης αυτής πόλης. Οι εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου προσφέρουν πλήθος δυνατοτήτων στους επισκέπτες. Η εξωτερική πισίνα, το γυμναστήριο και ο κήπος προσφέρουν σημαντικές στιγμές ευεξίας και χαλάρωσης. Το εστιατόριο δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες να γευτούν την ελληνική και τοπική κουζίνα ενώ στο μπαρ θα βρείτε ποικιλία κοκτέιλ. Το προσωπικό της 24ωρης ρεσεψιόν θα σας εξυπηρετήσει με προθυμία σε ό,τι χρειαστείτε.

Το ξενοδοχείο Moxy Patra Marina ο αγαπημένος ηθοποιός Τάκης Ζαχαράτος για επαγγελματικές υποχρεώσεις.

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Espresse S.A. – Portioli Espresso κ. Νίκος Πάπας και o Managing Director του Gruppo Portioli κ. Mattia Portioli βρέθηκαν στο Dubai για επαγγελματικούς σκοπούς. Εκεί έλαβαν χώρα συναντήσεις, με δημοσιογράφους και νέους συνεργάτες, που αφορούσαν το άνοιγμα της αγοράς με ναυαρχίδα το iconic Ιταλικό super premium brand Espresso Portioli. Την αποστολή συνόδευσαν ο γνωστός PR Manager, Γιώργος Ντάβλας, γνωστές προσωπικότητες και δημοσιογράφοι από την Ελλάδα! Η Espresse SA ιδρύθηκε το 1999 με αντικείμενο τον καφέ espresso και των προϊόντων του Ιταλικού Οίκου Portioli. Από τη σύσταση της, έχει εστιάσει στην ποιότητα των προϊόντων που αντιπροσωπεύει, με πάθος, ήθος και αξιοπιστία. Τα στοιχεία αυτά ανέδειξαν την Espresse S.A. – Portioli Espresso στην κυρίαρχη θέση στην ελληνική αγορά, κατατάσσοντας τον Εspresso Portioli στις πρώτες θέσεις προτίμησης μεταξύ των premium brands χάρη στα μοναδικά χαρακτηριστικά του. Γλυκόπιοτος, κρεμώδης, με ντελικάτη γεύση και ποικίλα αρώματα.


Ιωάννα Μπούκη Σρόιτερ, Νίκος Πάπας, Βάσω Παρνασσά, Έρη Καραμιχάλου, Γιώργος Ντάβλας, Βίκυ Μαρκάτου

Το bullying είναι η μάστιγα της εποχής. Συμβουλές προς τους γονείς.

Άρθρο από την Ψυχολόγο, Ψυχοθεραπεύτρια και Ομαδική Αναλύτρια Ήρα Σαρακηνού.

Το bullying ή αλλιώς ο εκφοβισμός αφορά στην εκ προθέσεως, απρόκλητη, επαναλαμβανόμενη άσκηση βίας (σωματικής και ψυχικής) μεταξύ παιδιών όλων των σχολικών βαθμίδων με στόχο το σωματικό και το ψυχικό πόνο του παιδιού ή των παιδιών που τον υφίστανται.

Η σωματική κακοποίηση συνήθως συμπεριλαμβάνει σπρωξίματα, χτυπήματα, μπουνιές, κλωτσιές, χαστούκια, μαλλιοτραβήγματα, σκισίματα ρούχων κ.α. Η λεκτική και η ψυχική κακοποίηση από την άλλη αφορούν στις κοροϊδίες, στις βρισιές, στην ειρωνεία, στην υποτίμηση, στον εξευτελισμό, σε ψευδείς φήμες, στην απομόνωση του ατόμου από την ομάδα, στην αφαίρεση προσωπικών του αντικειμένων ή ακόμα και στη καταστροφή αυτών.

Έχει τεράστια σημασία να ακούμε το παιδί μας και να αφουγκραζόμαστε το συναίσθημα του όπως και να εμπιστευόμαστε και το ένστικτο μας αν νιώθουμε οτι κάτι δε πάει καλά και το παιδί μας δε το εκφράζει, πράγμα σύνηθες. Σε μία τέτοια περίπτωση καλό είναι να παρατηρούμε για τυχόν σημάδια στο σώμα του, να παρακολουθούμε τις επιδόσεις του, τη διάθεση του καθώς και ενδείξεις άγχους ή κατάθλιψης.

Αν διαπιστώσουμε με κάποιο τρόπο οτι το παιδί μας εκφοβίζεται τότε καλό είναι:
Να ενημερώσουμε – μιλήσουμε στο δάσκαλο ή στους καθηγητές και το διευθυντή για ό,τι συμβαίνει στο σχολικό περιβάλλον και στο παιδί μας όσο το δυνατόν συντομότερα.
Να ενημερωνόμαστε συχνά από τους εκπαιδευτικούς για τη καθημερινότητα του παιδιού στο σχολείο.
Να απευθυνθούμε σε ειδικό ψυχικής υγείας προκειμένου να προστατέψουμε το παιδί μας και να το βοηθήσουμε να διαχειριστεί με καλύτερη ψυχολογία και με σωστότερη καθοδήγηση το πρόβλημα.

