ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

«Μη (μου) κλείνεις τα μάτια»: Μία εκδήλωση του Σωματείου Eliza για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακοποίησης του Παιδιού!

Στην κατάμεστη αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Eliza Σωματείου Ενάντια στην Κακοποίηση του Παιδιού «Μη (μου) κλείνεις τα μάτια», με αφορμή την 19η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ενάντια στην Κακοποίηση του Παιδιού. Φίλοι του Σωματείου, εκπρόσωποι της Πολιτείας και του καλλιτεχνικού κόσμου, έδωσαν το παρών στην εκδήλωση, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση της κοινής γνώμης στο φαινόμενο της παιδικής κακοποίησης.

Γιώργος Νικολαίδης, Επιστημονικός Συνεργάτης του Eliza/ Βάνα Μαρκετάκη, Διευθύντρια Σωματείου Eliza/Τζούλη Κύρου/ Μάριος Θεμιστοκλέους, Υφυπουργός Υγείας

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, προβλήθηκε η βραβευμένη ταινία «Με τα μάτια της Νταλβά», η οποία αναφέρεται στη σεξουαλική κακοποίηση ενός κοριτσιού από τον πατέρα της, στη δυσκολία της να αναγνωρίσει την κακοποίηση στην οποία υποβάλλονταν καθώς και τον “αγώνα” της, καθώς “επιστρέφει” στη χαμένη παιδική της ηλικία.


Η πρώτη προβολή της ταινίας στην Ελλάδα, που από τις 23 Νοεμβρίου θα προβάλλεται στους κινηματογράφους, πραγματοποιήθηκε με την ευγενική παραχώρηση του Cinobo- της ελληνικής streaming πλατφόρμας που ειδικεύεται στον κινηματογράφο- ενώ ο φιλόξενος χώρος της αίθουσας «Αλεξάνδρα Τριάντη» παραχωρήθηκε από τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Δ.Σ. του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Μαρίνα Καρέλλα, Προέδρος Σωματείου Eliza/ Βασίλισσα Άννα Μαρία/ Βάννα Μαρκετάκη, Διευθύντρια Σωματείου Eliza/ Πρίγκιπας Μιχαήλ

Η Διευθύντρια του Eliza, Βάννα Μαρκετάκη, κατά την εισαγωγική της ομιλία ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα του Eliza, ενώ με αφορμή την ταινία και τα όσα ειπώθηκαν σε συνέχεια αυτής, ζήτησε από το κοινό να διαδώσει το μήνυμα της Μηδενικής Ανοχής σε κάθε μορφή Κακοποίησης του Παιδιού.

Βάννα Μαρκετάκη, Διευθύντρια Σωματείου Eliza/ Βασίλης Κικίλιας, Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
Σοφία Ζαχαράκη, Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας/ Βάννα Μαρκετάκη, Διευθύντρια Σωματείου Eliza

Με την ολοκλήρωση της ταινίας, ακολούθησε συζήτηση σχετική με τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών υπό το πρίσμα της πρόληψης και της ορθής διαχείρισης και αποκατάστασης του παιδιού. Παράλληλα, το Εliza και η Εθνική Πινακοθήκη ένωσαν για ακόμη μια χρονιά τις δυνάμεις τους, μέσω της φωταγώγησης μέρους της πρόσοψης του κτιρίου, με την ευγενική παραχώρηση από τη Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, κ. Συραγώς Τσιάρα. Το εικαστικό που δημιουργήθηκε ειδικά για την παγκόσμια ημέρα απεικόνιζε ένα κορίτσι, που παίζει το «παιχνίδι» της τυφλόμυγας. Η τυφλόμυγα κρύβει από τα μάτια του παιδιού τη συνειδητοποίηση αυτού που του συμβαίνει, του πραγματικού, με τη διάδοση του μηνύματος «Μη (μου) κλείνεις τα μάτια».

Φωτογραφίες: Papadakis Press

error: Content is protected !!