ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Ομαδική Έκθεση «naturalis» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή!

Το Fay’s Control, Επίσημος Χορηγός Επικοινωνίας σας προσκαλεί στα Εγκαίνια της έκθεσης την Δευτέρα 10 Ιουνίου 7-9 μμ.

Η Φύση. Ποιο άλλο θα μπορούσε να είναι το θέμα και η έμπνευση της Ομαδικής Έκθεσης που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, στην πρώτη Εικαστική έκθεση που θα λάβει μέρος στο Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας όπως πρόσφατα αναγνωρίστηκε. Ο άνθρωπος υπάρχει μέσα από τη φύση,  είναι δημιούργημά της, αφοσιωμένος θαυμαστής της, προέκτασή της . Στα όνειρά του κινείται μέσα της, την εξερευνά αδιάκοπα στη γη, στο διάστημα, στη θάλασσα ή στην απέραντη φαντασία του. Τη σέβεται και την εμπιστεύεται απόλυτα ως προέκτασή του, γνώριμη και γενναιόδωρη,  γι αυτό πάντα  αναφέρεται στο «καλό» ως «φυσικό». Η φύση μας απλώνεται γενναιόδωρα λοιπόν, στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, στην Κηφισιά σε πληθώρα εξαιρετικών  και μοναδικών δειγμάτων από την Ελληνική φύση αλλα και απο αλλες  περιοχές και εποχές του κόσμου. 37 Εικαστικοί δημιουργοί της αφιερώνουν έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, φωτογραφίας και ψηφιδωτού σε μια κοινή θεματική προσπάθεια αφιερωμένη σε όσους την αγαπούν και την υπερασπίζονται….

37 Εικαστικοί δημιουργοί της αφιερώνουν έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, φωτογραφίας και ψηφιδωτού σε μια κοινή θεματική προσπάθεια αφιερωμένη σε όσους την αγαπούν και την υπερασπίζονται….

Η Θέτις Μαριανού επιμελείται την έκθεση που διαρκεί από τις 8 έως 16 Ιουνίου 2024, ενώ το Fay’s Control είναι ο επίσημος Χορηγός Επικοινωνίας και σας προσκαλεί όλους στην εκδήλωση των επίσημων εγκαινίων, την Δευτέρα 10 Ιουνίου, 7-9 μμ.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Η Αφροδίτη Σαρταμπάκου  είναι εικαστικός με σπουδές στη Γλυπτική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας καθώς και στην Π.Ε.Σ.Κ.Τ μαρμαρο γλυπτικής Τήνου .                                                                      Η δουλειά της εξερευνά τη σχέση του σύγχρονου ανθρώπου με το περιβάλλον του και τη φύση . Μέσα από τη γλυπτική , τη φωτογραφία και τις εγκαταστάσεις .
Θεοδώρα Τριανταφύλλου
Η Ρόζα Ζεϊντάν είναι εικαστικός. Εργάζεται και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε στο εικαστικό τμήμα της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας: Ζωγραφική με καθηγητή τον Γ. Χαρβαλιά, τον Μ. Μανουσάκη και τον Γ. Καζάζη, Φωτογραφία με τον Π. Κοκκινιά, Ψηφιδωτό με την Δ. Αγγελίδου, Χαρακτική με τον Α. Πειρουνίδη και την Β. Τσαλαματά και Σχέδιο Γλυπτικής με την Α. Βερβέτη. Αποφοίτησε με Άριστα το 2021. Σπούδασε Νομική στην Ελλάδα (LLB) και την Γερμανία (LLM) και εργάστηκε ως δικηγόρος έως το 2014.
Το καλλιτεχνικό της έργο έχει παρουσιαστεί σε μια ατομική (“Frozenland”, Wyndham Grand 2024) και πολλές ομαδικές εκθέσεις και φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ενδεικτικά: το 2018 έπειτα από διαγωνισμό παρουσίασε το έργο της στο Μουσείο Μπενάκη στα πλαίσια της έκθεσης «Ένα Λεπτό Αθήνα». Το 2019 έπειτα από διαγωνισμό εκπροσώπησε την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Σχολών Καλών Τεχνών και Design (FISAD – “Building a New World”) στην Albertina Accademia di Belle Arti στο Τορίνο της Ιταλίας. Τον Ιούλιο του 2019 επιλέχθηκε έργο της για εξώφυλλο και έγινε αφιέρωμα στη δουλειά της στην «Ηχώ των Δημοπρασιών». Το 2020 επιλέχθηκε έργο της έπειτα από διαγωνισμό για την Έκθεση της Εθνικής Ασφαλιστικής στην ΣΤΟArt Κοραή. Συμμετείχε στα Platforms Project ΝΕΤ 2020 και 2021, «Έκθεση Αποφοίτων», ΑΣΚΤ 2022, «Βουκέντρα» στο Κέντρο Χαρακτικής Θεσσαλονίκης 2023, “Summer Visual Dialogues” Sissy’s Artroom 2023,  «ΣΤΙΓΜΑ» στο Δρομοκαΐτειο ΨΝΑ 2023. Συμμετείχε στο “A Xmas Art Affair” Sotiropoulos Art Gallery 2023, “Keep on Dreaming” Upper House, Artshot Gallery 2023, “Meet The Artists Project” Submarine Studio 2024, “Modern Heroes”, NYX, 2024, “En route” at Belgrade City Museum, Serbia 2024, Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair – Artshot Gallery 2024, “Naturalis” Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Κηφισιά 2024.
