ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Τρία χρόνια προσφοράς του Συλλόγου Φίλων της Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής Αρεταίειου Νοσοκομείου!

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στην εκδήλωση του Συλλόγου Φίλων της Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής Αρεταίειου Νοσοκομείου στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, κατά την οποία ανακοινώθηκε ο απολογισμός του έργου και παρουσιάστηκε ο σχεδιασμός των νέων δράσεων του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου με τους Εθελοντές

Η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής Αρεταίειου Νοσοκομείου, ιατρός Πόπη Καλαϊτζή αναφέρθηκε στις δράσεις που έχει ήδη υλοποιήσει ο Σύλλογος κατά τα τρία χρόνια λειτουργίας τους, όπως εκπαιδευτικά προγράμματα, εκστρατεία ενημέρωσης για τον εμβολιασμού των εγκύων, διαδικτυακά προγεννητικά μαθήματα, δράσεις για την πρόληψη του καρκίνου (δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις), αλλά και το καινοτόμο πρόγραμμα υποστηρικτικής ιατρικής για γυναίκες με καρκίνο και τους συγγενείς τους. Πρόκειται για το πρώτο τέτοιο πρόγραμμα που υλοποιείται στη χώρα μας. Βάση του προγράμματος αποτελεί το ειδικά διαμορφωμένο PamperingRoom (δωμάτιο υποστήριξης) στον χώρο της Β’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Πόπη Καλαϊτζή

Η κα Καλαϊτζή παρουσίασε τον σχεδιασμό των επόμενων δράσεων του Συλλόγου, που περιλαμβάνουν ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για μείζονα ζητήματα υγείας, εστίαση στην πρόληψη, ενίσχυση των παρεχόμενων υποστηρικτικών υπηρεσιών στο Pampering Room, ενώ ανακοίνωσε και την πρωτοβουλία συγκέντρωσης δωρεών για την ανακαίνιση υποδομών της κλινικής.

Ο Καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας και Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και Διευθυντής Β’ Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταίειου Νοσοκομείου κ. Νικόλαος Βλάχος αφού ευχαρίστησε τον Σύλλογο για τη βοήθεια στην υλοποίηση του έργου του νοσοκομείου, αναφέρθηκε εκτενώς στη λειτουργία και την ερευνητική καινοτομία της κλινικής.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η ηγεσία της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και απηύθυναν χαιρετισμό o Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής & Αντιπρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστήμιου Αθηνών και Πρόεδρος της Εφορείας του Αρεταίειου Νοσοκομείου κ. Νικόλαος Αρκαδόπουλος, ο οποίος συνεχάρη τον Σύλλογο για τη δράση του, καθώς και ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Καθηγητής καρδιολογίας κ. Γεράσιμος Σιάσος, ο οποίος τόνισε τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς του Συλλόγου.

Η πρόεδρος του Συλλόγου ανακοίνωσε επίσης τη δημιουργία ενός νέου θεσμού, του βραβείου «Δίπλα στη Γυναίκα» που θα απονέμεται κάθε χρόνο στους κορυφαίους δωρητές – υποστηρικτές των δράσεων του Συλλόγου.

Η Βράβευση της doValue Greece
Η Βράβευση του Βασίλη Σαρηκεχαγιά και της Mexil

Το βραβείο «Δίπλα στη Γυναίκα 2022» απονεμήθηκε στην εταιρεία doValue Greece για την υλοποίηση του προγράμματος υποστηρικτικής ιατρικής και τη δωρεά για τη διαμόρφωση του Pampering Room. Το βραβείο παρέλαβε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Τάσος Πανούσης, ο οποίος ευχαρίστησε για την τιμητική αυτή αναγνώριση, εκφράζοντας την ελπίδα και άλλα νοσοκομεία να υιοθετήσουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες «διότι είναι πια κοινώς αποδεκτό ότι για να νικηθεί ο καρκίνος και να ανακουφιστούν οι ασθενείς χρειάζεται μια ολιστική προσέγγιση που αυτό το πρόγραμμα τη διασφαλίζει». Ο κ. Πανούσης ανακοίνωσε ότι η doValue Greece, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητάς της, να στηρίξει τη λειτουργία του προγράμματος και του pampering room για έναν ακόμη χρόνο, καθώς επίσης και να καλύψει ανάγκες της κλινικής σε εξοπλισμό, λέγοντας χαρακτηριστικά «είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στον Σύλλογο Φίλων, δίπλα στο Αρεταίειο, δίπλα στη γυναίκα».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου

Τιμήθηκε επίσης ο κ. Βασίλης Σαρηκεχαγιάς, Διευθύνων Σύμβουλος Mexil Σαρηκεχαγιάς, για την προσφορά της εταιρίας του με πολυθρόνες θηλασμού σε όλα τα δωμάτια της Μαιευτικής Κλινικής. Την εκδήλωση παρουσίασαν ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Μάκης Προβατάς και το ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Παναγιώτης Κακολύρης, ενώ τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού, πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου.

It’s good to know: Ο «Σύλλογος Φίλων της Πανεπιστημιακής Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής Αρεταιείου Νοσοκομείου» ιδρύθηκε το 2019 από ενεργά μέλη της κοινωνίας με σκοπό να συμβάλλει στην προαγωγή της δημόσιας υγείας, μέσα από την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση, την πρόληψη αλλά και την υποστήριξη της γυναίκας σε όλα τα στάδια της ηλικίας της (παιδική, εφηβική, αναπαραγωγική και ηλικία εμμηνόπαυσης) ως βασικού αναπαραγωγικού κυττάρου της κοινωνίας. Υλοποιεί ένα μεγάλο πρόγραμμα υπό τον τίτλο «Δίπλα στη Γυναίκα» που περιλαμβάνει μια σειρά δράσεων έμπρακτης υποστήριξης των γυναικών.

error: Content is protected !!