Η έκθεση της Έλενας Χειρδάρη με τίτλο «3000 BC | BlueChaos» παρουσιάστηκε στην γκαλερί CollectSociety στο Κολωνάκι.

Η Έλενα Χειρδάρη με προσκεκλημένους

Με έμπνευση από τον Κυκλαδικό Πολιτισμό, η Έλενα Χειρδάρη επιστρέφει με τη νέα της ατομική έκθεση με τίτλο «3000 BC | Blue Chaos». Η Eλληνοκολομβιανή καλλιτέχνιδα μέσα από 28 έργα μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο, στο 3.000 πΧ και αναδεικνύει έναν από τους αρχαιότερους πολιτισμούς της Ευρώπης, τον Κυκλαδικό. Η έκθεση «3000 BC | Blue Chaos» παρουσιάζεται μέχρι τις 31 Μαΐου στην γκαλερί Collect Society στο Κολωνάκι, υπό την αιγίδα του προξενείου της Κολομβίας. Μέρος των εσόδων της έκθεσης θα διατεθεί στο σωματείο Aurora για την υποστήριξη ασθενών που πάσχουν από αιματολογικά νοσήματα. Τα έργα της Έλενας Χειρδάρη αφηγούνται τη γέννηση της γαλήνης μέσα από το χάος, με οδηγό το απέραντο γαλάζιο και το φως της τέχνης. Kοινό σημείο των έργων της είναι η παρουσία μαρμάρινων ειδωλίων, τα οποία αποτελούν τη σημαντικότερη δημιουργία της Κυκλαδικής τέχνης και φόντο το γαλάζιο του Αιγαίου πελάγους. Πρόκειται για ένα μοναδικό πάντρεμα της σύγχρονης τέχνης με την ελληνική ιστορία.

Χριστίνα Λαμπαθάκη, Γιώργης Λαμπαθάκης
Χριστίνα Γεροθόδωρου, Χρήστος Ζαμπούνης, Γεωργία Ξηρού

Ο Πάνος Μουζουράκης έλαμψε στην πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής του, με δημιουργία του διάσημου σχεδιαστή Τάκη Γιαννέτου.

Ο Πάνος Μουζουράκης εμπιστεύτηκε τον διάσημο σχεδιαστή, Τάκη Γιαννέτο στην πιο σημαντική ημέρα της ζωής του. Ο Τάκης Γιαννέτος τον υποδέχτηκε στο ατελιέ του στο Κολωνάκι και σχεδίασε ένα sure mesure μαύρο cashmere tuxedo, την επιτομή της κομψότητας και της διαχρονικής φινέτσας με σαφείς αναφορές στα signature red carpet suits του γνωστού σχεδιαστή.

Τάκης Γιαννέτος, Πάνος Μουζουράκης

O Πάνος Μουζουράκης αναδεικνύοντας μοναδικά το κοστούμι, έκλεψε την παράσταση στην πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής του!

Τάκης Γιαννέτος, Κατερίνα Κουρκούλη – Γιαννέτου

Οι καλύτερες εποχιακές γεύσεις και υλικά της Κρήτης δίνουν μια δημιουργική νέα ερμηνεία αυτό το καλοκαίρι σε τρία μοναδικά γευστικά μενού από το βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο Pelagos στο Four Seasons Hotel Astir Palace Athens.

Τα καινοτόμα μενού γευσιγνωσίας Pelagos on Tour εμπνέονται από ένα εβδομαδιαίο γαστρονομικό ταξίδι σε όλο το νησί του καταξιωμένου επικεφαλής σεφ του Pelagos Luca Piscazzi, συνοδευόμενος από τον διάσημο Κρητικό σεφ και τηλεοπτικό παρουσιαστή Μανώλη Παπουτσάκη, ιδρυτή του βραβευμένου κρητικού εστιατορίου Χαρούπι και το Pharaoh. Η περιοδεία περιλάμβανε τα μαγευτικά τοπία της Κρήτης καθώς ο Παπουτσάκης ξενάγησε τον Piscazzi και την ομάδα σε ένα ταξίδι στην πατρίδα του – και τους καλωσόρισε ως μέλη της οικογένειάς του για τέσσερις ημέρες, με ζεστό φιλόξενο ελληνικό στυλ.

Το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, η Κρήτη, φημίζεται για το ποικιλόμορφο, εύφορο τοπίο, τα εξαιρετικά άγρια προϊόντα και τη γαστρονομική δεξιοτεχνία. Βυθίζοντας σε αυτή την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά, ο Piscazzi συνάντησε βιοτεχνικούς παραγωγούς και δοκίμασε τοπικά συστατικά στο φυσικό τους περιβάλλον, ανακαλύπτοντας τις ξεχωριστές παραδόσεις και το έδαφος του νησιού.

