ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

«Πώς ο κόσμος της τέχνης πρωτοπορεί στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής» : Η Victoria Siddall στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης!

Η Victoria Siddall, μία από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες στον χώρο της τέχνης, είναι Σύμβουλος Στρατηγικής σε μουσεία και επιχειρήσεις και δραστηριοποιείται διεθνώς υποστηρίζοντας τη βιωσιμότητα στον κόσμο της τέχνης.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Σύγχρονης Τέχνης και της δράσης με τίτλο Contemporary Groundbreakers που επιμελείται η Αφροδίτη Γκόνου, Σύμβουλος Προγράμματος Σύγχρονης Τέχνης του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, η Victoria Siddall έρχεται στην Αθήνα για μια συζήτηση με θέμα: «Πώς ο κόσμος της τέχνης πρωτοπορεί στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής». Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 19:00.

Victoria Siddall

Η Victoria Siddall, μία από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες στον χώρο της τέχνης, είναι Σύμβουλος Στρατηγικής σε μουσεία και επιχειρήσεις και δραστηριοποιείται διεθνώς υποστηρίζοντας τη βιωσιμότητα στον κόσμο της τέχνης. Παλαιότερα διετέλεσε Γενική Διευθύντρια της Frieze. Aρχικά, ίδρυσε την Frieze Masters και στη συνέχεια διηύθυνε τις εκθέσεις τέχνης Frieze στο Λονδίνο, στη Νέα Υόρκη, στο Λος Άντζελες και στη Σεούλ.

Το 2020, η Siddall συνίδρυσε την Gallery Climate Coalition – έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό μελών που έχει στόχο τη δημιουργία ενός περιβαλλοντικά υπεύθυνου κόσμου της τέχνης. Ο οργανισμός διαθέτει περισσότερα από 900 μέλη σε 42 χώρες, τα οποία έχουν δεσμευτεί να μειώσουν κατά 50% τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως το 2030. Η Siddall είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Gallery Climate Coalition και συνεργάζεται με περιβαλλοντικές οργανώσεις σε θέματα στρατηγικής, προάσπισης δικαιωμάτων και συγκέντρωσης οικονομικών πόρων.

Είναι επίσης Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Studio Voltaire, μιας μη κερδοσκοπικής γκαλερί και συγκροτήματος στούντιο καλλιτεχνών στο Λονδίνο. Τέλος, είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ampersand και της Frieze.

Η νέα δράση με τίτλο Contemporary Groundbreakers του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης υλοποιείται με την υποστήριξη των Μελών της Επιτροπής Υποστήριξης Σύγχρονης Τέχνης του Μουσείου. Στις συναντήσεις αυτές γνωρίζουμε ανθρώπους της τέχνης που έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους στον τομέα δράσης τους, θέτοντας νέα ερωτήματα, εκφράζοντας προβληματισμούς, αμφισβητώντας τα δεδομένα και ανοίγοντας, τελικά, νέες διαδρομές στη σύγχρονη τέχνη.

H συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Νεοφύτου Δούκα 4

error: Content is protected !!