ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

«Υφές και Μεταλλάξεις» της Ιριάνας Κονδύλη!

Δραστήρια, ευφάνταστη και πολυσχιδής, έχοντας ακολουθήσει εξαιρετικές σπουδές στην Αμερική, υιοθετεί αφειδώς μοντερνιστικές πρακτικές και έκδηλες επιρροές του αφηρημένου εξπρεσσιονισμού.

Η Ιριάνα Κονδύλη εγκαινιάζει την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023, στις 7 το απόγευμα στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων, στο Πάρκο Ελευθερίας, την πρώτη αναδρομική της έκθεση με δημιουργίες ζωγραφικής και γλυπτικών εγκαταστάσεων με τον τίτλο «Υφές και Μεταλλάξεις».

Ιριάνα Κονδύλη

Η Αννίτα Πατσουράκη – ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια της έκθεσης αναφέρει: «Η Ιριάνα Κονδύλη, δραστήρια, ευφάνταστη και πολυσχιδής, έχοντας ακολουθήσει εξαιρετικές σπουδές στην Αμερική, υιοθετεί αφειδώς μοντερνιστικές πρακτικές και έκδηλες επιρροές του αφηρημένου εξπρεσσιονισμού. Αποτυπώνει με σύγχρονη ματιά γλυπτικές εγκαταστάσεις, γεωμετρικές φόρμες, τρισδιάστατες μορφές από χρηστικά υλικά και με ιδιότυπη περιγραφική δεξιότητα δημιουργεί ασυνήθιστες προσεγγίσεις και βρίσκει νέους μορφολογικούς δρόμους επεκτείνοντας τη δημιουργική της φαντασία. Οι ζωγραφικές δημιουργίες της εγγράφονται σε καθαρά γεωμετρικές επιφάνειες με εικόνες εμπνεόμενες από το τυχαίο και τολμηρή έκφραση χωρίς περιορισμούς. Συνθέσεις εκρηκτικών χρωματικών προσμίξεων και αποχρώσεων δίνουν την αίσθηση του στίγματος μιας ανάλυσης μικροσκοπίου. Η τέχνη της Ιριάνας Κονδύλη, με έμφαση στην αυθόρμητη και υποσυνείδητη έκφραση, εντάσσεται στην αφαιρετική παρουσίαση των εννοιών, εμβαθύνοντας ταυτόχρονα στην ουσία τους. Το οπτικό ερέθισμα μετουσιώνει τα γνώριμα εξωτερικά στοιχεία του κόσμου στο αισθητικό όραμα της δημιουργού, φτάνει στα μύχια του υποσυνειδήτου της, καταφέρνοντας παράδοξα, να γίνει εκφραστής μιας απόλυτα αισιόδοξης αντίληψης για τη ζωή».

Κέντρο Τεχνών ΟΠΑΝΔΑ, Πάρκο Ελευθερίας, 11521

photo: Katoufas Brothers

Διάρκεια έκθεσης : 12 έως και 17 Σεπτεμβρίου 2023

error: Content is protected !!