Τα μενού γευσιγνωσίας Pelagos on Tour, τεσσάρων, έξι και εννέα πιάτων που προέκυψαν, αποτίουν φόρο τιμής στη γαστρονομική κληρονομιά της Κρήτης, ερμηνευμένη με το αμίμητο στυλ του Pelagos. Βραβευμένο με αστέρι Michelin μόλις έξι μήνες μετά το άνοιγμά του το 2021, το εστιατόριο – που πήρε το όνομά του από την ελληνική λέξη «ωκεανός» – έχει αποσπάσει αναγνώριση για την οραματική του άποψη για τη μεσογειακή κουζίνα. Τα νέα μενού γευσιγνωσίας, που διατίθενται στο Pelagos από τις 5 Μαΐου, προσφέρουν μια δημιουργική περιστροφή στις κρητικές γεύσεις και τις αιωνόβιες παραδόσεις, συνδυάζοντάς τις με τις γαλλικές μαγειρικές τεχνικές και την εφευρετική αίσθηση του Piscazzi.

Το αποτέλεσμα είναι μια γευστική ωδή στο νησί, με πιάτα όπως κρητικά φασόλια και χαβιάρι, μέντα σεβίτσε με yellotale, φιστίκι Αιγίνης, κεράσια και σαμπούκο, αρνάκι σερβιρισμένο με σφακιανή πίτα και γλυκά όπως το επιδόρπιο με ελαιόλαδο Piscazzi – φτιαγμένο με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο E.thos και αρωματικό λικέρ Alkermes και ροδάκινο. Τοπικά και εποχιακά κρητικά υλικά λάμπουν παντού, από γηγενή βότανα όπως το αρωματικό δίκταμο (συγγενές της ρίγανης), μέχρι την ήπια και διακριτική γραβιέρα και τους βρώσιμους βολβούς.

Τα πιάτα συμπληρώνονται από τέσσερα κοκτέιλ εμπνευσμένα από τα διαφορετικά τοπία του νησιού – από λευκές παραλίες μέχρι κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, απόκρημνα βουνά και καταπράσινο μεσογειακό πράσινο – φτιαγμένα με τοπικές κρητικές γεύσεις. Τα μενού περιλαμβάνουν επίσης δύο επιλογές wine pairing, η μία με ελληνικές ετικέτες και η άλλη με παγκόσμιες γεύσεις, με επιμέλεια του Master of Wine, Γιάννη Καρακάση, συγγραφέα του The Wines of Santorini, ιδρυτή της πλατφόρμας επικοινωνίας, 50 Great Greek Wines, και συν- ιδρυτή του First Growth Wine School στη Λεμεσό της Κύπρου.

Μια συναρπαστική σεζόν ξεκινά και η κυκλοφορία της νέας, πολυαναμενόμενης συλλογής “Reflection Collection SS23” της C.Manolo, είναι γεγονός και δεν μπορούμε να αντισταθούμε! Τα έντονα χρώματα όπως lime, φούξια και πορτοκαλί, τα μοναδικά prints, τα μοτίβα αλλά και οι ιδιαίτερες γραμμές της συλλογής, δημιουργούν key pieces που κάθε γυναίκα θέλει στην γκαρνταρόμπα της.

Τα ξεχωριστά κομμάτια της συλλογής “Reflection Collection SS23” της C.Manolo αντανακλούν την προσωπικότητα των γυναικών που τα φορούν. Έχουν σχεδιαστεί για να αναδεικνύουν την θηλυκότητα μέσα από κομψές γραμμές και να προβάλλουν τη μοναδικότητα κάθε γυναίκας. Με το motto “Dare to shine, dare to be different, dare to experiment and reflect your better self” αντλούμε έμπνευση και αυτοπεποίθηση για εμφανίσεις που θα τραβήξουν όλα τα βλέμματα! Το brand C.Manolo εστιάζει στον σχεδιασμό, για να συνοδεύει τη σύγχρονη γυναίκα στην καθημερινότητά της, και καλύπτει όλες τις στυλιστικές της ανάγκες, από το νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ. Η διαχρονικότητα και η μοναδικότητα των σχεδίων C.Manolo είναι χαρακτηριστική!

Γνωριμία με το windsurf συνδυάζοντας τον αθλητισμό με την ψυχαγωγία μόλις 20 χλμ. από το κέντρο της πόλης! O Ναυτικός όμιλος Κατοίκων Βουλιαγμένης προσφέρει έκπτωση γνωριμίας με το άθλημα του windsurf. Ελάτε στο πρώτο μάθημα και ζήστε μια συναρπαστική ώρα στην θάλασσα μαθαίνοντας windsurf! Συνδυάστε τον αθλητισμό με την ψυχαγωγία στις ακαδημίες windsurfschool.gr στον όμορφο κόλπο της Βουλιαγμένης.

Το windsurfschool λειτουργεί σε συντονισμό με τον Ναυτικό Όμιλο Κατοίκων Βουλιαγμένης και τα μαθήματα γίνονται στις εγκαταστάσεις όλο το χρόνο, σε ένα χαλαρό και διασκεδαστικό περιβάλλον στην παραλία της Βουλιαγμένης. Μια τοποθεσία γνωστή ως Athens Riviera μόλις 20 χλμ. από το κέντρο της πόλης της Αθήνας. Εντός των εγκαταστάσεων υπάρχει χώρος στάθμευσης, εστιατόριο και μπαρ.

