ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

ΝοΗΜΑΤΑ στο Μουσείο της Ακρόπολης: 164 έργα από όλον τον κόσμο!

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στο Μουσείο Ακρόπολης, προχθές βράδυ, τα επίσημα εγκαίνια της μεγάλης έκθεσης ΝοΗΜΑΤΑ. Προσωποποιήσεις και Αλληγορίες από την Αρχαιότητα έως Σήμερα από την Α.Ε. την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Προσωποποιήσεις και Αλληγορίες από την Αρχαιότητα έως Σήμερα από την Α.Ε. την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Πρόκειται για μια μοναδική Τετραλογία, όπου το ΝοΗΜΑ γίνεται ΝΗΜΑ και συνίσταται σε 164 έργα, μικρού, μεσαίου και μεγάλου μεγέθους από διαφορετικά υλικά και εποχές: νομίσματα, κεραμικά και πήλινα όστρακα, αγγεία, ανάγλυφα, αγάλματα, χειρόγραφα και βιβλία, τοιχογραφίες και πίνακες ζωγραφικής.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ, ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΤΑΜΠΟΛΙΔΗΣ

Ουσιαστικά ένα παλίμψηστο υλικών συντίθεται εδώ για να φανεί έστω και αμυδρά η διείσδυση των προσωποποιήσεων, των συμβολισμών, και των αλληγοριών όχι μόνο στις μεγάλες αλλά και στις διακοσμητικές τέχνες.

ΜΙΝΩΣ ΜΑΤΣΑΣ, ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Θερμές ευχαριστίες στα συνολικά 55 Μουσεία και τα Ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού, καθώς και στους ιδιώτες που δάνεισαν τα έργα τους για την όσον το δυνατόν πληρέστερη δημιουργία της έκθεσης.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΤΑΜΠΟΛΙΔΗΣ
ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ
ΑΝΝΑ ΝΤΑΛΑΡΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ

Ανάμεσα στα μουσεία που συμμετέχουν περιλαμβάνονται το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, αρκετά Μουσεία της Ιταλίας και του Βατικανού (Musei Capitolini, Φλωρεντίας, N. A. Museo di Napoli, οι Gallerie Uffizi και Borghese, κ.ά.), το Μουσείο Prado της Μαδρίτης, το Βρετανικό Μουσείο, το Μουσείο Ιστορίας Τέχνης της Βιέννης, κ.ά.  

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ, ΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΡΟΝΗΣ

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε με την αμέριστη υποστήριξη του μεγάλου δωρητή ΊΔΡΥΜΑ ΑΝΤΩΝΙΟΣ Ε. ΚΟΜΝΗΝΟΣ, καθώς και των χορηγών μεταφορών την Aegean, τη Grimaldi και τη Minoan Lines, καθώς και τους χορηγούς επικοινωνίας,  ΕΡΤ, Alpha, Star, το Αεροδρόμιο και τη ΣΤΑΣΥ.

ΠΟΠΗ ΚΑΛΑΪΤΖΗ-ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ, ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΙΤΤΗ
ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΑΜΑΡΑ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
ΜΑΡΙΝΑ ΜΑΡΤΙΝΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΤΣΑΓΚΡΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ, ΑΛΙΚΗ ΜΑΡΚΑΝΤΙΑ-ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΤΣΑΓΚΡΙΔΗΣ

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!