ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Ταξίδι στο «Nebbiolo» της Εκάλης!

Tataahh!!!!! Από το Πάσχα, «Nebbiolo» θα λειτουργεί και στις Σπέτσες!

Στην Εκάλη, εκεί, όπου για χρόνια στεγαζόταν ο ιστορικός «Νάρκισσος», δημιουργήθηκε από τον Γιάννη Μωράκη και τους guru του κρασιού, Χρήστο Φλώκο και Άγγελο Αντωνίου, το «Nebbiolo», ένα all day εστιατόριο που απογειώνει την ιταλική κουζίνα. Το «Nebbiolo» πήρε το όνομά του από το περίφημο κόκκινο σταφύλι της Ιταλίας, μίας ποικιλίας με ιδιαίτερο χαρακτήρα και φινέτσα που προέρχεται από το Piemonte της Βόρειας Ιταλίας.

Οι γεύσεις, η ατμόσφαιρα, ο χώρος, η μουσική, οι επιλογές στο κρασί κάνουν το «Nebbiolo» μοναδικό με τους θαμώνες του να το επισκέπτονται ξανά και ξανά. Μοιάζει σαν να βρίσκονται ξαφνικά σε ένα πανέμορφο σαλέ. Με τις μεγάλες τζαμαρίες, ο εξωτερικός χώρος να «δένει» απόλυτα με τον εσωτερικό, το ανοιχτό τζάκι, τα αμέτρητα φωτάκια, τους περιμετρικούς καναπέδες, τα μεγάλα τραπέζια, τα διαχρονικά ιταλικά κι όχι μόνο τραγούδια, όλα δίνουν μία ξεχωριστή θαλπωρή και κάνουν το «Nebbiolo» το απόλυτο στέκι.

Το menu του Θοδωρή Παπανικολάου, που εκτελεί πιστά ο Noel Angoli, γράφει τη δική του ιστορία, «παντρεύοντας» το παλιό με το καινούργιο, όπως για παράδειγμα η εξαιρετική αντιστροφή του vitello tonnato σε tonno vitellato, που υλοποιείται με άψογα κομμένο tataki τόνου συνδυασμένο με ζωμό μοσχαριού, πίκλα κρεμμυδιού, τηγανιτή κάπαρη και βελουτέ μαγιονέζα με τρούφα.
Στα highlights του menu το μοσχαρίσιο καρπάτσιο , η υπέροχη cacio e pepe με ζυμαρικό mezze maniche, που τελειώνει το μαγείρεμά της μέσα σε ολόκληρο κεφάλι από τυρί πεκορίνο , η burrata με προσούτο Parma και μαρμελάδα πιπεριάς, η διαφορετική carbonara spumata με τραγανό guanciale, αφρό παρμεζάνας με έλαιο κάρβουνου που απαιτεί δυνατό ανακάτεμα, το ριζότο με σαφράν, λεπτές φέτες ωμού κολοκυθιού και κρουστή γαρίδα, η συγκλονιστική κοτολέτα σε εκδοχή Cordon Bleu με προσούτο και τυρί fontina, ο πουρές πατάτας με τρούφα και άλλες γεύσεις που γεμίζουν πυροτεχνήματα τους ουρανίσκους.

Μοναδικές και οι πίτσες με το ζυμάρι να είναι αέρινο στο στόμα, πιο φουσκωτό στις άκρες, λεπτό στο κέντρο, επιτρέποντας στα υλικά να βρίσκουν τη σωστή θέση και να αναδεικνύουν στο απόλυτο, τη γεύση τους! Για φινάλε, τα γλυκά που προσφέρει το «Nebbiolo» και τα επιμελείται ο διεθνώς αναγνωρισμένος ζαχαροπλάστης Γιάννης Καλδάνης είναι τα cannoli που γεμίζονται με μια πρωτότυπη κρέμα από ricotta και αποξηραμένα φρούτα, το tiramisu με την υπέροχη κρέμα, γευστικό λικέρ και σιρόπι καφέ αλλά και το soufflé με σοκολάτα γάλακτος, bitter valrhona, παγωτό βανίλια και καραμέλα τόνγκα.

Στο «Nebbiolo» και το πρωινό είναι ιδιαίτερο με τα χειροποίητα Panini σε αρκετές επιλογές, η ομελέτα με prosciutto και το healthy yogurt bowl με σπιτική Granola. Το «Nebbiolo» όμως ξεχωρίζει και για την πολύ καλά δομημένη κάβα του, αφού στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο- τελευταίας τεχνολογίας κελάρι, υπάρχει μία εξαιρετικά ενημερωμένη λίστα με περισσότερες από 500 ετικέτες κρασιού κυρίως από τον ιταλικό αλλά και από το διεθνή αμπελώνα, χωρίς βέβαια να λείπουν και αξιόλογες επιλογές από το ελληνικό terroir. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί , επίσης, στα spirits και τα cocktails, τη λίστα των οποίων έχει σχεδιάσει ο Γιάννης Δουζένης. Ο επισκέπτης όμως μπορεί να απολαύσει το «Nebbiolo» από το πρωί για να πιει τον καφέ του που θα το συνοδεύσει με Panini, να προμηθευτεί τυριά, αλλαντικά αλλά και panettone.

error: Content is protected !!