Μπορεί η παράδοση να θέλει σήμερα bbq και τσίκνα, ο καιρός όμως θέλει κοτόσουπα. Και η Ελμίνα το ίδιο…Και μιας και το βράδυ λίγο πολύ όλοι θα βγούμε κάπου για τα πατροπαράδοτα παϊδάκια, στο σπίτι φτιάχνω αχνιστή κοτόσουπα, της οποίας την ασυναγώνιστη συνταγή μοιράζομαι μαζί σας…Το “μυστικό” της, είναι το Παρθένο Σησαμέλαιο. Πρόκειται για το πιο ελαφρύ και αρωματικό άριστο λάδι υψηλής διατροφικής αξίας, και το μοναδικό που μπορεί να σταθεί επάξια δίπλα στο ελαιόλαδο. Trust me…
Υλικά:
Μία κότα
Ένα φλυτζανάκι του καφέ αστράκι
Ένα κρεμμύδι
Ένα καρότο
Μία πατάτα
Δύο αυγά
Ένα λεμόνι
Αλάτι/Πιπέρι
Παρθένο Σησαμέλαιο-οπωσδήποτε!
Εκτέλεση:
Βράζω την κότα μαζί με το κρεμμύδι, το καρότο και την πατάτα, αφού πρώτα την αλατοπιπερώσω.
Μόλις βράσει η κότα, ρίχνω το αστράκι και όταν είναι έτοιμο κλείνω τη φωτιά και αφαιρώ την κότα από τη σούπα.
Χτυπάω τα ασπράδια των αυγών σε μαλακή μαρέγκα.
Προσθέτω λίγο- λίγο τον χυμό του λεμονιού και χτυπάω γρήγορα και συνεχώς , προσθέτοντας λίγο-λίγο ζωμό από τη σούπα.
Στη συνέχεια, ρίχνω το μείγμα στην κατσαρόλα και κουνάω ελαφρά, ώστε το αυγολέμονο να πάει παντού.
Ροδίζω στο σησαμέλαιο κύβους από ξερό ψωμί (κρουτόν), τα προσθέτω στη σούπα και σερβίρω.
Επίσης, το κοτόπουλο που έβγαλα από τη σούπα, το ξεψαχνίζω , το κόβω σε μπουκίτσες και τα μεν τρίμματα τα βάζω στη σούπα, τα δε μεγάλα κομμάτια τα πανάρω και τα τηγανίζω σε Παρθένο Σησαμέλαιο.
Καλή επιτυχία!