ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Ο Θανάσης Λάλας και η Sianti Gallery στηρίζουν τον Σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ-Φίλοι Παιδιών με Καρκίνο!

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την κλήρωση του έργου του Θανάση Λάλα «Ακροβάτες της χαράς», ο οποίος το δώρισε για την λαχειοφόρο που ξεκίνησε με τα εγκαίνια της καθιερωμένης εορταστικής έκθεσης «Μικρά Ζωγραφικά Έργα 2023-2024» τον Δεκέμβριο και στις 2 Φεβρουαρίου ένας τυχερός θα το αποκτήσει.

Η Sianti Gallery, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, παρουσιάζει την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, στις 19.00 το βιβλίο της συγγραφέως Ελένης Τσαλδίρη «Η Μεγάλη Νίκη της Ζωής», ένα παραμύθι – ύμνος στα παιδιά που δίνουν μάχη για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες του παιδικού καρκίνου.
«Η Μεγάλη Νίκη της Ζωής» είναι μια ιστορία που με ποιητικό τρόπο προβάλλει την δύναμη της παιδικής ψυχής, την αφέλεια, την αθωότητα, την πίστη, την αγάπη και την υπομονή μπροστά σε δύσκολες συνθήκες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως το βιβλίο προλογίζει η αείμνηστη Μαριάννα Βαρδινογιάννη και αυτό του δίνει όραμα και ελπίδα προσφοράς.
Στην εκδήλωση, που είναι αφιερωμένη στο Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ- Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» θα απευθύνει χαιρετισμό ένας εκπρόσωπος του συλλόγου, ενώ η ψυχολόγος Μαρία Κούκνη θα μιλήσει για το πώς η Τέχνη λειτουργεί θεραπευτικά στα παιδιά που νοσούν από ανίατες ασθένειες. Η παρουσίαση του βιβλίου θα πλαισιωθεί από την θεατρική παράσταση, στην οποία η Νόνη Play και η ομάδα της θα δραματοποιήσουν το παραμύθι. Τέλος, η συγγραφέας Ελένη Τσαλδίρη θα επικοινωνήσει διαδραστικά με τα παιδιά, μέσα από εικόνες.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΑΛΑΣ, ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΑΝΤΗ

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την κλήρωση του έργου του Θανάση Λάλα «Ακροβάτες της χαράς», ο οποίος το δώρισε για την λαχειοφόρο που ξεκίνησε με τα εγκαίνια της καθιερωμένης εορταστικής έκθεσης «Μικρά Ζωγραφικά Έργα 2023-2024» τον Δεκέμβριο και στις 2 Φεβρουαρίου ένας τυχερός θα το αποκτήσει. Όλα τα έσοδα της λαχειοφόρου θα δοθούν την ίδια μέρα σ’ έναν εκπρόσωπο του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ- Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» για την ενίσχυση των αναγκών του συλλόγου.
Ένα από τα πιστεύω της Sianti Gallery είναι ότι η Τέχνη και η Προσφορά συνυπάρχουν αρμονικά ακόμα και με μεθόδους έξω από το στενό πλαίσιο της έννοιας του κατεστημένου. Με άλλα λόγια πρόκειται για την ίδια την αξία της Τέχνης για τον άνθρωπο, που η Sianti Gallery υποστηρίζει με διάφορες δράσεις. Γι’ αυτό και μας καλεί να γίνουμε και οι ίδιοι μέτοχοι στην διαδικασία της δημιουργίας της Τέχνης με όποιον τρόπο ο καθένας μπορεί αλλά πάντα με κοινό στόχο την Προσφορά.

Πληροφορίες για την λαχειοφόρο:
Αγορά (έως και τις 2/2/2024): Sianti Gallery και on line
Τιμή λαχνού: 10 ευρώ έκαστος
Τα εδέσματα της εκδήλωσης είναι μία ευγενική χορηγία της Καλλιόπης Mπεζαντέ, φιναλίστ του Master Chef 6.

Sianti Gallery: Βασ. Αλεξάνδρου 2 και Μιχαλακοπούλου, Αθήνα (Πίσω από την Εθνική Πινακοθήκη)

error: Content is protected !!