ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» συμπλήρωσε 25 χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας!

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»: Τα 25 χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας γιορτάσθηκαν με τα εγκαίνια των νέων παραγωγών!
Το Fay’s Control ήταν εκεί.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τρίτης τα εγκαίνια δύο νέων παραγωγών του Ιδρύματος Μείζονος στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», το οποίο φέτος συμπληρώνει 25 χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας. Η νέα παραγωγή Εικονικής Πραγματικότητας με τίτλο «Διαδραστική Περιήγηση στο Ιερό των Δελφών» στη «Θόλο», καθώς και η νέα εκπαιδευτική έκθεση «Το Πάρκο της Επιστήμης», εντυπωσίασαν τους καλεσμένους του ζεύγους Εφραίμογλου, που έσπευσαν να γιορτάσουν μαζί τους αυτή τη σημαντική επέτειο.

Φαίη Μπέη και ο σύζυγός της κος Νικόλαος Κατσαρός, Σοφία Εφραίμογλου, Δημήτρης Εφραίμογλου

Η Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος και Επικεφαλής του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου καλωσόρισε το κοινό και αναφέρθηκε στις νέες δράσεις: «Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, ο πρώτος φορέας Εικονικής Πραγματικότητας στη χώρα και πρωτοπόρος στις νέες τεχνολογίες και στην ψηφιοποίηση του εθνικού πολιτιστικού αποθέματος δημιουργεί διαδραστικές παραγωγές και ψηφιακά μουσεία πάντα με γνώμονα την ανάδειξη και διάχυση της Ιστορίας και του Πολιτισμού μας. Είμαστε σίγουροι ότι τόσο η νέα μας παραγωγή Εικονικής Πραγματικότητας στη «Θόλο» για το Ιερό των Δελφών, όσο και η νέα εκπαιδευτική έκθεση που εγκαινιάζουμε σήμερα θα αποτελέσουν μία ακόμα ευκαιρία ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς με τη χρήση νέων τεχνολογιών και θα γίνουν ένας ακόμα πόλος προσέλκυσης επισκεπτών».


Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΙΜΕ Δημήτρης Εφραίμογλου αναφέρθηκε με συγκίνηση στα 25 χρόνια λειτουργίας του «Ελληνικού Κόσμου», καθώς και στις μελλοντικές παραγωγές που σύντομα θα είναι διαθέσιμες στο κοινό.

Άποψη από την βραδιά των εγκαινίων

«Το ΙΜΕ, με 30 χρόνια εμπειρίας στον τομέα των νέων τεχνολογιών, έχει δημιουργήσει στον «Ελληνικό Κόσμο» το νέο πολυδύναμο Κέντρο Έρευνας, Ανάπτυξης και Αριστείας στην Εικονική και Επαυξημένη Πραγματικότητα. Έχοντας ξεκινήσει από τον «Εικονικό Κινηματογράφο» το 1999 και στη συνέχεια την «Κιβωτό» και τη «Θόλο», σήμερα αξιοποιούμε τις νεότερες τεχνολογίες ΑR-XR-VR σε ατομικούς σταθμούς με κάσκες εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας… Σύντομα διαθέσιμα θα είναι η νέα προβολή για το Άγιο Όρος στη «Θόλο»,  ένα νέο πρότυπο εκπαιδευτικό παιχνίδι στο οποίο ο επισκέπτης μας θα αναλαμβάνει τον ρόλο ενός από τους συντρόφους του Θησέα στην αποστολή του στην Κνωσό και το διαδικτυακό κανάλι του ΙΜΕ στη διεύθυνση tv.ime.gr με επιλεγμένες παραγωγές και δραστηριότητες του Ιδρύματος…».


Λίλα και Ιωάννα Λαλαούνη

Ίρις Κρητικού, Σοφία Εφραίμογλου

Νίκος Κεστσόγλου, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, Δημήτρης Τζούρος

Δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη Ιωακειμιδης Γιώργος, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, Δημήτρης Εφραίμογλου

Ηλίας και Έρση Κλή, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος

Δημήτρης Εφραίμογλου, Amy Peck, Σοφία Εφραίμογλου

Στη συνέχεια, ακολούθησαν προβολές της νέας παραγωγή στη «Θόλο» και ξεναγήσεις στον χώρο της έκθεσης με ελεύθερη είσοδο.

Νικόλας Κατσαρός

Από το εσωτερικό της «Θόλου» Εικονικής Πραγματικότητας

Ένας πολυχώρος όπου οι επισκέπτες βιώνουν την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό και ταυτόχρονα ένα ζωντανό κύτταρο πολιτισμικής δημιουργίας και έκφρασης.

error: Content is protected !!