Έργα της βρίσκονται σε δημόσιες συλλογές καθώς και σε ιδιωτικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Μουσείο Μπενάκη, Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων).
Ο χρόνος, ο χώρος, η μνήμη, η ταυτότητα και το τραύμα είναι οι βασικές ιδέες και έννοιες που διερευνά στη δουλειά της.
Αλέξανδρος Βέργης
Γιώτα Παπακυριακού
Κλεονίκη Μαραγκού
Κωνσταντίνα Μπολιεράκη
Κώστας Βερούτης
Μαριαλένα Κρανιώτη
Σοφία Παπαδοπούλου
Ο Αλέξανδρος Βέργης αποφοίτησε από την Α.Σ.Κ.Τ. το 2012 από το ́Ζ εργαστήριο του Γ. Ψυχοπαίδη. Είχα δασκάλους τον Τ. Χριστάκη, τον Γ. Ψυχοπαίδη, και την Β. Τσαλαματά στην Χαρακτική. Πήγα με το πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών”erasmus” στο Νational Callege of Art & Design στο Δουβλίνο. Διδάχτηκα ζωγραφική στην Καλλιτεχνική Σχολή Κερκύρας (2004-2007) με δάσκαλο τον Σ. Αλαμάνο και πήρα τις πρώτες κατευθύνσεις δίπλα στους ζωγράφους, Ν. Χατζιδάκη και Τζ. Δημητράτο.
Η Θέτις Μαριανού γεννήθηκε στο Τζιμπουτί το 1962 και ήλθε στην Ελλάδα 10 χρονών.
«Είχα την τύχη να σπουδάσω Διεθνές Μάρκετινγκ και Χρηματοοικονομικά στη Νέα Υόρκη, Εφαρμοσμένη Φωτογραφία στην Focus του Τάκη Ζερδεβά και Γλυπτική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με τον Γιώργο Χουλιαρά.
Δουλεύω με χώμα, πλαστικά, φελιζόλ και πέτρα΄απ όλα προτιμώ το χώμα που είναι εύπλαστο και φιλικό. Δουλεύω με γυμνά χέρια αλλάζοντας  σχήματα και  χρώματα, ανακατεύοντας τα ετερόκλητα, πάντα με γνώμονα απεικονιστικό και διάθεση κατασκευής. 
Το χώμα πάντα μου δίνει κάποια λύση στις αναζητήσεις μου. Περνάω καλά…» λέει στο Fay’s Control
Η Christina Pancess (Παναγοπούλου), ζωγραφίζει από πολύ μικρή ηλικία κι έχει ασχοληθεί με την νωπογραφία και το εικαστικό κόσμημα. Το 2022 αποφοίτησε με άριστα, από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, με κατεύθυνση την ζωγραφική και καθηγητή τον Π. Χαραλάμπους. Κατά την πενταετή διάρκεια των σπουδών της παρακολούθησε το εργαστήριο νωπογραφίας και τεχνικής φορητών εικόνων με καθηγητή τον Δ. Αβραμίδη και το εργαστήριο σχεδίασης και εκτύπωσης 3d αντικειμένων με καθηγητή τον Ι. Μελανίτη. Το 2023 παρουσίασε την ατομική έκθεση «Transformations» στην αίθουσα τέχνης Astrolavos στην Αθήνα. Έχει συμμετάσχει στην Art Athina 2023, στην Art Thessaloniki 2021, 2022, και 2024 και στο Platforms Project 2018, 2021, 2022 και 2023. Έχει επίσης συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις σε μουσεία και αίθουσες τέχνης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς επίσης και σε πρότζεκτς (Covart project 2020-Copelouzos Family Art Μuseum, IGEM 2020-Morphae bio art, “Ψηφιακή γλυπτική και ένας περίπατος γύρω από τα αρχαία γλυπτά” που έλαβε και βραβείο καλύτερης εργασίας στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Euromed 2021 και στο Eleusis 2023, European Capital of Culture). Έργα της υπάρχουν σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η Πολυάννα Βλατή γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα. Σπούδασε μαρμαρογλυπτική στην Σχολή Καλών Τεχνών της Τήνου και συνέχισε της σπουδές της στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών με κατεύθυνση γλυπτικής και σκηνογραφίας. Εργάστηκε στα έργα αναστήλωσης του Παρθενώνα ως μαρμαροτεχνίτρια και πλέον εργάζεται ως δασκάλα εικαστικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις απο το 2007 έως σήμερα.