Η σχολή windsurf είναι αναγνωρισμένη από την Ελληνική Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Με υψηλά καταρτισμένους και πιστοποιημένους εκπαιδευτές είναι έτοιμοι να σας μυήσουν στα μυστικά των θαλάσσιων σπορ. Όλοι οι κανόνες ασφαλείας και ο εξοπλισμός είναι σύμφωνα με τους κανονισμούς που υπαγορεύονται από το λιμεναρχείο και την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Getaway από την πολύβουη πόλη με εξορμήσεις στην φύση, χαλάρωση και ευεξία.

Η εναλλακτική πρόταση στον τουρισμό βρίσκεται μόλις 12 χιλιόμετρα από την κοντινότερη πόλη της Κατερίνης. Το 3 Hills Boutique έχει σχεδιαστεί ώστε να καλύψει όλες τις ανάγκες και τις προτιμήσεις κατά την διαμονή σου. Η μοναδική φιλοξενία, οι μαγευτικές εξορμήσεις στην φύση, η χαλάρωση και η ευεξία που προσφέρει το 3 Hills Boutique, αποτυπώνουν την εναλλακτική πλευρά του wellness.

Η ευλογημένη αυτή τοποθεσία συνδυάζει την απόδραση σε διάσημα επιβλητικά βουνά όπως ο Όλυμπος, σε όμορφες και αμμώδης παραλίες αλλά και μοναδικές περιπλανήσεις εξερευνώντας την πλούσια χλωρίδα της Πιερίας. Οι Luxury Glass Suite Cabins του 3Hills Boutique προσφέρουν φυσικό φως και παρέχουν τις κατάλληλες συνθήκες για μια άνετη και ολοκληρωμένη διαμονή, με θέα την γαλήνια ομορφιά της φύσης.

Μην χάσεις την ευκαιρία να απολαύσεις την ιππασία στην φύση είτε επιλέγοντας κάποιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, είτε στις ειδικά διαμορφωμένες ιππικές διαδρομές. Τα άλογα του ομίλου είναι ευαίσθητα και ευγενικά πλάσματα που χτίζουν δυνατές και προσωπικές σχέσεις με τον αναβάτη τους. Είναι πολύ φιλικά και η επαφή μαζί τους έχει θεραπευτικές δυνάμεις.

Το εστιατόριο Chris Thal έχει δημιουργηθεί για να προσφέρει στους επισκέπτες του μοναδικές στιγμές και ξεχωριστές γευστικές εμπειρίες. Τόσο ο χώρος όσο και το μενού συνδυάζουν την απλότητα με την πολυπλοκότητα. Τα ξύλινα και πέτρινα στοιχεία εναρμονίζονται με την παραδοσιακή ομορφιά του τοπίου. Ωστόσο, οι μοντέρνες πινελιές διακόσμησης έρχονται να φωτίσουν τον χώρο αλλά και να προσθέσουν χρώμα, στυλ και άνεση. Χρησιμοποιώντας προϊόντα από τοπικούς συνεργάτες και αγρότες, αγνά, απλά και εποχιακά υλικά, δημιουργούνται γευστικά πιάτα μεσογειακής κουζίνας. Μερικά από τα υλικά καλλιεργούνται στον δικό μας κήπο λαχανικών και βοτάνων.

Η κυλινδρική, πανοραμική σάουνα, ειδικά σχεδιασμένη για το χώρο του καταλύματος από γυαλί – τζάμι, με θέα προς το δάσος, προσφέρει την απόλυτη εμπειρία χαλάρωσης. Ο χώρος του private spa, επίσης κατασκευασμένος από γυαλί, προσφέρει πανέμορφη θέα στα επιβλητικά τοπία της φύσης.

Η μαγεία της ChampagneFrerejean Frères από τους αμπελώνες της διάσημης Côte des Blancs στην Ελλάδα!

Οι σαμπάνιες Frerejean Frères, η νέα αντιπροσωπεία της εταιρείας All About Gourmets στην Ελλάδα, από τους αμπελώνες της διάσημης Côte des Blancs και το χωριό Grauves που βρίσκεται 10 χιλιόμετρα νότια από το Epernay της Γαλλίας. Η εξαιρετική ποιότητα συνδυάζεται με τα ξεχωριστά, πολύπλοκα και κομψά τους χαρακτηριστικά. Στην παρασκευή και ζύμωση της σαμπάνιας ακολουθείται μια νέα προσέγγιση που σέβεται και μένει πιστή τις παραδοσιακές μεθόδους, αλλά αφήνει περιθώρια για την καινοτομία.

H Brut Premier CRU είναι μίξη Chardonnay και Pinot Noir. Κομψή σε γεύση από ώριμα φρούτα που προσδίδουν ένταση στον ουρανίσκο. Κυριαρχούν αρώματα ψημένων μήλων και ξηρών φρούτων που οδηγούν σε γεύσεις μελιού και αμυγδάλου. Οι αποχρώσεις των λευκών φρούτων, των μπαχαρικών, των ζαχαρωμένων φρούτων και του μελιού χαρακτηρίζουν την ιδιαίτερη γεύση του. Απολαύσετε την ως απεριτίφ ή συνοδευτικό με ένα ριζότο, καθώς και λίγο παλαιωμένο Iberico.

