ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Μισώ, μισώ μισώ τα κλισέ: Χειμώνιασε! Ε, λοιπόν καιρός για παγωτό!!!

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί το παγωτό είναι “καλοκαιρινό γλυκό”…Δηλαδή το καλοκαίρι το τρώμε για να “δροσιστούμε” ή απλά επειδή μας αρέσει; Θα πήγαινα αυτή τη φιλοσοφική και αόριστη απορία μου και παραπέρα και θα υπενθύμιζα πως συνηθίζεται σε κάθε χώρα με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες να βάζουν spicy μπαχαρικά σχεδόν παντού -μέχρι και στον καφέ τους!- ώστε να κρατήσουν την θερμοκρασία του σώματος σε φυσιολογικά επίπεδα, και φυσικά, θα κατέληγα την σκέψη μου, πως όσο πιο “βαρύ” και “χειμωνιάτικο” είναι το menu μας τόσο πιο δροσιστικό και ελαφρύ πρέπει να είναι το επιδόρπιο μας. Για να μην αναφερθώ άλλη μία φορά πόσο με εκνευρίζουν τέτοιου είδους “κλισέ”…Αυτήν ακριβώς την κουβέντα είχα με την παρέα μου, το βράδυ της Κυριακής στο θεϊκό στέκι “Canteen” της Θεσσαλονίκης, όταν αφού ζητήσαμε από τον μετρ να μας πει τι γλυκά είχε το menu (επίσης θεϊκά) εμείς ζητήσαμε sorbet Mango της Kayak! Μετά τα rib-eye, τα ριζότο με την μαύρη τρούφα και τα αυγά ποσέ με σπαράγγια και προσούτο, τι καλύτερο από το κομψό, ελαφρύ και συγχρόνως βελούδινο sorbet της Kayak?

Το βράδυ της Κυριακής, στην άκρως χειμωνιάτικη και βροχερή Θεσσαλονίκη...Αφού ο ευγενέστατος maitre του εστιατορίου μας αράδιασε καμιά δεκαριά υπέροχα γλυκά, εμείς με μία φωνή ζητήσαμε "Sorbet Mango της Kayak, έχετε"???

Το βράδυ της Κυριακής, στην άκρως χειμωνιάτικη και βροχερή Θεσσαλονίκη…Αφού ο ευγενέστατος maitre του εστιατορίου μας αράδιασε καμιά δεκαριά υπέροχα γλυκά, εμείς με μία φωνή ζητήσαμε “Sorbet Mango της Kayak, έχετε”??? Είχε, φυσικά…

Για τα Χριστούγεννα όμως, θέλουμε κάτι ακόμα πιο ξεχωριστό…μιας και η είναι η τέλεια περίσταση να απολαύσουμε το παγωτό Kayak με αφορμή το γιορτινό κλίμα των ημερών.
Αντιθέσεις. Αρώματα, γεύσεις, χρώματα… Προκαταλήψεις που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Πειρασμοί και προκλήσεις στους οποίους θέλουμε να υποκύψουμε.
Όταν το ζεστό συναντά το κρύο. Παγωτό μέσα στο χειμώνα; Γιατί όχι; Προτάσεις για καλέσματα στο σπίτι, δώρα σε φίλους, σε αγαπημένα πρόσωπα. Κάτι πιο ιδιαίτερο. Κάτι που δείχνει ότι έχετε πραγματικά ασχοληθεί.
Τώρα λοιπόν στις γιορτές, ξαφνιάστε τους καλεσμένους σας με μια διαφορετική προσέγγιση είτε ενδιάμεσα στα γεύματα με ένα δροσιστικό sorbet λεμόνι βασιλικό με το δροσιστικό χυμό πραγματικού λεμονιού να απογειώνεται με τη φρεσκάδα του βασιλικού ή με μια μπάλα sorbet σαμπάνια τριαντάφυλλο, με μια δόση προσιτής πολυτέλειας που όλοι αξίζουμε.
Προσφέρετε για επιδόρπιο παγωτό μελομακάρονο ή κουραμπιέ, παραδοσιακές γεύσεις σε μια διαφορετική εκδοχή. Χριστούγεννα, γεμάτα μπαχάρια. Πώς να αντισταθείς στο παγωτό 5 spices με βανίλια, κάρδαμο, γλυκάνισο, κανέλα και πιπερόριζα. Τολμήστε τη σοκολάτα Grand Marnier, με γιορτινές νότες φρούτων και μπαχαρικών σε συνδυασμό με την απόλυτη σοκολάτα και τη διακριτική αίσθηση του Grand Marnier.
Συνδυάστε, πειραματιστείτε!!!

Κορμός 5 spices Kayak!

Κορμός 5 spices Kayak!

Πάρτε ιδέες:
FONDUE ΠΑΓΩΤΟΥ: Βυθίζουμε σε ατομικά μπολ με λιωμένη κουβερτούρα mini μπάλες παγωτού.
ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΑΛΚΟΟΛ: Μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση σε τραπέζι είναι ποτήρια με μια μπάλα Belgian chocolate Kayak με ένα shot whiskey ή μια μπάλα sorbet φράουλας την οποία περιχύνουμε με λικέρ cherry.
ΖΕΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ: Ζεστό ρόφημα σοκολάτας με μια μπάλα παγωτού μόκα ή βανίλια Μαδαγασκάρης.
ESPRESSO ΜΕ ΜΙΑ ΜΠΑΛΑ ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ: Απογειώστε τον espresso σας βυθίζοντας μέσα μια μπάλα βανίλια Μαδαγασκάρης ΚΑΥΑΚ.
SOUFFLE ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ, ΤΡΑΓΑΝΗ WAFFLE: πάντα σε συνδυασμό με παγωτό για γευστικό ξάφνιασμα.

Κορμός Σοκολάτα Kayak!

Κορμός Σοκολάτα Kayak!

Δοκιμάστε ακόμη, μελομακάρονα και κουραμπιέδες Κayak βασισμένα σε σπιτική συνταγή, σοκολατένια Χριστουγεννιάτικα δεντράκια και σπιτάκια και φυσικά την παραδοσιακή Βασιλόπιτα με φρεσκοκαβουρδισμένα αμύγδαλα και πορτοκάλι. Μην παραλείψετε επίσης τον κορμό κάστανο και τα 5 spices σε χριστουγεννιάτικη εκδοχή όπως επίσης και τα macarons.

Την εορταστική έκδοση της συλλογής Kayak, για το γιορτινό σας τραπέζι, μπορείτε να την βρείτε σε επιλεγμένα εστιατόρια και cafes. Τα Kayak επίσης διατίθενται στις Kayak boutiques στη Γλυφάδα και τη Κηφισιά και σε επιλεγμένα Super Market και delicatessen.

error: Content is protected !!