Δώρα Τριανταφύλλου Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Σπούδασε γραφικές τέχνες στη σχολή Βακαλό (1996-99), ζωγραφική στο Η’ εργαστήριο της Α.Σ.Κ.Τ. με καθηγητή τον Τάσο Χριστάκη και χαρακτική στο Β’ εργαστήριο χαρακτικής με καθηγήτρια την Βίκυ Τσαλαματά (2007-2014). Είναι ενεργό μέλος της εικαστικής ομάδας Red Boats και της εικαστικής ομάδας Ανά. Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις. Ενδεικτικά έχει συμμετάσχει: Platforms Project με την ομάδα Artia Gallery, WE 33 τα έτη 2018, 2019, 2021 και με την ομάδα Red Boats το 2022 και 2023 / 100 χρόνια από τη γέννηση της σύγχρονης Ελλάδας στην
τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων το 2023 / Διαδρομή, εικαστική ομάδα Ανά στον χώρο τέχνης Φωταγωγός, 2019/ Νέοι Χαράκτες 2018-2019, Εταιρία Εικαστικών Τεχνών Α. Τάσσος/ Μνήμη-Λήθη- Γραφή Επιγραφικό μουσείο Αθήνας, 2018/ Δεκαέξι Χρόνια χαρακτικής έρευνας, έκθεση του 2ου Εργαστηρίου Χαρακτικής της Α.Σ.Κ.Τ. στο Π.Κ.Δ. Αθηναίων Μελίνα το 2018.
Η Έλενα Κυρκιλή γεννήθηκε στο Τορόντο του Καναδά. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (2011-2017) στο Α΄ Εργαστήριο Ζωγραφικής με καθηγητή τον Άγγελο Αντωνόπουλο. Στην ΑΣΚΤ φοίτησε παράλληλα στο Εργαστήριο Γλυπτικής με καθηγητή τον Νίκο Τρανό και στο Εργαστήριο Αγιογραφίας και Εγκαυστικής με καθηγητή τον Παύλο Σάμιο. Στο παρελθόν έχει πραγματοποιήσει σπουδές στις
Ελευθέριες Τέχνες (Liberal Arts) στο University of Western Ontario. Ζεί και εργάζεται στην Αθήνα. Έργα της βρίσκονται στη συλλογή της Τράπεζας Πειραιώς, Μουσείο Μπενακη και σε ιδιωτικές συλλογές εντός και εκτός Ελλάδος.
Η Λένα Μορφογένη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,
στο εργαστήριο της Τέτας Μακρή. Μαθήτευσε στην τέχνη της αγιογραφίας και του ψηφιδωτού δίπλα στο ζωγράφο-αγιογράφο
Κωνσταντίνο Γεωργόπουλο.
Ο Παναγιώτης Νέζης Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 25/10/1958 Εισαγωγή στην ΑΣΚΤ το 2011 Αποφοίτησε με Άριστα το 2016 (Integrated Master ASFA)
Είχε καθηγητές τον Τριαντάφυλλο Πατρασκίδη, τον Βασίλη Βλασταρά, τον Νίκο Τρανό και τον Μιχάλη Μανουσάκη από το εργαστήριο του οποίου απεφοίτησε. Έργα το βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Η Ζάννα Αρτέμη λέει στο Fay’s Control: Ονομάζομαι Ζάννα Αρτέμη και αγαπώ τη θάλασσα και ότι ζει δίπλα σε αυτή. Ζω κυριολεκτικά δίπλα στο κύμα και οι νοερές και πραγματικές καταδύσεις στο βυθό, είναι η ηρεμία στην καθημερινότητά μου. Μαγεύομαι από αχαρτογράφητα νερά και ονειρεύομαι κινούμενα σχήματα και συμβολισμούς. Η ροή και η αρμονία στη φύση, είναι ίδια με τη ζωή. Κανείς δεν μπορεί να σε προετοιμάσει για το γοητευτικά απρόβλεπτο. Γεννήθηκα στην Αθήνα, σε μια οικογένεια τεχνοκρατών. Οι αρχικές σπουδές μου ήταν στη γραφιστική και διακόσμηση, στη Σχολή πρώην Δοξιάδη. Συνέχισα πλάι στον ζωγράφο Κωνσταντίνο Ρούτη και στη συνέχεια στην ΑΣΚΤ Αθηνών, στο τμήμα “γυμνό νυκτός” πλάι στον Γιώργο Καζάζη. Δίδαξα μαθήματα ελευθέρου σχεδίου σε τμήματα ενηλίκων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατ. Αττικής για τέσσερα χρόνια, και έργα μου ανήκουν στην Alpha Bank και σε ιδιωτικές συλλογές. Είμαι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και ιδρυτικό μέλος της εικαστικής ομάδας FARFALLA. Αγαπημένο moto μου είναι η φράση του Ηράκλειτου, “Ο χαρακτήρας είναι η μοίρα του ανθρώπου”.
