ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Μία εβδομάδα που ξεκίνησε με ένα χειρουργείο και τελείωσε με τη συναυλία των Coldplay!

‘Cause you’re a sky, ’cause you’re a sky full of stars
I’m gonna give you my heart

Και εγώ ακόμη, το συνειδητοποίησα χθες βράδυ, Κυριακή βράδυ, όταν αργά πλέον, επέστρεψα από το σπίτι της Ναλίτας, που παίξαμε μπιριμπίτσα, και χάζευα στο κινητό μου έως να με πάρει ο ύπνος, τις φωτογραφίες της τελευταίας εβδομάδας. Μίας εβδομάδας που ξεκίνησε με ένα χειρουργείο στο Ιατρικό Κέντρο και τελείωσε με εμένα να χοροπηδάω στις κερκίδες του ΟΑΚΑ, στη συναυλία των Coldplay! Έστω κι αν και αυτό από μόνο του θα ήταν αρκετά ενδιαφέρον -ή πλάκα- η ουσία αυτού του post είναι στα όσα μεσολάβησαν και χώρεσαν μέσα σε λίγες μόλις ημέρες. Μέσα σε μία εβδομάδα, σε άλλη μία εβδομάδα, που μοιραζόμαστε μέσα από το Fay’s Control. Όλες τις εικόνες, τις μουσικές, τα ταξίδια και τις εμπειρίες, τις γεύσεις και τα αρώματα, που μοιραζόμαστε μέσα από αυτές εδώ τις σελίδες. Ο λόγος που υπάρχει άλλωστε το Fay’s Control, αυτό το μοίρασμα των ομορφότερων διαδρομών μας…

‘Cause you’re a sky, ’cause you’re a sky full of stars
‘Cause you light up the path

Κυριακή βράδυ επιστρέφω από ένα υπέροχο τριήμερο στην Πάρο, Δευτέρα 7 το πρωί μπαίνω στο Ιατρικό Κέντρο για ένα προγραμματισμένο χειρουργείο που αφορά την αφαίρεση 4 λιπωμάτων, που πρέπει να βγουν πριν φύγω για τις διακοπές μου. Δεν είναι καινούργια τα λιπώματα, δεν υπάρχει ποτέ καλό timing για να μπεις οικειοθελώς για ένα χειρουργείο που απαιτεί νάρκωση, οπότε μιας και όλη την εβδομάδα αλλά και το Σαββατοκύριακο θα βρίσκομαι στην Αθήνα, για πολλούς λόγους -Pop up Project, Coldplay, Εκλογές, Fasting- αποφασίζω πως η καλύτερη ώρα είναι τώρα, και πως κάθε αναβολή είναι εις βάρος μου. Το ίδιο απόγευμα επιστρέφω σπίτι, τα λιπώματα πάνε για βιοψία, τα ράμματα θα βγουν μία ημέρα πριν φύγουμε για τις καθιερωμένες μας διακοπές στον Nobelo στη Ζάκυνθο.

I don’t care, go on and tear me apart
I don’t care if you do, ooh-ooh, ooh

Τρίτη 4 Ιουνίου και δουλεύω την επικοινωνία της έκθεσης «naturalis» μιας και έχω παθιαστεί με αυτή. Το Fay’s Control είναι Χορηγός Επικοινωνίας της Ομαδικής Εικαστικής έκθεσης που εμπνέεται από τη Φύση, τα εγκαίνια της οποίας είναι σήμερα Δευτέρα 10 Ιουνίου, στις 19.00′ το απόγευμα, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, στα οποία σας προσκαλώ να έρθετε να την απολαύσετε όλοι από κοντά. Ποια καλύτερη πρόταση, μία επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, σε μία όαση δροσιάς ένα απόγευμα του Ιουνίου? Η νάρκωση από τη χθεσινή επέμβαση δεν έχει περάσει εντελώς, αλλά είμαι σαφώς πολύ καλύτερα.

‘Cause in a sky, ’cause in a sky full of stars
I think I saw you

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος και υπόσχομαι στην Ελμίνα πως θα κινητοποιήσω -με όση επικοινωνιακή δύναμη έχω- τον κόσμο -ή τουλάχιστον όσους με ακολουθούν- για να ευαισθητοποιηθούμε όλοι ακόμη παραπάνω στα περιβαλλοντολογικά θέματα που μας απασχολούν. Ανεβάζω διαγωνισμό #GiveAway στο Instagram μου λοιπόν.

Η οικιακή κομποστοποίηση αποτελεί την πιο φυσική λύση για την μείωση των οργανικών αποβλήτων από την κουζίνα και τον κήπο (υπολείμματα τροφών, κλαδέματα κτλ). Ταυτόχρονα παράγεται εξαιρετικής ποιότητας κομπόστ, το οποίο μπορεί να διατεθεί στις γλάστρες ή στον κήπο, ως εδαφοβελτιωτικό και λίπασμα. Η οικιακή κομποστοποίηση μπορεί να επιτευχθεί με τόσο με την χρήση κάδου κομποστοποίησης τύπου κήπου, με άμεση επαφή των οργανικών αποβλήτων που εισέρχονται στον κάδο με το έδαφος, όσο και με την χρήση κάδου κομποστοποίησης μπαλκονιού, ο οποίος ανακυκλώνει τα οργανικά απόβλητα με την βοήθεια γαιοσκωλήκων.