Η Extra Brut Premier CRU είναι μίξη από Chardonnay και Pinot Noir (50 % και 50%) από αμπέλια ηλικίας άνω των 40 ετών. Πρόκειται για την τέλεια ισορροπία με ήπια αρώματα καβουρδισμένων αμυγδάλων. Στον ουρανίσκο, αρχικά το chardonnay απελευθερώνει νότες από ζαχαρωμένα μήλα και αχλάδια, και ακολουθούν αρώματα σπιτικού μπριος. Γεύσεις παρατεταμένης παλαίωσης στο κελάρι. Αυτή η σαμπάνια παραμένει έντονη χάρη στο Pinot Noir που ξυπνά το κρασί και το πλαισιώνει με μια ελαφριά νότα απαλότητας και ενεργητικής οξύτητας. Στο σύνολό της εξισορροπείται από μια πολύ χαμηλή δόση ζάχαρης που επιτρέπει στα αρώματα να αναπτύσσονται με φυσικό και καθαρό τρόπο. Συνδυάζεται άψογα με χταπόδι carpaccio ή ceviche ή saint-jacques.

Η Blanc De Blancs NV Premier CRU είναι 100% Chardonnay. Γευστικά αναπτύσσει αρώματα εσπεριδοειδών, φρούτων του πάθους, μάνγκο και παπάγιας, ενώ απελευθερώνει στον ουρανίσκο ισορροπημένη ένταση και νότες οξύτητας, χαρίζοντας κομψότητα. Συνδυάζεται ιδανικά με εκλεκτά τυριά ή επιδόρπιο εσπεριδοειδών.

Η Rosé NV Premier CRU είναι σύνθεση από Chardonnay και Pinot Noir (60% Chardonnay και 40% Pinot Noir). Κολακευτική, με νότες από ζαχαρωμένα κόκκινα φρούτα, βατόμουρα και φραγκοστάφυλο. Το Pinot Noir αναπτύσσει την πλούσια και γεμάτη γεύση του. Τα αρώματα των κόκκινων φρούτων αναμειγνύονται ομοιόμορφα με τα αρώματα του Chardonnay. Προτείνουμε να την συνδυάσετε με επιδόρπιο μαύρης σοκολάτας.

Η Hussards 2012 Premier CRU είναι μίξη από Chardonnay και Pinot Noir (85% Chardonnay και 15% Pinot Noir) με νότες από εσπεριδοειδή, λευκά άνθη και καλοκαιρινά φρούτα. Η πλούσια γεύση της εξελίσσεται σε στρώματα λευκών φρούτων και μια λεπτή ένταση στο φινίρισμα. Προτείνουμε να την σερβίρετε ως απεριτίφ ή συνοδευτικό σε επιδόρπιο.

Η VV26 NV Grand CRU είναι 100% Chardonnay. Είναι αποτέλεσμα μιας αυστηρής επιλογής από τα αγροτεμάχια παλαιών αμπελώνων, μερικά από τα οποία χρονολογούνται από το 1926. Αυτό το μπουκάλι, κλειστό με ένα «Agrafe», είναι μια επιστροφή στην αυθεντικότητα και την παράδοση του «Grand Vin De Champagne». Η παρατεταμένη παλαίωση προσφέρει μεταξένιες και στρογγυλεμένες νότες, ακολουθούμενες από καβουρδισμένα αμύγδαλα, κρέμα βανίλιας και διακριτικά μπαχαρικά που ενισχύονται από μια λεπτή μους. Αυτό το εξαιρετικό Vin De Champagne συνδυάζεται με ένα καλό κομμάτι κρέας.

Διπλή τιμητική βράβευση για την Mideast Travel στα Tourism Awards 2023!

Η Mideast Travel ανακοινώνει με υπερηφάνεια ότι διακρίθηκε με δύο σημαντικά βραβεία στα Tourism Awards 2023 που φιλοξενήθηκαν στο ξενοδοχείο Grand Hyatt στην Αθήνα, την Πέμπτη 27 Απριλίου. Η εταιρεία τιμήθηκε με το Platinum Award στην κατηγορία “Guest Service Excellence” και με το Silver Award στην κατηγορία “VIP & Luxury Travel”.
Στόχος και δέσμευση της Mideast Travel ήταν, είναι και θα είναι, η δημιουργία μοναδικών ταξιδιωτικών εμπειριών με γνώμονα την ποιότητα και την ασφάλεια στα ταξίδια της. Τα δύο αυτά βραβεία λειτουργούν ως επιστέγασμα της αφοσίωσης της εταιρείας στην παροχή εξαιρετικής εξυπηρέτησης, για να διασφαλίσει ότι οι ανάγκες και οι προσδοκίες κάθε πελάτη ικανοποιούνται στο έπακρο.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που κερδίσαμε αυτά τα βραβεία, τα οποία αποτελούν απόδειξη της σκληρής δουλειάς και της αφοσίωσης της ομάδας μας στην παροχή ξεχωριστών υπηρεσιών και αξέχαστων εμπειριών στους πελάτες μας», δήλωσε η Κατερίνα Μούσμπε, Managing Director της Mideast Travel. «Αυτά τα βραβεία μας εμπνέουν να συνεχίσουμε να προσπαθούμε και να στοχεύουμε στην τελειότητα, διευρύνοντας τα όρια του εφικτού στον ταξιδιωτικό χώρο».