Η Ήρα Σταματοπούλου γεννήθηκε στην Πάτρα. Zει και δημιουργεί στην Αθήνα. Από νεαρή ηλικία παρακολούθησε μαθήματα σχεδίου-χρώματος. Το 2002 αποφοίτησε από το New York College / Department of Arts ως Graphic Designer. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στον τομέα της διαφήμισης. Στην post covid εποχή εργάζεται ως freelance graphic designer επικεντρώνοντας σε καλλιτεχνικά projects (μουσική, θέατρο, χορό). Παράλληλα, συνεχίζει την πορεία της στο χώρο της ζωγραφικής. Το 2023 ξεκίνησε τις σπουδές της στην Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις, το 2013 πραγματοποίησε την πρώτη της ατομική έκθεση με τίτλο “Genius Civis / Το πνεύμα της πόλης” στην αίθουσα τέχνης ΗΩΣ.
Η Νικολέτα Κατσαμπέρη γεννήθηκε το 1981 στις Σέρρες. Το 2009 ολοκλήρωσε τη σχολή Μαρμαρογλυπτικής Τήνου από όπου και εισήχθη με υποτροφία στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών στον τομέα Γλυπτικής. Με υποτροφία φοίτησε στο Central Saint Martins του Λονδίνου , στο τμήμα MA performance design and practice. Έχει συμμετάσχει σε συμπόσια γλυπτικής και Art Residencies. Έργα της έχουν βραβευθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
H Κέλλυ Βαρδάκα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982 και τον Οκτώβριο του 2004 αποφοίτησε από την Σχολή των Κοινωνικών Επιστημών, του Τμήματος της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Σκοπός του τμήματος αυτού είναι η κατάρτιση επιστημόνων σε κοινωνικά και πολιτισμικά φαινόμενα και η ανάλυση των γενικών και ειδικών αρχών που διέπουν τις πολιτισμικές διαφορές ανάμεσα στις ανθρώπινες κοινωνίες. Tο Δεκέμβρη του 2006 εισήχθη στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας από την οποία και αποφοίτησε το Σεπτέμβρη του 2011. Τον Οκτώβριο του 2013 εισήχθη στο Μεταπτυχιακό της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας, στο τμήμα των Εικαστικών Τεχνών, από το οποίο αποφοίτησε τον Ιούνιο του 2015.
Επίσης, έχει συμμετάσχει ως σύνεδρος στο Β’ Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο: “Η Τεχνολογία στην υπηρεσία της Πολιτισμικής Κληρονομιάς” το οποίο οργάνωσε το Τμήμα
Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, ενώ έχει παρακολουθήσει και την Σχολή των Καλών Τεχνών της Βαρκελώνης για πέντε μήνες μέσω του προγράμματος Εrasmus (το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010, εαρινό εξάμηνο). Έχει παρακολουθήσει το 3 ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης «Από τη θεωρία στη πράξη με έμφαση στη πρακτική εξάσκηση και στο σχεδιασμό προγραμμάτων παρέμβασης & υποστήριξης» που οργανώθηκε από τη Μονάδα Αναπτυξιακής Παιδιατρικής της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του
Πανεπιστημίου Αθηνών, για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 και έχει προσληφθεί με πεντάμηνη σύμβαση, μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα στην Περιφέρεια Αττικής –
Περιφερειακή ενότητα Πειραιά στο πλαίσιο του Ε.Π. με την ειδικότητα του εικαστικού. Έχει καλύψει φωτογραφικά χωροθεατρικές παραστάσεις και Performances, ενώ έχει φωτογραφίσει πολλές δουλειές εικαστικών για δημιουργία portfolio. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πλυθώρα ομαδικών εκθέσεων, ενώ έχει πραγματοποιήσει τρεις ατομικές εκθέσεις σε γκαλλερί της Αθήνας και στην
Δημοτική Πινακοθήκη του Αγίου Νικολάου Κρήτης.

