Το Μouriki Greek Premium Honey στο Pop up Project: The Decade Edition!
Στο The Pop Up Project θα έχουμε την ευκαιρία να βρούμε όλες τις βραβευμένες ποικιλίες μελιού Μouriki Greek Premium Honey, γιατί Χριστούγεννα χωρίς μέλι δεν γίνεται, και όταν συνδυάζεται και με τις πιο luxury συσκευασίες, αποτελούν το ιδανικό δώρο της φύσης.
Η Μαρία και ο Παναγιώτης Μουρίκης δεύτερης γενιάς μελισσοκόμοι από την Ελευσίνα συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση στη παραγωγή μελιού, τέχνη που ξεκίνησε ο πατέρας τους Αναστάσιος αρχές του 1960. Το 2020 δημιούργησαν το brand Mouriki Greek Premium Honey, όπου κυρίαρχο στοιχείο δεν είναι μόνο η άριστη ποιότητα των μελιών τους αλλά και η μοναδική καινοτομία στη συσκευασία , στοιχείο που έχει χαρίσει στη MOURIKI GREEK PREMIUM HONEY μία θέση στις καλύτερες αγορές του κόσμου μεταξύ άλλων η Νότια Κορέα, η Αμερική και η Γαλλία.

Tα 2.500 ενεργά μελίσσια τους ταξιδεύουν νομαδικά από την Θάσο , στην Χαλκιδική, στα Γιάννενα και την Ευρυτανία , κατεβαίνουν προς την Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο και καταλήγουν στα νησιά των Κυκλάδων . Χιλιάδες χιλιόμετρα , δεκάδες σταθμοί ένα ταξίδι μέσα στη φύση , για να παράγουν περισσότερες από δεκατέσσερις μοναδικές ποικιλίες αυθεντικού ελληνικού μελιού και πολλά υποπροϊόντα της μέλισσας.

Για την Mouriki Greek Premium Honey η μελισσοκομία αποτελεί ύψιστη μορφή τέχνης, κουλτούρας, πολιτισμού κάτι που αντανακλά σε ένα βάζο μελιού Mouriki Greek Premium Honey. Τα βάζα προσομοιάζουν σε μικρά έργα τέχνης , με μοναδική ταυτότητα, έντονα γεωμετρικά σχήματα και ελληνική προσωπικότητα.

Η προσπάθεια τους να αναδείξουν την μελισσοκομία ως μορφή τέχνης μέσα από τις ιδιαίτερες συσκευασίες τους, τους έκανε να ξεχωρίσουν και να κερδίσουν μία θέση στα ράφια του μεγαλύτερου πολυκαταστήματος της Ευρώπης, των Galeries Lafayette καθώς από τον Σεπτέμβρη του 2023 τα μέλια τους βρίσκονται στα ράφια του συγκεκριμένου πολυκαταστήματος. Τα μέλια τους προμηθεύονται τα καλύτερα ξενοδοχεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα μέλια της Μouriki Greek Premium Honey έχουν κερδίσει δεκάδες βραβεία σε διαγωνισμούς ποιότητας και γεύσης τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα , αλλά η σημαντικότερη βράβευση της οικογένειας Μουρίκη ήταν με το βραβείο Ποιότητας Παραγωγής Μελιού στα ετήσια βραβεία του περιοδικού Γαστρονόμου και της εφημερίδας Καθημερινής που έγιναν αρχές Οκτωβρίου 2025.

Ολοκληρωμένη τη συλλογή θα τη βρείτε στο Shopping Event της δεκαετίας, στο Επετειακό Pop up Project: The Decade Edition, το Σάββατο 13 & την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου, από τις 11:00΄το πρωί έως τις 20:00′ το βράδυ, στο Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, στη Κηφισιά.

Spread the news & Join us!