ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Ξηροφθαλμία: Λοιπόν, άκου τι έμαθα και εφαρμόζω ανελλιπώς!

Καλά, μην νομίζεις. Ούτε εγώ τα γνώριζα όλα αυτά. Μέχρι που μπήκε στη ζωή μας η σκόνη από την Αφρική. Για μία ημέρα στην αρχή, για δύο-τρεις στη συνέχεια, για να κάνουμε μαζί διακοπές πλέον… Και σε συνδυασμό με την ολημερίς (και οληβραδύς μη σου πω) χρήση του pc, του tablet, του κινητού μου, τα μάτια μου έγιναν τόσο ευαίσθητα, που τα δάκρυα ήταν η μόνη τους αυθόρμητη αντίδραση στην ξηροφθαλμία. Εσύ ας πούμε το ήξερες ότι η ξηροφθαλμία είναι μια συχνή ασθένεια πλέον στις μέρες μας καθώς επηρεάζει περίπου το ¼ του πληθυσμού παγκοσμίως; Εγώ όχι. Μέχρι που τα λέγαμε με την φίλη μου την Σόνια πίνοντας τον καφέ μας και με συμβούλεψε να δοκιμάσω τις λιπαντικές οφθαλμικές σταγόνες Systane Complete, πήγα και τις πήρα την ίδια στιγμή από το διπλανό φαρμακείο, και έκτοτε ζήτησα από την εταιρία να έρθει και στο The Pop up Project να τα δείξει στο κοινό μας, να ενημερώσει για όλα αυτά που αν δεν έχεις το πρόβλημα, δεν γνωρίζεις. Και πλέον, τόσο οι περιβαλλοντολογικές συνθήκες όσο και οι συνήθειες μας, καθιστούν τις σταγόνες Systane Complete, τόσο απαραίτητες όσο η ενυδατική μας κρέμα.

Λοιπόν, άκου τι έμαθα και εφαρμόζω ανελλιπώς: 2 σταγόνες από τις λιπαντικές οφθαλμικές σταγόνες Systane Complete προσφέρουν ανακούφιση από όλους τους τύπους ξηροφθαλμίας για 8 ώρες με μία μόνο εφαρμογή!

Οι λιπαντικές οφθαλμικές σταγόνες SYSTANE© Complete , της οικογένειας προϊόντων SYSTANE© προσφέρουν ανακούφιση από όλους τους τύπους ξηροφθαλμίας για 8 ώρες²!

Τι είναι όμως η ξηροφθαλμία και πώς μπορείς να την αντιμετωπίσεις εύκολα και αποτελεσματικά;

👉🦋Η ξηροφθαλμία προκαλείται όταν το μάτι δεν παράγει αρκετά δάκρυα ή όταν τα δάκρυα που παράγει εξατμίζονται πολύ γρήγορα ή και τα 2 . Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην ενυδατώνεται επαρκώς η επιφάνεια του ματιού, δηλαδή υπάρχει έλλειψη ισορροπίας στη δακρυική στιβάδα.

Ποιες είναι οι αιτίες της ξηροφθαλμίας;

👉🦋Σήμερα, οι αιτίες της ξηροφθαλμίας μπορεί να είναι πολλές. Σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της ξηροφθαλμίας διαδραματίζει η πολύωρη χρήση του υπολογιστή και άλλων οθονών (tablet, κινητά, τηλεόραση) καθώς και η ξηρή ατμόσφαιρα³. Όταν περνάμε πολλές ώρες σε κλιματιζόμενους χώρους (είτε με θέρμανση είτε με ψύξη), η ατμόσφαιρα γίνεται ξηρή και μη φιλική για τα μάτια μας αλλά ακόμα και όταν αθλούμαστε σε εξωτερικό χώρο ο άνεμος μπορεί να συμβάλλει στην εξάτμιση των δακρύων.

Ποια είναι τα συμπτώματα της ξηροφθαλμίας ;

👉🦋Κάποια από τα συμπτώματα της ξηροφθαλμίας μπορεί να είναι τα βαριά και κουρασμένα ή ερεθισμένα μάτια, η θολή όραση, τα μάτια που δακρύζουν ή μάτια που είναι ευαίσθητα στο φως.

Πως θα αντιμετωπίσω την ξηροφθαλμία ;
👉🦋Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν λύσεις για να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα ξηροφθαλμίας:
Αποφύγετε τους πολύ ζεστούς εσωτερικούς χώρους. Ειδικότερα τον χειμώνα, ενισχύστε την υγρασία στον αέρα με έναν υγραντήρα ή βάλτε ένα δοχείο με νερό κοντά στο καλοριφέρ σας.
Προστατέψτε τα μάτια σας από τον άνεμο φορώντας γυαλιά όταν είναι πολύ δυνατός ή κατά τη διάρκεια υπαίθριων σπορ.
Κάντε τακτικά διαλείμματα από τις οθόνες: κάθε 20 λεπτά, απομακρύνετε το βλέμμα σας από την οθόνη για να κοιτάξετε ένα αντικείμενο τουλάχιστον 6 μέτρα μακριά, για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα.

👉🦋Χρησιμοποιήστε λιπαντικές οφθαλμικές σταγόνες.
👉🦋Μην αφήσετε την ξηροφθαλμία σας να σας κρατάει πίσω. Το νέο SYSTANE® COMPLETE ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ προσφέρει ανακούφιση “ΟΛΑ ΣΕ ΕΝΑ” από όλους τους τύπους ξηροφθαλμίας για 8 ώρες 4 με μόνο 2 σταγόνες! Η προηγμένη τεχνολογία σύνθεσης με νανοσταγονίδια βελτιστοποιεί την παροχή υγρασίας και λιπιδίων και παρέχει κλινικά αποδεδειγμένη ανακούφιση από όλους τους τύπους ξηροφθαλμίας, για 8 ώρες, με μία μόνο εφαρμογή.5 2 σταγόνες SYSTANE® Complete και τίποτα δεν σε σταματά!

error: Content is protected !!