ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Μίνως Μάτσας: «Με μία Ιστορία» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών!

Μία βραδιά αφιερωμένη στην Γυναίκα: Μουσική από τον κινηματογράφο και το θέατρο, με θέμα τη Γυναίκα!

Ο Μίνως Μάτσας, που τα τελευταία χρόνια μας συναρπάζει και μας συγκινεί με τις μελωδίες του, παρουσιάζει τη συμφωνική μουσική του την Πέμπτη 7 Μαρτίου στις 20:30 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στη συναυλία με τίτλο «Με μία Ιστορία», όπου θα ακουστούν έργα του από τον κινηματογράφο και το θέατρο. Μια βραδιά αφιερωμένη στην Γυναίκα. Συμμετέχει η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη.
Η κινηματογραφική μουσική του Μίνου Μάτσα, ο οποίος απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Μουσικής για τα soundtrack των ταινιών «Eduart» και «Σκλάβοι στα δεσμά τους», καθώς και το Houston International Film Festival Award για το soundtrack «Καζαντζάκης», έχει παρουσιαστεί στην Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, στο Alice Tully Hall, στο Lincoln Center, ανάμεσα σε σπουδαίους δημιουργούς όπως ο Rota, o Morricone και ο Piazzola. Στη συναυλία της 7ης Μαρτίου στο Μέγαρο, ο αγαπημένος συνθέτης ξετυλίγει τον μουσικό μίτο που συνδέει όλες τις γυναικείες προσωπικότητες των έργων του «με μια ιστορία».

«Με μια ιστορία που ήθελα από μικρός να αφηγούμαι με τη μουσική μου. Με μια ιστορία για την κάθε γυναίκα που αναδύεται μέσα από τα έργα του κινηματογράφου και του θεάτρου. Ο ακροατής μπορεί να ταξιδέψει, να ονειρευτεί και εντέλει να φτιάξει τη δική του ιστορία. Αυτή είναι άλλωστε η μαγεία της μουσικής: ανοίγει τα φτερά της και αποκτά δική της ζωή ξεφεύγοντας από τις εικόνες που τη γέννησαν.
Ευτυχία ‒η χειραφετημένη γυναίκα-ποιήτρια του λαϊκού μας τραγουδιού, Ελένη ‒η σύντροφος και μούσα του Καζαντζάκη, Μεγάλη Αικατερίνη ‒η εμβληματική γυναικεία μορφή στην εξουσία, Πέτρα Φόν Καντ ‒η δαιμόνια και αινιγματική φιγούρα του Φασμπίντερ, είναι μερικά από τα πορτρέτα γυναικών που είχα την τύχη να ζωγραφίσω μουσικά, τα τελευταία χρόνια»
– Μίνως Μάτσας.

Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ
Μουσική διεύθυνση | Μίλτος Λογιάδης

Συντελεστές
Μουσική | Μίνως Μάτσας
Ενορχηστρώσεις | Γιάννης Γκίκας
Σκηνοθετική επιμέλεια | Σταύρος Τσακίρης
Επιμέλεια φωτισμών | Ελευθερία Ντεκώ
Μουσικοί | Πάρις Περισυνάκης (κρητική λύρα), Γιώργος Μάτσικας (μαντολίνο, λάφτα), Χρήστος Ζερμπίνος (ακορντεόν), Τάκης Βασιλείου (παραδοσιακά κρουστά)

Συμπαραγωγή | Πολιτιστική Εταιρία ΛΑΒΡΥΣ – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

error: Content is protected !!