75 εργαζόμενοι – εθελοντές του Ομίλου Hellenic Healthcare καθάρισαν την παραλία του Σχινιά!

Συνολικά συλλέχθηκαν 42 κιλά απορρίμματα.

Ο Όμιλος Hellenic Healthcare (HHG), με τη συμμετοχή 75 εργαζομένων των εταιρειών του Ομίλου, σε συνεργασία με τον φορέα “project PARALIES”, ανέλαβε τον καθαρισμό του τελευταίου τμήματος της παραλίας του Σχινιά, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στις 14 Μαΐου 2023. Λειτουργώντας πάντα με υπευθυνότητα απέναντι στην κοινωνία και φροντίζοντας για τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος, ο Όμιλος HHG αποφάσισε να συνεισφέρει ενεργά στην αντιμετώπιση της παράκτιας ρύπανσης, με τον καθαρισμό μιας από τις πολυσύχναστες και ομορφότερες παραλίες της Αττικής. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι-εθελοντές και μέλη των οικογενειών τους (από τα Θεραπευτήρια Υγεία, Metropolitan Hospital, Μητέρα, Metropolitan General, Λητώ, τα διαγνωστικά κέντρα Healthspot και Heal Academy), καθάρισαν το τελευταίο τμήμα της παραλίας του Σχινιά και περίπου σε 2 ώρες συνέλεξαν και παρέδωσαν στους εκπροσώπους του “Project PARALIES” 42 κιλά απορρίμματα από πλαστικό, αλουμίνιο, χαρτί, γυαλί, καθώς και αποτσίγαρα. Το “Project PARALIES” αποτελεί μία σημαντική  περιβαλλοντική πρωτοβουλία που στοχεύει στη μείωση της ρύπανσης και των επιπτώσεων της ανθρώπινης παρουσίας στο θαλάσσιο και παράκτιο οικοσύστημα των παραλιών. Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, εκπρόσωποι του project PARALIES ενημέρωσαν τους εθελοντές του HHG σχετικά με τη σημασία της συλλογής των απορριμμάτων, τη διαδικασία της ποιοτικής και ποσοτικής καταγραφής των αποβλήτων που συλλέγονται αλλά και το σωστό τρόπο ανακύκλωσης, με χωριστή συλλογή των σκουπιδιών που παράγονται ανάλογα με το υλικό, δηλαδή πλαστικό, αλουμίνιο, χαρτί, γυαλί ή σύμμεικτα.

Σε ιδιαίτερα ζεστό και φιλικό κλίμα πραγματοποιηθήκαν τα εγκαίνια του καινούργιου ιατρείου του μαιευτήρα γυναικολόγου, Παντελή Μεσσαρόπουλου, “FEMME” στον Πειραιά.

Στο όμορφα ανακαινισμένο ιατρείο με τις πιο σύγχρονες σε ιατρο-τεχνολογικό εξοπλισμό προδιαγραφές, συγκεντρώθηκαν φίλοι από τον επιστημονικό, δημοσιογραφικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό χώρο, για να ευχηθούν τα καλορίζικα. Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό ακολούθησε πάρτυ, που κράτησε μέχρι αργά. Μεταξύ των εκλεκτών προσκεκλημένων, παραβρέθηκαν οι: Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστας Κατσαφάδος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Στέλιος Πέτσας, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής Γιώργος Μυλωνάκης, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, καθώς και οι δημοσιογράφοι: Σταματίνα Τσιμτσιλή, Αφροδίτη Γραμμέλη, Αντριάνα Παρασκευοπούλου, Μαίρη Παλιαλέξη, Τίνα Μεσσαροπούλου και οι ηθοποιοί: Πέγκυ Σταθακοπούλου, Βαρβάρα Λάρμου, Έλενα Ασημακοπούλου, Γιολάντα Μπαλαούρα.

Παντελής Μεσσαρόπουλος, Σταματίνα Τσιμτσιλή

Το Grand Hyatt Istanbul είναι ένα πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων – περιτριγυρισμένο από καταπράσινους κήπους – και βρίσκεται στην καρδιά της πόλης. Πρόκειται για ένα πραγματικό στολίδι της Κωνσταντινούπολης, με εξωτερική πισίνα, δωμάτια και σουίτες που προσφέρουν εκπληκτική θέα στο Βόσπορο. Συνδυάζει την συναρπαστική ζωή στην πόλη με την χαλάρωση.

Η προνομιακή του τοποθεσία κοντά στα αξιοθέατα, τα εμπορικά κέντρα και τα ιστορικά μνημεία της πόλης, καθώς και η εγγύτητά του στην καλλιτεχνική σκηνή, καθιστούν το Grand Hyatt Istanbul κορυφαία επιλογή για τους ταξιδιώτες. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να απολαμβάνουν συχνά εκθέσεις εντός του ξενοδοχείου.

Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν παραδοσιακή τουρκική κουζίνα με μοντέρνες πινελιές στο 34 Restaurant, το οποίο προσφέρει ποικιλία απολαυστικών πιάτων. Ακόμα δύο επιλογές που ξεχωρίζουν είναι το Grasidi, που σερβίρει δημοφιλή ελληνικά και τούρκικα πιάτα σε έναν όμορφο κήπο και το Gazebo, που προσφέρει γεύσεις μεσογειακής κουζίνας δίπλα στην πισίνα για μια μοναδική γευστική εμπειρία.

Με χωρητικότητα 360 δωματίων, το ξενοδοχείο διαθέτει γυμναστήριο, πισίνα, χαμάμ, σάουνα, ατμόλουτρο, γήπεδο τένις και μια μπουτίκ προϊόντων περιποίησης δέρματος. Είναι επίσης ένας ιδανικός χώρος για τη φιλοξενία εκδηλώσεων, με 19 αίθουσες συσκέψεων και αίθουσα χορού.

Το Grand Hyatt Istanbul υποδέχεται θερμά τους επισκέπτες του και αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν να εξερευνήσουν την Κωνσταντινούπολη. Αγκαλιάστε το παρελθόν και ανακαλύψτε το μέλλον της Κωνσταντινούπολης!


Το APLÓ μόλις προσγειώθηκε στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. Ένα ολοκαίνουριο beach restaurant ήρθε να μας συστήσει εκ νέου στην κουζίνα των παιδικών μας χρόνων με island-chic διάθεση πάνω στη χρυσή άμμο της Astir Beach.

Ως «απλό» σύμφωνα με το λεξικό της Νέας Ελληνικής ορίζεται μεταξύ άλλων το «το μη πολύπλοκο, το ανεπιτήδευτο, το μη έχον περιττά στοιχεία ή χαρακτηριστικά». Το APLÓ Restaurant μόλις άνοιξε τις πόρτες του σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας, πάνω στη χρυσή άμμο και δίπλα στα κρυστάλλινα νερά της Astir Beach, για να μας συστήσει σε ένα ανεπιτήδευτο γευστικό σύμπαν, όπου οι νοσταλγικές μνήμες των παιδικών μας χρόνων συναντούν τα καλύτερα τοπικά υλικά από κάθε γωνιά της χώρας μας, ώστε να μεταμορφωθούν σε εμπνευσμένα πιάτα που θα μιλήσουν τόσο στον ουρανίσκο όσο και στην ψυχή μας.

Ο ταλαντούχος και καταξιωμένος Executive Chef Στράτος Καλαθάκης και η ομάδα του αναλαμβάνουν τον «δύσκολο» έργο να δημιουργήσουν κάτι που πολλοί έχουν υποσχεθεί αλλά λίγοι έχουν κατορθώσει: μία κουζίνα τόσο αληθινή όσο εκείνη της μαμάς μας και συνάμα τόσο επίκαιρη όσο απαιτείται στο σύγχρονο γαστρονομικό γίγνεσθαι.

Έτσι στο άκρως καλοκαιρινό σκηνικό του APLÓ, όπου ο κατάλευκος καμβάς χρωματίζεται μόνο από προσεκτικά επιλεγμένα φυσικά υλικά στο χρώμα της άμμου, του καλαμιού, της ψάθας και του ξύλου, ερχόμαστε από το πρωί έως το βράδυ για να απολαύσουμε γεύσεις που πατάνε γερά στο χθες αλλά ατενίζουν με σιγουριά το αύριο. Εδώ «απλό» δεν σημαίνει «απλοϊκό», σημαίνει «αυθεντικό, αληθινό, τίμιο και ανεπιτήδευτο».

Η μέρα στο APLÓ ξεκινά από νωρίς και τελειώνει αργά. Ξεκινά με χαμόγελο και τελειώνει με προσμονή για την επόμενη μέρα. Ξεκινά με θάλασσα και τελειώνει με ένα ποτήρι σωστά παγωμένο κρασί. Το APLÓ δεν είναι ένα ακόμη beach restaurant, είναι μία εμπειρία για όλες τις αισθήσεις στο ομορφότερο location της Αττικής με οδηγό τη γεύση και πρωταγωνιστή την κορυφαία πρώτη ύλη. Τα πιάτα αφηγούνται μικρές ιστορίες από κάθε γωνιά της χώρας μας και γίνονται το επίκεντρο σε ένα τραπέζι γύρω από το οποίο μαζεύονται οικογένειες, ζευγάρια, φίλοι και παρέες για να περάσουν καλά και να δημιουργήσουν νέες υπέροχες καλοκαιρινές αναμνήσεις με τα πόδια τους θαμμένα στη ζεστή άμμο και το ηλιοβασίλεμα να γίνεται το ιδανικό φόντο στο τέλος μίας ακόμη μαγικής μέρας.

Τόσο το lunch όσο και το dinner menu του APLÓ μοιράζονται την ίδια βασική αρχή: αληθινές γεύσεις για αληθινούς ανθρώπους. Η εμπειρία ξεκινά πάντα με το ζεστό ακόμη χειροποίητο ψωμί, όπως εκείνο που τρώγαμε παιδιά, για να προχωρήσει σε μία σωστά σχεδιασμένη ποικιλία που ικανοποιεί κάθε απαίτηση, χωρίς να μπερδεύει και να προκαλεί σύγχυση.

