ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Τα έργα του θρύλου της ασπρόμαυρης φωτογραφίας, Andrejs Grants, πάνε Σπέτσες!

Μία από τις πιο αγαπημένες μου Γκαλερί. Τόσα χρόνια…Να ανακαλύπτω τους καλλιτέχνες της, να ξαποσταίνω στο μπλε τραπεζάκι της, πάνω στο Παλιό Λιμάνι των Σπετσών. Τι όμορφο κόσμο που συναντάω κάθε φορά…Πίνουμε ούζο και μιλάμε για Τέχνη. Στην Γκαλερί Ακρόπρωρο ανοίγουμε το καλοκαίρι μας, εκεί ρίχνουμε την αυλαία του, μετά την γιορτή της Αρμάτας.

Η λατρεμένη Γκαλερί στο Παλιό Λιμάνι των Σπετσών...

Η λατρεμένη Γκαλερί στο Παλιό Λιμάνι των Σπετσών…

Άλλο ένα καλοκαίρι… Και η Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Λετονίας στην Ελληνική Δημοκρατία παρουσιάζει την αναδρομική έκθεση του genius Λετονού φωτογράφου Andrejs Grants, με τίτλο Andrejs Grants: Around Latvia from the retrospective Photographs, 1980-2011, σε αυτή, την ίδια λατρεμένη Γκαλερί Ακρόπρωρο, στις Σπέτσες.

3873493831_675d2a60ef_z
O Andrejs Grants είναι ένας από τους πιο αξιόλογους και δημοφιλείς φωτογράφους ασπρόμαυρης φωτογραφίας στη Λετονία. Έχει αποκτήσει τη φήμη του λόγω της υψηλής αισθητικής που χαρακτηρίζει πάντοτε τη δουλειά του, προκαλώντας τη διεθνή αναγνώριση καθώς επίσης και από το εκπαιδευτικό του έργο, που συμβάλλει στην κατανόηση της φωτογραφίας και τις δυνατότητές της. Έχει συμμετάσχει σε πολλές προσωπικές καθώς και σε ομαδικές εκθέσεις διεθνώς ενώ παράλληλα έχει ταξιδέψει σε πολλά μέρη του κόσμου. Επίσης έχει κερδίσει πολλά αναγνωρισμένα βραβεία και υποτροφίες.

23816_grants
Οι φωτογραφίες του Grants εμφανίζονται ως απλές στιγμές της πραγματικότητας, καταγεγραμμένες χωρίς κάποια συγκεκριμένη φιλοδοξία – φιλικά πρόσωπα, μια γωνιά σε ένα κήπο, μια σκηνή σε ένα δρόμο ή σε μια αυλή, μια φιγούρα σε ένα τοπίο ή σε εσωτερικό χώρο – παρόλα αυτά, παρουσιάζουν μία διαφορετική, μοναδική ματιά.
Η σειρά Around Latvia από την σειρά ‘Photographs 1980-2011’ που θα παρουσιαστεί στις Σπέτσες, είναι μία στοχαστική ματιά πάνω στην ιστορία της Λετονίας – για τους ανθρώπους που ανήκουν σε αυτά τα μέρη, τα τοπία, τις σχέσεις με τη φύση, τον εκσυγχρονισμό, τις εξελίξεις, τα γεγονότα, τους κανόνες και τις καταστάσεις, θα ανοίξει το Σάββατο 1η Ιουνίου 2013 στις 21:00 και θα κλείσει στις 24 Ιουνίου, του ίδιου καλοκαιριού.

error: Content is protected !!