Δέσποινα Κοταλακίδου
Ο Κωνσταντίνος Βερούτης λέει στο Fay’s Control: Η αγάπη μου για την ζωγραφική αλλά και η ανάγκη μου να μπορώ να εκφραστώ έτσι όπως εγώ ήθελα, με οδήγησαν να τελειώσω το 1993 σπουδές συντήρησης έργων τέχνης. Παράλληλα τελείωσα και αγιογραφία (τριετή φοίτηση) Εργάστηκα ως συντηρητής στο Υπουργείο Πολιτισμού για πολλά χρόνια πάνω σε εικόνες και τοιχογραφίες του 13ου έως του 18ου αιώνα, καθώς και στην οργάνωση Εκκλησιαστικών Μουσείων στις Κυκλάδες. Έχω δουλέψει στο εξωτερικό ,σε ένα ατελιέ συντήρησης στην Ναντ της Γαλλίας και έχω συμμετάσχει σε συνέδρια του ICOM στο
εξωτερικό με θέμα την συντήρηση εικόνων. Στο ενεργητικό μου έχω συντηρήσει πίνακες των : Λύτρα , Τέτση , Θεόφιλου, Τσίγκου κα, φορητές εικόνες και τοιχογραφίες ιδιωτικών συλλογών
καθώς και οροφογραφίες νεοκλασικών στην Αίγινα.. Οι σπουδές μου στην ζωγραφική έχουν να κάνουν με την εικονογραφία και το ελεύθερο σχέδιο. Η θεματική μου, ανθρωποκεντρική, στηρίζεται στον άνθρωπο σαν μονάδα και οντότητα. Από τη στιγμή της σύλληψής του ο άνθρωπος έχει το δικαίωμα να ζήσει ισότιμα στο σύμπαν. Οι προβληματισμοί μου περιστρέφονται γύρω από το «φαίνεσθε» και το «είναι». Το «φαίνεσθε» της επιβολής των κοινωνικών κανόνων και το «είναι» στην ισότητα των ανθρώπων χωρίς διακρίσεις. Ανάμεσα στο «πρέπει» και στο «αισθάνομαι» μέχρι την ελευθερία του πνεύματος, ελευθερία επιλογών, σε ανθρώπινη βάση. Ένας διάλογος μεταξύ εμένα και του θεατή σε ένα συναισθηματικό επίπεδο, υπενθυμίζοντας υποσυνείδητες αξίες , την ταύτιση και την ισότητα του ίδιου με τους άλλους όμοιους.
Η γνώση των ποικίλων υλικών που χρησιμοποιούνται στην συντήρηση των έργων τέχνης , παίζει σημαντικό ρόλο στον τρόπο απόδοσης των έργων μου. Ακρυλικά και λάδια , βερνικοχρώματα κατασκευασμένα από εμένα, κερί πάνω σε χαρτί, καμβά, ξύλο, ακόμα και σε φιλμ PVC έχουν και αυτά τον συμβολισμό τους.
Έχω συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις και έχω στο ενεργητικό μου τέσσερις ατομικές. Η πρώτη με τίτλο ευ όλης της ύλης στο Ρολόι του Ασπρόπυργου το 2014. Η δεύτερη με θέμα «Ο Λαβύρινθος της Αθήνας» που έγινε τον Σεπτέμβριο του ́2016 , όπου αναφερόταν σε τρεις περιοχές του κέντρου της Αθήνας και στους ανθρώπους που συχνάζουν σε
αυτές. Η τρίτη με τίτλο Μυθολογία στην Πινακοθήκη Μυκόνου το 2017. η τέταρτη με τίτλο Στιγμές στο Contemporary Space Athens.
Το 2020 συμμετείχε στην OSTEN BIENNIAL OF DRAWING SCOPIA με τίτλο Ψυχή και Εγωισμός όπου βραβεύτηκε με διάκριση στα 75 καλύτερα. Έχω ασχοληθεί και με την σκηνογραφία για παιδικές παραστάσεις και θεατρικά έργα. Στο εκπαιδευτικό χώρο δημιούργησα ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά δημοτικού με τίτλο
Αγιογραφία η πρώτη μορφή αφαίρεσης, συνεργαζόμενος με την πρωτοβάθμια διεύθυνση δυτικής αττικής όπου είχε εκπονηθεί σε διάφορα σχολεία και σχολειό του Δήμου Περιστερίου.
