Ήρθε, πήρε την καλύτερη “γεύση” της πόλης μας και έμεινε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Για τον βραβευμένο σεναριογράφο και σκηνοθέτη Woody Allen ο λόγος, ο οποίος με αφορμή την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας Γυρίσματα της Τύχης, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στον κινηματογράφο Αίγλη του Ζαππείου, αλλά και τη μαγική συναυλία που έδωσε στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, έκανε μία επίσκεψη αστραπή στην Αθήνα, παίρνοντας αλλά και αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Κατά την εδώ παραμονή του, ο γνωστός σκηνοθέτης είχε την ευκαιρία να πάρει την καλύτερη “γεύση” Ελλάδας, από τα χέρια του Λευτέρη Λαζάρου φυσικά, ο οποίος τον υποδέχθηκε στο βραβευμένο Βαρούλκο, για να τον μυήσει στη μοναδική μαγειρευτή θαλασσινή εμπειρία.
Ταραμοσαλάτα, χταπόδι ξιδάτο, σπανακόρυζο με σουπιές ήταν οι Ελληνικές γεύσεις που ενθουσίασαν περισσότερο τον σκηνοθέτη των μεγάλων επιτυχιών αλλά και κάποια πιο σύνθετα και δημιουργικά πιάτα, μερικά από αυτά που εξασφάλισαν άλλωστε στον Λευτέρη Λαζάρου το αστέρι Michelin, όπως το άψογα χυλωμένο κριθαράκι με γαρίδες, με λημνιό κρασί, μπούκοβο και παρμεζάνα, μαγειρεμένο σε ένα πεντανόστιμο μπισκ που το απογείωνε αλλά και το χριστόψαρο, με μια ελαφρώς καπνιστή εσάνς, σερβιρισμένο επάνω σε μια βελούδινη σάλτσα σελινόριζας και υπέροχο ζωμό από πετρόψαρα.
“Ένας απόλυτα χαμηλών τόνων άνθρωπος, που δεν ήθελε να προσελκύσει την προσοχή ούτε όμως και να αδιαφορήσει για το ενδιαφέρον που εύλογα κερδίζει” είπε στο Fay’s Control η Μαρία Γλου, η οποία επιμελήθηκε την επίσκεψη του Γούντι Άλεν στο πολυ-βραβευμένο εστιατόριο του Πειραιά.