ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Σπέτσες: Η Μέκκα της επιστήμης! “Τα παιδιά που γεννήθηκαν μετά το 2000, μπορούν να ζήσουν έως και 130 χρόνια”…

“Αισίως θα ζήσουμε ως τα 120-130 χρόνια με σύμμαχο την επιστήμη αλλά και τον ίδιο μας τον εαυτό “…

“Ο χρόνος δεν είναι μονόδρομος ,το βιολογικό ρολόι ενίοτε γυρίζει πίσω  με την Αναγεννητική ιατρική και την αποφασιστικότητα μας “

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και με σημαντικότατες επιστημονικές ανακοινώσεις η διημερίδα «Η Ιατρική του αύριο σήμερα – το κλασσικό δεν γερνάει ποτέ» που διοργανώθηκε στις Σπέτσες στις 24-26 Μαΐου ενώ με ενθουσιασμό  οι σύνεδροι συμμετείχαν και στις αθλητικές δραστηριότητες ευεξίας που πλαισίωσαν το επιστημονικό πρόγραμμα.

anarr1

Κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της διημερίδας στον ιστορικό χώρο της Αναργυρείου -Κοργιαλενείου Σχολής ,ο Δρ Μιχάλης Παπαχαραλάμπους, Πρόεδρος της ΕΕΕΠΙΑ και Επιστημονικός Διευθυντής της Ορθοβιοτικής,  έστειλε το μήνυμα αισιοδοξίας των επιστημόνων του τομέα του :” η επιστήμη έχει προχωρήσει τόσο πολύ που τα παιδιά τα οποία έχουν γεννηθεί μετά το 2000, μπορούν να έχουν ένα προσδόκιμο ζωής έως και 130 χρόνια. Ο ρόλος μας  είναι να δώσουμε την ευκαιρία σε όσους επιθυμούν να νιώθουν νέοι και  θέλουν να είναι υγιείς να αντιληφθούν τη σημασία της πρόληψης και γι ‘αυτό δεν αρκεί το παραδοσιακό check up που ακούμε τόσα χρόνια”
Ο κ Παπαχαραλάμπους πρόσθεσε : “Γι ‘αυτό  η προσέγγιση γίνεται με τη βοήθεια της αναγεννητικής ιατρικής και όχι με αντιγήρανση, εννοώντας την “αντιγήρανση εκ των έσω” ΤΗΣ ΑΝΑ-ΓΕΝΝΗΣΗΣ και το πώς μπορούμε να “γυρίσουμε πίσω το βιολογικό ρολόι  του οργανισμού”

Η Αναργύρειος Σχολή

Η Αναργύρειος Σχολή

Χαιρετίζοντας την διεξαγωγή της διημερίδας στο νησί ο κος Γκόνος, Διευθυντής Ερευνών ΙΒΦΧΒ, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, χαρακτήρισε τις Σπέτσες ως  «Μέκκα της επιστήμης» υπενθυμίζοντας κάτι ελάχιστα γνωστό :19 νομπελίστες της γενετικής και της βιολογίας και συνολικά 450 επιστήμονες συναθροίζονται από το 1966 στις Σπέτσες  κάθε χρόνο για τα σεμινάρια τους .

Δρ. Μιχάλης Παπαχαραλάμπους

Δρ. Μιχάλης Παπαχαραλάμπους

Αναφορικά με την αύξηση του προσδόκιμου ζωής ο Διευθυντής  Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Δρ Στάθης Γκόνος τόνισε :
“Οι προβλέψεις λένε ότι 1 στα 4 παιδιά που γεννήθηκαν την τρίτη χιλιετηρίδα, αισίως θα φτάσουν τα 120 χρόνια ζωής”. Διευκρίνισε ωστόσο ότι : “Το θέμα μας είναι ότι ζούμε πολύ περισσότερο από την περίοδο που είμαστε αναπαραγωγικά ικανοί δηλ. στα 45-50 την εποχή που έρχεται η εμμηνόπαυση στις γυναίκες. Αυτό αφορά και τους άνδρες αφού πρόσφατες μελέτες έχουνε δείξει ότι άνδρες που τεκνοποιούν σε σχετικά μεγάλη ηλικία και διανύουν ένα είδος εμμηνόποαυσης ,τα παιδιά τους θα γεννηθούν με σειρά από γενετικές ανωμαλίες δεδομένου ότι προϊόντος του χρόνου έχουμε συσσώρευση βλαβών”.

Σε ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο αναφέρθηκε ο Δρ Γκόνος :
“Αυτή τη στιγμή το προσδόκιμο ζωής  στην Ελλάδα για τους άντρες είναι στα 78 έτη ενώ για τις γυναίκες στα 82 έτη και ότι  το 1980 όσοι από εμάς ζούμε σε αστικά κέντρα έχουμε πέσει από τη σειρά γιατί έχουμε επιβαρύνει τον τρόπο ζωής “

petroulaki
Παράλληλα η γνωστή γυμνάστρια Ελένη Πετρουλάκη καθοδήγησε τις δραστηριότητες για pilates και γιόγκα στο “Καίκι” την πανέμορφη και λατρεμένη παραλία των Σπετσών.

Ελένη Πετρουλάκη

Ελένη Πετρουλάκη

 

Pilates & Yoga στο "Καϊκι"...

Pilates & Yoga στο “Καϊκι”…

Στο πλούσιο πρόγραμμα του τριημέρου διοργανώθηκε ποδηλατικός γύρος του πευκόφυτου νησιού και πεζοπορία σε μία διαδρομή που “αγναντεύει” το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας της Ερμιονίδας .

bicykcle ok

Τέλος, τον ενθουσιασμό όλων προκάλεσαν οι Σπετσιώτισσες  κυρίες που έκαναν επίδειξη live των τοπικών παραδοσιακών γαστρονομικών τους προτάσεων!

 

 

all

 

Χορηγός επικοινωνίας του τριημέρου ήταν το fayscontrol.gr

EasterBazaarInvitationV5 for print

error: Content is protected !!