Επιτυχής Ολοκλήρωση της 48 ης Τελετής Αποφοίτησης του BCA College
.

Τέλος, το BCA College πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την 48η τελετή αποφοίτησης του, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η εκδήλωση χαρακτηρίστηκε από την παρουσία εξαιρετικών προσκεκλημένων και τιμώμενων, οι οποίοι συνέβαλαν στην ανάπτυξη και την επιτυχία του κολεγίου.

David Watson, Χάρης Δασκαλάκης

Ο Πρόεδρος του BCA College, κος Βασίλειος Δασκαλάκης, απηύθυνε τον λόγο του, επισημαίνοντας τα επιτεύγματα και τις παγκόσμιες συνεργασίες που έχει επιτύχει το BCA College, στον μισό αιώνα λειτουργίας του, τονίζοντας ότι το BCA είναι το πρώτο εκπαιδευτικό ίδρυμα ναυτιλιακών σπουδών. Με περηφάνια αναφέρθηκε στην αποφοίτηση των τελειοφοίτων και στην προετοιμασία τους για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία, επισημαίνοντας την άριστη ποιότητα των σπουδαστών η οποία οφείλεται στην πολύ καλή δουλειά που έχουν κάνει οι γονείς τους.

Βράβευση Νικολάου Δασκαλαντωνάκη, Προέδρου
 Grecotel

Στη συνέχεια, ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, ιδρυτής του easyGroup, βραβεύτηκε με το Βραβείο Επιχειρηματικότητας του BCA College. Στον λόγο του είπε σχετικά: «Ευχαριστώ πολύ το BCA College για την μεγάλη τιμή που μου έκανε με αυτή τη βράβευση. Όμως η χαρά μου είναι διπλή, καθώς η σημερινή ημέρα είναι μια ημέρα γιορτής για τους νέους αποφοίτους του BCA College και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που είμαι μέρος αυτής της γιορτής. Εύχομαι στους αποφοίτους καλή σταδιοδρομία με την ευχή να μη σταματάνε να κυνηγάνε τα όνειρά τους». Είναι σημαντικό το γεγονός ότι βλέποντας τις σύγχρονες ανάγκες στον τομέα της φιλοξενίας και του τουρισμού, το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου, μέσα από τις «Υποτροφίες Λουκάς Χατζηιωάννου», ξεκίνησε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με το BCA College, προσφέροντας 7 υποτροφίες σε σπουδαστές.

Βασίλειος Δασκαλάκης, Χάρης Δασκαλάκης

Επίσης, ο κος Νικόλαος Δασκαλαντωνάκης, ιδρυτής της Grecotel Hotels & Resorts, τιμήθηκε για τη σημαντική συνεισφορά του στον ελληνικό τουρισμό. Η βράβευση αυτή αναδεικνύει τη συνεχή προσπάθεια του κου Δασκαλαντωνάκη για την προώθηση και την ανάπτυξη του τουριστικού τομέα στην Ελλάδα. Το βραβείο παρέλαβε ο Director of Corporate Affairs του ομίλου Grecotel κος Ιωάννης Τσιχλής ο οποίος στον λόγο του αναφέρθηκε με θέρμη στην επιτυχημένη πολυετή συνεργασία με το BCA.

Στη συνέχεια, ο Καθηγητής Dafydd Moore, Αναπληρωτής Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου του Plymouth, και ο Καθηγητής Peter John CBE, Αναπληρωτής Πρύτανης και Πρόεδρος του Πανεπιστημίου του West London, προχώρησαν σε ομιλίες που ανέδειξαν τη σπουδαιότητα της συνεχούς εκπαίδευσης και της διεθνούς συνεργασίας μεταξύ των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ – Ελίζα Βόζενμπεργκ

Η τελετή αποφοίτησης σηματοδοτήθηκε επίσης από την παρουσία των αποφοίτων της Ιταλικής Ναυτικής Ακαδημίας (Fondazione Accademia Italiana della Marina Mercantile), οι οποίοι παρέλαβαν τους μεταπτυχιακούς τίτλους που απέκτησαν παρακολουθώντας τα online προγράμματα του BCA. Αυτή η διάκριση αναδεικνύει την παγκόσμια αναγνώριση και την αξία της προετοιμασίας που παρέχεται στο BCA College στους τομείς των ναυτιλιακών και της θαλάσσιας εκπαίδευσης.

Χάρης Δασκαλάκης, Μελίνα Δασκαλάκη, Βασίλειος Δασκαλάκης, Μαριλού Έδεν – Δασκαλάκη

Οι απόφοιτοι του BCA College παρουσίασαν εξαιρετική ακαδημαϊκή επίδοση και αναδεικνύουν τον αποτελεσματικό ρόλο του κολεγίου στην προετοιμασία των νέων επαγγελματιών για τις απαιτητικές προκλήσεις της σύγχρονης επιχειρηματικής κοινότητας.

error: Content is protected !!