ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Σήμερα φτιάχνω Παστίτσιο με Θαλασσινά!

Είχα πρωτοδοκιμάσει τη συγκεκριμένη συνταγή εδώ και χρόνια, στην αρχή της σχέσης μου με τον Νικόλα, σε ένα από τα Κυριακάτικα μας brunches στο τότε αγαπημένο μας στέκι, το “Beau Brummel”. Εννοείται πως έτρεξα αμέσως στην κουζίνα και απείλησα τον chef πως αν δεν μου την δώσει θα τον κομματιάσω με τα μαχαίρια του sushi, ή κάτι τέτοιο…

Μου την έδωσε…
Τελικά δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο, πρόκειται για μία πανεύκολη συνταγή που όμως πάντα κάνει τη διαφορά.

51ff67323ff0379eb6a64f11d7721fbc

Υλικά:

Μακαρόνια για παστίτσιο
Μία σακούλα κατεψυγμένα θαλασσινά με καλαμαράκια, χταπόδι, μύδια και γαρίδες
2-3 Ντομάτες
ένα Κρεμμύδι
ένα Σκόρδο
Δάφνη
Μπαχάρι
Κόκκινο κρασί
Αλάτι/Πιπέρι

Για την Μπεσαμέλ:

Βούτυρο
Αλεύρι
Ζεστό γάλα
3 Κρόκους αυγών
Σαφράν
Λευκό κρασί

Διαδικασία:

Σοτάρω στο κρεμμύδι και το σκόρδο τα θαλασσινά και τα σβήνω με ένα καλό κόκκινο κρασί.
Ρίχνω λίγο από τον χυμό της ντομάτας μου και τα βράζω για μισή ώρα μαζί με τη δάφνη, το μπαχάρι.
Αλατοπιπερώνω.
Φτιάχνω τη μπεσαμέλ βράζοντας συγχρόνως σε ένα μπρίκι το σαφράν σε λίγο λευκό κρασί.
Το προσθέτω στην μπεσαμέλ.
Βάζω τα βρασμένα μακαρόνια στο ταψί και τα ανακατεύω με το μισό μείγμα των θαλασσινών και λίγη από την μπεσαμέλ.
Ρίχνω από πάνω τα υπόλοιπα θαλασσινά και σκεπάζω με όση μπεσαμέλ έχει μείνει.
Ψήνω στον φούρνο όπως κάθε άλλο παστίτσιο.

error: Content is protected !!