Είχα οργανώσει και εκπονήσει το 2019 τα εκπαιδευτικά για την Ημέρα μουσείων στο Νομισματικό Μουσείο. Από το 2019 και έως σήμερα έχω αναλάβει τα μαθήματα στο εργαστήριο παιδικής ζωγραφικής της ΔΕΠΑΔ Περιστερίου. Στο εργαστήριο μου παραδίδω μαθήματα αυγοτέμπερας και εγκαυστικής σε ενήλικες σε μορφή σεμιναρίου.
Η Μάνια Αδαμοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στο εργαστήριο ζωγραφικής του Γιώργου Καζάζη, ψηφιδωτό με την Δάφνη Αγγελίδου και κεραμική με τον Παύλο Παλτόγλου. Σκηνογραφία ενδυματολογία στη σχολή Σταυράκου και κόσμημα με την Φωτεινή Ηλιοπούλου. Εχει συμμετάσχει σε εκθέσεις,διαγωνισμούς , work shops στο φεστιβάλ “ΚΙΝΟΝΟ-art gathering” και έχει κάνει εικονογραφήσεις για παιδικά βιβλία. Έργα της υπάρχουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.
Η Μαριτάσα Τσιμπλάκη μεγάλωσε στην Αθήνα. Έχει τελειώσει συντήρηση έργων τέχνης κ είναι αριστούχος απόφοιτος Καλών Τεχνών Φλώρινας από το 2018. Πεδία ενασχόλησης είναι η ζωγραφική, γλυπτική, αγιογραφία, εγκαυστική, σκηνογραφία, κόσμημα, χαρακτική, ψηφιδωτό. Στο ενεργητικό της έχει 2 ατομικές εκθέσεις το 2019 και 2022.
Μάρω Παρτζίλη
Νατάσα Χελιώτη -Naga-
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος του τομέα γλυπτικής της Α.Σ.Κ.Τ. και πτυχιούχος της Γραφιστικής (Τ.Ε.Ι. Αθήνας). Ασχολείται με την εκπαίδευση, τα εικαστικά και την γραφιστική.
Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2015 πραγματοποιήσε την πρώτη της ατομική έκθεση στην Αθήνα.
Παναγιώτης Νέζης
Η Νίκη Μαραγκού γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. 2003-2009 Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας: Ζωγραφική, στο Α΄ εργαστήριο,με Δασκάλους τους Κυρ. Μυταρά,Αρβανίτη,Κούκο,Αντωνόπουλο,Τσιαμπούρη, Σάμιο. Παρακολούθησε τα εργαστήρια Αγιογραφίας, Κεραμικής, Ψηφιδωτού,Τέχνη & Πολυμέσα στα εργαστήρια της Σχολής απο την οποία αποφοίτησε αριστούχος. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Η Παναγιώτα Αποστολοπούλου εργάζεται ως καθηγήτρια Εικαστικών στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Αθηνών, αφού έχει εργαστεί για περίπου 21 χρόνια σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας
Εκπαίδευσης. Το 2004 συμμετείχε στην εικαστική ομάδα δημιουργίας γλυπτικών κατασκευών για την ‘Κλεψύδρα’ στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Από το1998 έως το 2003 οργάνωσε το εικαστικό εργαστήριο και τα θεατρικά δρώμενα στις Διεθνείς Συνόδους της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία μαζί με το Βρετανό ζωγράφο Kevin Whitney.
Η Γιώτα Παπακυριάκου λέει στο Fay’s Control : Η καλλιτεχνική μου δουλειά βρισκεται και επαναλαμβάνεται μεταξύ των χώρων που έχω βρεθεί βιωματικά και των αντικειμένων και πλασμάτων που έχουν
επηρεάσει τον ψυχισμό μου. Αθλητισμός, Ζώα, Οικιακό περιβάλλον, ναυτιλία και θάλασσα. Έννοιες φαινομενικά ασύνδετες που συνυπάρχουν στη διαδικασία και στο αποτέλεσμα.
Στην έκθεση στο Μουσείο Φυσικης Ιστορίας, αναπαράγω φόρμες με αφορμή τα εκθέματα με τον τρόπο που τα αντιλαμβάνομαι και καταλαβαίνω νοητικά.
Ο Νίκος Σιαλακάς γεννήθηκε στα Πετράλωνα της ορεινής Ολυμπίας. Ύστερα από σπουδές στη Νομική σχολή και στο Παιδαγωγικό, εργάστηκε σαν εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Παράλληλα, φοίτησε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, στο διάστημα από 1992-2000, με δασκάλους τους Χρόνη Μπότσογλου και Τάσο Χριστάκη. Έχει κάνει δύο ατομικές και έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην επαρχία και στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται.
