ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Τα μαγικά χρώματα του Αλέξη Κυριτσόπουλου πλημμύρισαν τους ιστορικούς χώρους του Radisson Blu Park Hotel!

Παρουσία πλήθους κόσμου από τον επιχειρηματικό, τουριστικό και καλλιτεχνικό χώρο, πραγματοποιήθηκαν στο ιστορικό ξενοδοχείο Radisson Blu Park Hotel τα εγκαίνια της έκθεσης του εικαστικού Αλέξη Κυριτσόπουλου με τίτλο Ξένιος. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε  στο πλαίσιο του αφιερώματος «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΗ» – που διοργανώνεται για 12η χρονιά και με επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ελένης Αθανασίου.

Σε ανοιχτό διάλογο με την εικαστική έκφραση το Radisson Blu Park Hotel Athens -σημείο αναφοράς για το ελληνικό κοινό συνδέει τον τουρισμό με τον πολιτισμό, προβάλλοντας έργα σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών μέσα από τις περιοδικές εκθέσεις που φιλοξενεί. Τριάντα ζωγραφικά έργα από την συλλογή του καλλιτέχνη εκτίθενται στους χώρους του ξενοδοχείου έως τις 12 Αυγούστου 2024.

ΕΛΕΝΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΟΣ, ΜΑΡΙ ΔΕΒΕΡΙΚΟΥ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ, ΑΛΕΞΗΣ ΚΥΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΜΑΚΗΣ

Στην παρούσα έκθεση ο Αλέξης Κυριτσόπουλος με πρωταγωνιστή το χρώμα και όχι την γραμμή ερμηνεύει ιστορίες-παραμύθια εμπνευσμένα από την παράδοση, την λογοτεχνία, την ιστορία, την αττική κωμωδία και τον Αριστοφάνη, το λαϊκό θέατρο, κ.ά. Εικόνες υπέροχα ζωηρές από ακρυλικά, τέμπερες, μολύβια αλλά και φθηνά υλικά όπως χαρτιά, χαρτόνια, λαδόκολλες και κολλάζ με έντονα και φωτεινά χρώματα πρωταγωνιστούν στην επιφάνεια του καμβά και διαμορφώνουν έναν  χρωματιστό παραμυθένιο κόσμο από χαρακτήρες.  

ΜΑΙΡΗ ΦΙΞ, ΜΑΡΙ ΔΕΒΕΡΙΚΟΥ

Όπως αναφέρει η Ιστορικός Τέχνης και επιμελήτρια της έκθεσης Ελένη Αθανασίου  «…Ο προσωπικός κώδικας γραφής του Αλέξη Κυριτσόπουλου εκπροσωπεί την αριστοκρατία του γούστου και παραμένει έως σήμερα σύγχρονος με μια οπτική γλώσσα αναγνωρίσιμη και εντελώς δική του. Χρησιμοποιεί το χρώμα για να δημιουργήσει κρυπτογραφημένες οπτικές ιστορίες γεμάτες ρυθμό, μουσική και στυλ και τον μύθο και την αλληγορία για να εικονογραφήσει συμβολικά το έργο του παντρεύοντας τους ήρωές του με μνήμες της παρελθούσης Ελληνικής ιστορίας»  και συνεχίζει «…η ζωγραφική του Αλέξη Κυριτσόπουλου αξιοποιεί την παράδοση χωρίς να την αντιγράφει. Περνάει αλληγορίες, συμβολισμούς και μεταφορικά σχήματα μέσα από τα έργα του. Το λαϊκό και Βυζαντινό στοιχείο συναντά και πολλές φορές συμπορεύεται με τα μοντέρνα κινήματα που πρωτοεμφανίζονται  στην Ελλάδα… Ο Αλέξης Κυριτσόπουλος με το ένα μάτι βλέπει και το άλλο αισθάνεται. »

ΑΛΕΞΗΣ ΚΥΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΗΩ ΑΓΓΕΛΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΜΑΚΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΛΑΥΤΗΣ, ΦΡΟΣΩ ΛΥΤΡΑ, ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΑΪΦΑ, ΑΛΕΞΗΣ ΦΟΥΣΕΚΗΣ, ΕΛΕΝΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΜΑΙΡΗ ΦΙΞ
ΜΑΚΗΣ ΚΑΙ ΝΤΕΠΗ ΚΑΜΧΗ
ΚΟΡΙΝΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ, ΜΑΡΙ ΔΕΒΕΡΙΚΟΥ
ΟΛΓΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΙΡΗ ΦΙΞ, ΑΛΕΞΗΣ ΚΥΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΝΕΖΕΡ, ΜΑΝΙΝΑ ΗΛΙΑΔΗ, ΙΩΑΝΝΑ ΣΚΟΥΤΕΡΗ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΥΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΛΕΞΗΣ ΚΥΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΟΡΑΛΙΑ ΚΑΡΑΝΤΗ
ΜΑΝΙΝΑ ΗΛΙΑΔΗ, ΜΑΙΡΗ ΦΙΞ

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!