ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Μία λαμπερή νύχτα στην Όπερα με τον χρωστήρα της Marina Leon!

Η Μαρίνα Στέγγου -aka Marina Leon- υποδέχθηκε στο foyer του Παλλάς, το πλήθος του φιλότεχνου κοινού αλλά και προσωπικών της φίλων, που έσπευσαν το βράδυ των εγκαινίων, να απολαύσουν από κοντά τα 23 έργα της διαφορετικών διαστάσεων, με τίτλο «Μία νύχτα στην Όπερα» και με επίκεντρο την γυναίκα. «Χρώματα, συναισθήματα και μουσικές αναμιγνύονται στην παλέτα της ζωής και μας χαρίζουν πολύχρωμες ιστορίες», όπως τόνισε χαρακτηριστικά η ζωγράφος.

Μπέσσυ Αργυράκη Δημήτρης Ουγγαρέζος Μαρίνα Λεόν Φαίη Σκορδά

Ο Θεατρικός συγγραφέας και πεζογράφος Γιώργος Μανιώτης αναφέρει μεταξύ άλλων για την ζωγραφική της Μαρίνας Λεόν: «Η ευδαιμονία των ανθέων παγιδεύει τις γυναίκες. Στην αρχή μια τέτοια ζωή μοιάζει με όνειρο. Ένα όνειρο γεμάτο άνεση και πολυτέλεια που σε μεθά με τις ευωδιές του και σφραγίζει το νου και την ψυχή με τα λαμπερά του χρώματα. Καθώς όμως ο χρόνος περνά, οι ανθοδέσμες που εστόλιζαν μια ναρκωμένη φαντασία εγκαθίστανται στις κεφαλές και αρχίζουν σιγά σιγά να σβήνουν τα χαρακτηριστικά των προσώπων και όλες τις αισθήσεις. Σφραγίζουν με τα ροδοπέταλα τα μάτια, κλείνουν με σκληρά φυλλώματα τις μύτες, με κρίνα και κισσούς τα ώτα, αφήνοντας ελεύθερα τα χείλια μονάχα για να φιλούν τους συντρόφους και ευεργέτες…».

Μιμίκα Κολοτούρα Αντώνης Κομνινός Βίλλυ Θεοφάνους
Γιάννης Κεντ Μαρί Κωνσταντάτου Ιάσων Τριανταφυλίδης Μάκης Μάτσας
Μαριάννα Στέγγου Φαίη Σκορδά Υλιάνα Στέγγου
Αλεξάνδρα Προκάκη, Πανάγος Πατέρας, Νινέττα Πατέρα

Η Μαρίνα Λεόν γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Νέα Υόρκη. Αφού τελείωσε τις σπουδές της στο σχέδιο μόδας στο έγκριτο F.I.T New York, επέστρεψε στην Ελλάδα όπου διέπρεψε ως επικεφαλής σχεδιάστρια για μερικές από τις πιο γνωστές Ελληνικές εταιρείες μόδας.

Για ένα μεγάλο διάστημα αφιερώθηκε στην μητρότητα και άρχισε να εξερευνά τον κόσμο της ζωγραφικής, σπουδάζοντας δίπλα σε κορυφαίους και διεθνώς αναγνωρισμένους καλλιτέχνες.

Έργα της ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Γκέλλυ Σταυροπούλου Κώστας Καρτάλος Γαβρίλης Σταυρόπουλος Μαρίνα Λεόν Δήμητρα Λιάνη

Έχει εκθέσει σε σημαντικές γκαλερί και αίθουσες τέχνης. Κάποιες δημιουργίες της αποτελούν τον κεντρικό πυρήνα της βιτρίνας του διεθνώς καταξιωμένου Brand Carpo στο Dubai. Επιμελεια εκθεσης Γιάννης Γούνας.

Ιωάννα Πολίτη Ράνια Θρασκιά
Σούλα Λιάκου
Άννα Βερούλη Νίκος Μιχαλόπουλος Μαρία Λεμονιά
Γιάννης Κεντ Μαρί Κωνσταντάτου Γιώργος Μυλωνάκης Τίνα Μεσσαροπούλου Έλενα Βρεττού

Φωτογραφίες: Papadakis Press

error: Content is protected !!