Η Σοφία Παπαδοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας 2010-2017. Στο πλαίσιο των σπουδών της παρακολούθησε το εργαστήριο Ζωγραφικής και παράλληλα τα εργαστήρια, Σκηνογραφίας, Φωτογραφίας, Ψηφιδωτού και Γλυπτικής. Συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Erasmus στη Σχολή Καλών Τεχνών στη Βαρκελώνη. Ακόμα, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Performance, Παιδαγωγικής Εκπαίδευσης και Διδακτικής της Τέχνης. Έργα της έχουν εκτεθεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις και βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές.
Η Σταυρούλα Μιχαλοπούλου σπούδασε αρχικά γραφιστική και εσωτερική διακόσμηση στη σχολή ΒΑΚΑΛΟκαι ενασχολείται με το δημιουργικό της γραφείο «ΣΥΝΘΕΣΗ» και συνεργάζεται με μεγάλες εταιρείες
καθώς και με μικρότερες επιχειρήσεις. Εισάγεται κατόπιν στην Α.Σ.Κ.Τ. Αθήνας και αποφοιτά από το 1ο εργαστήριο ζωγραφικής με καθηγητές τους Άγγελο Αντωνόπουλο, Μάγδα Σιάμκουρη, Δημήτρη
Κούκο και Μιχάλη Μανουσάκη. Παρακολουθεί σε εργαστήρια επιλογής: γλυπτική με τον Νίκο Τρανό, χαρακτική με Γιάννη Γουρζή, φωτογραφία με τον Πάνο Κοκκινιά και σαν ακροάτρια, κεραμική με
τον Παύλο Παλτόγλου. Εχει συμμετάσχει σε international fair στο Αμπού Ντάμπι το 2016, στην art Thessaloniki με την gallery chalkos το 2017 ,στο μουσείο Τολστόι στην Μόσχα το 2018, στην Σαουδική Αραβία , στο Μπαχρέιν και στο Παρισι το 2019 , στην art Thessaloniki το 2022 καθώς και σε πολλές ομαδικές εκθέσεις. Εχει κάνει τέσσερις ατομικές εκθέσεις και έργα της βρίσκονται στην γκαλερύ Γρηγοριάδη,στο πνευματικό κέντρο Απειράνθου στην Νάξο, σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο Αμπού Ντάμπι ,στην συλλογή του King Abdulaziz στην Σαουδική Αραβία, σε ιδιωτική συλλογή στο Μπαχρέιν καθώς και στο Ιδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ.
Η Χριστίνα Κασάπα γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε με Άριστα το 2006, από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, με καθηγητή τον Ιωάννη Ψυχοπαίδη, στο Ζ’ Εργαστήριο Ζωγραφικής, τον Βασίλη Καζάκο στο Εργαστήριο Χαρακτικής και τον Παύλο Σάμιο στο Εργαστήριο Αγιογραφίας. Παράλληλα με υποτροφία της σχολής, το 2003 σπούδασε και στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Πράγας.
Μετά το πέρας των σπουδών της, επιλέχθηκε να εργαστεί ως φιλοξενούμενος καλλιτέχνης (artist in residence), με υποτροφία από την Ελληνική Πρεσβεία της Γαλλίας, στην Πόλη των
Τεχνών (Cité internationale des Arts), για δύο συναπτά έτη. Οι δημιουργικές και γόνιμες συναντήσεις με καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, επηρέασαν τόσο την εικαστική, όσο και την προσωπική πορεία, με σημαντικότερη εξ ́ αυτών την εικαστική συναναστροφή-συνεργασία με τον μουσικοσυνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου. Κατά την πολυετή διαμονή στο Παρίσι, συμμετείχε σε σημαντικές εκθέσεις στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα διεύρυνε τις σπουδές της, στο τομέα της θεραπευτικής διαμεσολάβησης μέσω της τέχνης (Art-Thérapie), στο
πανεπιστήμιο Paris Diderot. Με την επιστροφή στην Ελλάδα, ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνιολογία και Τέχνη. Στο εικαστικό της έργο, συχνά πραγματεύεται τη δημιουργία ενός κόσμου, που ισορροπεί ανάμεσα στο συμβολικό, το λογικό και το παράδοξο. Μία νέα διάσταση χώρου και χρόνου, συναντάται και συνομιλεί, με την προσωπική χαρτογραφία τόσο της μνήμης, όσο και της
λήθης. Αποκωδικοποιώντας εννοιολογικές και ιδεολογικές μορφές, ανοικοδομεί έναν άλλο κόσμο, αυτό του ονείρου. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και έργα της βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.
