ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Το Momcycle, ο πιο αγαπημένος κύκλος των γονιών, έγινε 2!

Το ν.1 resale marketplace με παιδικά είδη στην Ελλάδα έχει αγαπηθεί από τους γονείς και έχει συμβάλει έμπρακτα σε έναν πιο οικολογικό τρόπο κατανάλωσης

Το Momcycle γεννήθηκε ως ιδέα πριν από αρκετά χρόνια στο μυαλό των ιδρυτριών του Ιλεάνας Ισμυρίδη και Νίκης Λαλιώτη, όταν ήταν και οι δύο νέες και άπειρες μαμάδες. Είχαν εκπλαγεί με το πόσο πολλά ρούχα και εξοπλισμό έπρεπε να αγοράσουν για τα μωρά τους και πόσο γρήγορα οι ανάγκες τους άλλαζαν και δεν τους χρειάζονταν πια. Προσπαθώντας να συνδυάσουν ρόλους, ισορροπώντας ανάμεσα στις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις και στο μεγάλωμα μικρών παιδιών, ανέπτυξαν την επιχειρηματική τους ιδέα με πάθος και σκληρή δουλειά, και το Momcycle.gr βγήκε στον αέρα τον Ιούνιο του 2021.

Οι δύο ιδρύτριες του Momcycle, Ιλεάνα Ισμυρίδη και Νίκη Λαλιώτη

«Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε μια χρήσιμη πλατφόρμα που θα λύσει τα χέρια στους γονείς. Στο Momcycle, οι μαμάδες και οι μπαμπάδες πουλάνε εύκολα επώνυμα παιδικά και βρεφικά είδη που δεν χρειάζονται πια αλλά και να αγοράζουν ποιοτικά προϊόντα από τα αγαπημένα τους brands σε πολύ χαμηλότερες τιμές από τις αρχικές. Όραμά μας είναι να μεγαλώνουμε τον κύκλο ζωής όλων των ειδών που έχουν ελάχιστες ή μικρές φθορές και να τα επαναχρησιμοποιούμε, μειώνοντας έτσι το οικολογικό αποτύπωμα των αγορών μας» μας εξηγεί η Νίκη Λαλιώτη.

Μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια λειτουργίας του, το Momcycle έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια ενεργή κοινότητα 5.500 γονιών που έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα, ενώ χιλιάδες χρήστες το επισκέπτονται καθημερινά για να δουν τις νέες αφίξεις και να επιλέξουν ανάμεσα σε χιλιάδες προϊόντα που καλύπτουν από την εγκυμοσύνη και τις πρώτες μέρες του μωρού, μέχρι τα πιο hot brands μόδας για παιδιά έως και 12 ετών. Μόδα, εξοπλισμός, παιχνίδια, έπιπλα και διακοσμητικά σε ένα site συγκεντρωμένα!

H μαμά που πουλάει στο Momcycle αναρτά μέσα σε ένα λεπτό το αντικείμενο που θέλει να πουλήσει στο site και πληρώνεται απ’ ευθείας

«Αυτό που μας δίνει τη μεγαλύτερη χαρά είναι όταν οι πελάτες μας είναι ευχαριστημένοι από την εμπειρία τους και αξιολογούν θετικά τους πωλητές μας», εξηγεί η Ιλεάνα. «Το σύστημα της αξιολόγησης είναι αυτό που διασφαλίζει την ποιότητα των προϊόντων μας, καθώς οι πωλητές μας έχουν κίνητρο να είναι ειλικρινείς στις περιγραφές τους.»

Με το να αγοράζει κανείς ένα pre-owned αντικείμενο έναντι ενός καινούργιου ωφελεί σε απίστευτο βαθμό το περιβάλλον

Η πλατφόρμα αυτή τη στιγμή αριθμεί περισσότερα από 4.500 επώνυμα προϊόντα από τα πιο περιζήτητα επώνυμα καρότσια ως και επώνυμα ρούχα και παπούτσια, έπιπλα και παιχνίδια. Μέχρι στιγμής, περίπου 1000 μεταχειρισμένα ή ακόμα και καινούρια προϊόντα στις αρχικές τους συσκευασίες που δεν είχαν χρησιμοποιηθεί, βρήκαν ένα νέο σπίτι κάπου στην Ελλάδα.

Η Ιλεάνα και η Νίκη είναι ιδιαίτερα περήφανες καθώς μέχρι στιγμής το Momcycle έχει κερδίσει σημαντικά επιχειρηματικά βραβεία: το Envolve Entrepreneurship Award το 2021 και με το Venture Impact Award του Hellenic Initiative το 2022.

«Οι γονείς πρέπει να αλλάξουμε τις καταναλωτικές μας συνήθειες για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας και για τον πλανήτη» λέει η Ιλεάνα.

“Ο δρόμος μέχρι εδώ είχε πολλά εμπόδια, καθυστερήσεις και δοκιμές. Η μεγαλύτερη πρόκληση για εμάς είναι να εκπαιδεύσουμε τους Έλληνες σε αυτόν το νέο τρόπο κατανάλωσης και να σπάσουμε το στίγμα της αγοράς μεταχειρισμένων. Το resale είναι εδώ και χρόνια πολύ μεγάλη τάση στην Αμερική και την Ευρώπη και αναμένεται να πενταπλασιαστεί ως το 2025. Είναι η μόνη βιώσιμη επιλογή!» λέει η Ιλεάνα.

Πριν ακόμα λανσαριστεί το Momcycle κέρδισε το Envolve Entrepreneurship Award.

Κι ενώ μου αρέσει η ιδέα του Momcycle καθώς και η σημασία της εξοικονόμησης φυσικών πόρων, μου φαίνεται λίγο ξένο το να πουλήσει κανείς ρούχα ή εξοπλισμό καθώς έχω συνηθίσει να τα χαρίζω. Η Ιλεάνα και η Νίκη με προλαβαίνουν χαμογελώντας. «Φυσικά και εμείς χαρίζουμε πάρα πολλά πράγματα σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Δεν είναι ανάγκη να πουλάμε όλα μας τα πράγματα, κάποια τα ξεχωρίζουμε για ανακύκλωση, κάποια για να τα δώσουμε και κάποια προς πώληση. Άλλωστε μετά από συζητήσεις με πολλούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς γνωρίζουμε πολύ καλά πως χρειάζονται περισσότερο χρήματα παρά αντικείμενα γιατί η διαχείριση και η αποθήκευση τους έχει μεγάλο κόστος. Και για αυτό μπορεί κανείς – αν το θέλει –να πουλήσει στο Momcycle και να δωρίσει το ποσό που θα κερδίσει σε ένα ίδρυμα. Είναι μια υπηρεσία που θα λανσάρουμε σύντομα!»

Τα επόμενα βήματα του Momcycle, όπως μου αποκαλύπτουν τα κορίτσια είναι πολλά και συναρπαστικά καθώς σκοπεύουν να επεκταθούν και στη γυναικεία μόδα.

Μου εξηγούν πως η νέα γενιά ψωνίζει εν πολλοίς second hand καθώς την απασχολεί πολύ το κόστος της υπερ -κατανάλωσης στον πλανήτη μας. Γιατί να αγοράζουμε καινούρια, ρούχα και αξεσουάρ που οι τιμές τους είναι πολλές φορές απαγορευτικές, ενώ μπορούμε να τα πάρουμε ελαφρώς μεταχειρισμένα σε καταπληκτικές εκπτώσεις? Όντως αυτό είναι το πιο cool, εξυπνο και οικολογικό shopping, όπου κερδίζουμε κι εμείς και το περιβάλλον!

error: Content is protected !!