ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης εγκαινιάστηκε η έκθεση Novello Finotti στο Ίδρυμα Θεοχαράκη!

«Ο Αλέξανδρος Ιόλας μου είχε πει ότι κάποτε θα κάνω μια πολύ μεγάλη έκθεση στην Αθήνα και σας ευχαριστώ που αυτό σήμερα έγινε πραγματικότητα»- Novello Finotti

Με μεγάλη λαμπρότητα και σε κλίμα έντονης συγκίνησης εγκαινιάστηκε η έκθεση Novello Finotti Ο αισθησιακός μυστικισμός της γλυπτικής. Στα εγκαίνια παρευρέθηκε ο ίδιος ο σπουδαίος καλλιτέχνης, εμφανώς συγκινημένος, αναφέροντας πως με ένα φιλί γεννιέται ο έρωτας. Ο Προέδρος του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη, κος Βασίλης Θεοχαράκης τον ευχαρίστησε για την τιμή και ο Διευθυντής Εικαστικού Προγράμματος του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη, κος Τάκης Μαυρωτάς ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η γλυπτική του, με αινιγματικές ή μυστηριακές μορφές, άλλοτε με μεγάλη πειθώ και άλλοτε με αλληγορική σημασία, αντανακλά την ιστορία και την ηθική του στάση απέναντι στην τέχνη, τους σκοπούς και τα ιδανικά του».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ, ΜΑΡΙΝΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ, NOVELLO FINOTTI

Την έκθεση που περιλαμβάνει εξήντα πέντε και πλέον γλυπτά της μακρόχρονης εξελικτικής του πορείας από λευκό μάρμαρο Καρράρας, ροζέ μάρμαρο Πορτογαλίας, μαύρο γρανίτη Βελγίου και ορείχαλκο θαύμασε και σχολίασε το φιλότεχνο κοινό της Αθήνας.

ΜΑΚΗΣ ΜΑΤΣΑΣ, NOVELLO FINOTTI, ΖΕΤΑ ΑΝΤΣΑΚΛΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ, ΑΡΙΣ ΑΝΤΣΑΚΛΗΣ, ΜΑΡΙΝΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ
ΜΑΡΙΤΣΑ ΤΡΑΥΛΟΥ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΡΟΝΗΣ
ΤΑΤΙΑΝΑ ΣΠΙΝΑΡΗ-ΠΟΛΛΑΛΗ, ΣΟΦΙΑ ΧΗΝΙΑΔΟΥ-ΚΑΜΠΑΝΗ
NOVELLO FINOTTI, ΜΑΡΙΝΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΟΥΛΑΚΗ-ΒΟΥΤΥΡΑ, ΕΛΕΝΗ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΖΕΤΑ ΑΝΤΣΑΚΛΗ, ΑΡΙΣ ΑΝΤΣΑΚΛΗΣ, ΤΑΚΗΣ ΜΑΥΡΩΤΑΣ, ΣΟΦΙΑ ΧΗΝΙΑΔΟΥ-ΚΑΜΠΑΝΗ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΟΚΑΣ (ΝΟΜΙΚΟΣ), ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΗΣ, ΤΑΚΗΣ ΜΑΥΡΩΤΑΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΙΠΕΡΙΓΚΟΣ (ΠΡΕΣΒΗΣ)
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΓΑΝΑΤΣΗΣ, ΑΝΤΖΗ ΚΟΝΤΗ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΕΚΟΥΜΗΣ
ΦΩΤΗΣ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Η έκθεση, σε επιμέλεια Τάκη Μαυρωτά, θα διαρκέσει έως τις 3 Νοεμβρίου 2024 και θα συνοδεύεται από πολυσέλιδο ομότιτλο κατάλογο, με όλα τα εκτιθέμενα έργα, κείμενα των Τάκη Μαυρωτά και Αλεξάνδρας Γουλάκη-Βουτυρά, καθώς και αποσπάσματα κειμένων των Antonio Paolucci, Rossana Bassaglia, Giorgio di Genova και José Pierre.

ΒΑΝΑ ΞΕΝΟΥ, ΜΑΝΙΤΑ ΧΑΤΖΗΦΩΤΙΟΥ, ΤΕΑ ΛΥΓΙΝΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΓΑΝΑΤΣΗΣ, ΕΒΕΛΙΝΑ ΦΛΩΡΙΔΗ, ΝΤΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΝΕΣΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!