Ο Κλείτορας γεννήθηκε στην Ελλάδα το 1985. Αποφοίτησε από τη Μαρμαρογλυπτική Σχολή της Τήνου το 2006. Συνεχίζει τις σπουδές του με υποτροφία στη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα.Παρακολούθησε επίσης δύο χρόνια την τέχνη του γύψου και τη χύτευση χαλκού, καθώς και σκηνογραφία. Αποφοίτησε από τη σχολή το 2012.
 Τα έργα του έχουν επιρροές από το ιστορικό παρελθόν έως τη σύγχρονη κοινωνία. Η κοινωνική ανισότητα, το μετα- ναστευτικό, οι πολιτικές εξελίξεις, τα βιώματα του, αποτυπώνονται στη δουλειά του, η οποία περιλαμβάνει διάφορες πτυχές της τέχνης. Ενσωματώνει ποίηση, περφόρμανς, εγκαταστάσεις και μνημιακή γλυπτική, προκειμένου να εξετάσει τους τρόπους αλληλεπίδρασης των υλικών, των λέξεων, των αντικεμένων και των κινήσεων. Σε αρκετά έργα του ο κόσμος είναι μέρος του έργου. Ορισμένα από αυτά αποτυπώνονται ως κοινωνικό γλυπτό ή συμβολικό μνημείο. Μερικές φορές φαίνεται η ακτιβιστική του πρόθεση. Το 2016, παρουσίασε μία μεγάλη σε διάρκεια περφόρμανς στο Μουσείο Μπενάκη, στην έκθεση ‘AS ONE’ του οργανισμού NEON και του Ινστιτούτου MAI της Marina Abramovic. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και περφόρμανς στην Ελλάδα, τη Σερβία, Αγγλία και τις Η.Π.Α. (εδεικτική αναφορά: 15th Biennale of Young Artists στη Θεσσαλονίκη, Intererant Performance Art Festival στη Νέα Υόρκη 2012,στο Φεστιβάλ Αισχύλεια στην Ελευσίνα 2012, στην Γκαλερί Μahmad projects, Λονδίνο 2016, περφόρμανς με αφορμή το ταξίδι του λεωφορείου της Άμεσης Δημοκρατίας με τους μαθητές του Joseph Beuys από τη Γερμανία στην Αθήνα 2009). Η δουλειά του έχει βραβευτεί από διάφορα ιδρύματα.
Η Άρτεμις Κατσαμπάνη Ohta γεννήθηκε στο Βερολίνο το 1985 και έχει Ελληνική και Ιαπωνική καταγωγή.
Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών από το 2005 μέχρι το 2011 με καθηγητές τους Τ. Πατρασκίδη, Π. Χαραλάμπους, Ζ. Αρβανίτη και Β. Καζάκο. Το 2009
παρακολούθησε στο Central Saint Martins, στο Λονδίνο, το τμήμα MA Performance Design and Practice με υποτροφία Erasmus.
Έχει πραγματοποιήσει μία ατομική έκθεση και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές σε γκαλερί και μουσεία. Εργάζεται ως εικαστικός και ως εκπαιδευτικός και είναι μέλος του ΕΕΤΕ από το 2011. Σχεδιάζει και παρουσιάζει πολλά εκπαιδευτικά εικαστικά προγράμματα για παιδιά και ενήλικες, συνεργαζόμενη με σχολεία, εκπαιδευτικές δομές, δήμους και ιδρύματα.
Ο Χαράλαμπος Γεωργίου γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα. Έμαθε την τέχνη της μαρμαρογλυπτικής από πολύ μικρή ηλικία στο εργαστήρι του πατέρα του, Κωσταντίνου Γεωργίου. Το 2019 ιδρύει “το εργαστήρι”, ένα εργαστήρι μαρμαρογλυπτικής στο οποίο διδάσκει την τέχνη. Η ιδέα γι’αυτό υπήρχε ήδη από το 2003 , όταν δίδασκε σε σεμινάρια μαρμαρογλυπτικής στην Πάρο σε συνεργασία με το μουσείο Πέραντινού μαζί με τον πατέρα του. Το 2023 πήρε μέρος στην πρώτη του έκθεση στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι με το έργο “Hoot”.

Το Fay’s Control σας προσκαλεί την Δευτέρα 10 Ιουνίου στα εγκαίνια της έκθεσης naturalis, 19.00′-21.00′ στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.



Ώρες 10-2 το πρωί, κάθε μέρα Σάββατο και Κυριακή.

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. Λεβίδου 13. Κηφισιά

error: Content is protected !!