🌍🌿 Δεν έχει περάσει καιρός που η Ελμίνα, εκπροσωπώντας τη γενιά της, έλαβε μέρος σε μία ξεχωριστή Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Money Show, μιλώντας για τον «Σεβασμό στον άνθρωπο, τα ζώα, το περιβάλλον μέσα από την ενσυναίσθηση».
🌍🌿 Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη η κόρη μου με τα περιβαλλοντολογικά θέματα, έχει μάθει από πολύ νωρίς την έννοια της ανακύκλωσης, ενώ αν και -όπως όλοι μας- ανησυχεί για την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων και την ανεξέλεγκτη κατανάλωση, δεσμεύτηκε με την υπόσχεση της γενιάς Ζ, μεταξύ άλλων πως «Οι νέοι σήμερα χρησιμοποιούμε τα social media για να διαδώσουμε την ενημέρωση, για να διοργανώσουμε τοπικές εκστρατείες καθαρισμού, ενώ ξεκινάμε λέσχες στα σχολεία μας με επίκεντρο την βιωσιμότητα»… για να καταλήξει πως «Εγώ ήρθα σήμερα εδώ για να καταθέσω το ελπιδοφόρο μήνυμα της γενιάς μου και να σας πω πως όσο έχετε εμάς, εμείς θα βάλουμε πλάτη, εμείς θα ορθώσουμε στήθος, για να προστατεύουμε με όλο μας το είναι τον Άνθρωπο, τα Ζώα και το Περιβάλλον».
🌍🌿Έτσι, σήμερα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, δείχνουμε την αγάπη μας στο περιβάλλον, μέσα από αυτόν τον διαγωνισμό με την @fil_eco.gr δωρίζοντας σε 3️⃣ αναγνώστες του Fay’s Control από έναν κάδο κομποστοποίησης που είναι βραβευμένος με Red Dot Design Award!
🌍🌿Η fil-eco ιδρύθηκε το 2007 (συμπτωματικά είναι συνομήλικη με την κόρη μου) από ανθρώπους με μεγάλη ευαισθησία για την προστασία του περιβάλλοντος. Ανταποκρινόμενη στο αίτημα των καιρών για ανακύκλωση, εγκαινίασε νέα επαγγελματική πορεία με στόχο να προσφέρει στους πελάτες της ολοκληρωμένες λύσεις στον τομέα της διαχείρισης του περιβάλλοντος.
🌍🌿Αυτός είναι και ο λόγος που τόσο η Ελμίνα όσο και εγώ θέλαμε να επικοινωνήσουμε αυτό εδώ το ξεχωριστό #GIVEAWAY!
🌿🌿🌿🌿🌿🌿
🌍Ακολούθησε τα βήματα και μπες στην #κλήρωση για έναν ντιζαϊνάτο κάδο κομποστοποίησης!
🌿🌿🌿🌿

👉Κάνε follow @fil_eco.gr & @fayscontrol
👉Κάνε like σε αυτό το post, αφήνοντας μας το μήνυμα σου
👉Κάνε tag 2 φίλους
🌿🌿🌿🌿
Η ενέργεια λήγει στις 14 Ιουνίου 2024 και ώρα 10.00 π.μ.
Καλή επιτυχία! ☘️

‘Cause you’re a sky, ’cause you’re a sky full of stars
I wanna die in your arms, oh, oh-oh

Το ίδιο βράδυ, υποδέχομαι στους κήπους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή τις 44 καλεσμένες μας, που έχουμε προσκαλέσει σε Garden dinner party, με αφορμή το The Pop up Project Garden Party by notos, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο, σε αυτούς εδώ τους κήπους.

Μαζί με την Ιλεάνα Ισμυρίδη ως οικοδέσποινες του The Pop up Project και τις δύο οικοδέσποινες του notos department store, την Βαλέρια Τάραντο, Διευθύνουσα Σύμβουλο και την Ζωή Πυθαρούλη, Διευθύντρια Marketing και Επικοινωνίας των πολυκαταστημάτων notos, θέλουμε να μοιραστούμε τη χαρά μας για όσα ετοιμάζουμε για αυτό το μεγάλο καλοκαιρινό Shopping Event, σε μία βραδιά, για φίλες μόνο.

Με λύπη διαπιστώνω πως υπάρχουν παρεξηγήσεις. Δέχομαι -όχι πολλά φυσικά- τηλέφωνα διαμαρτυρίας γιατί έμειναν κάποιες εκτός του guest list, μου ήρθαν μηνύματα από παρεξηγημένες bloggers, δέχθηκα πίεση για να έρθει κάποια plus one, γενικά έζησα αρκετές κωμικοτραγικές καταστάσεις. Αντί να γράψω ολόκληρο editorial για τους «καλούς τρόπους» όσον αφορά μία πρόσκληση λοιπόν, δράττομαι της ευκαιρίας να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα.

Άλλη έκταση παίρνει το guest list μίας πρόσκλησης σε άλλο ένα press event, άλλη σε ένα party και οπωσδήποτε άλλη σε ένα καθιστό δείπνο. Σαφές. Έστω κι αν πιστεύουμε πως θα έπρεπε να μας συμπεριλάβει κάποιος σε μία μικρή λίστα σε δείπνο, φρόνιμο θα ήταν να μην φέρουμε σε δύσκολη θέση τον οικοδεσπότη, παίρνοντας τον τηλέφωνο απαιτώντας να μας καλέσει. Σαφές. Φυσικά και θα ήθελα τόσο εγώ όσο και οι οικοδέσποινες του notos να μπορούσαμε να κάνουμε ένα καθιστό δείπνο για 100 ή και για -γιατί όχι?- 200 άτομα, αλλά δεν κάναμε ούτε δείπνο γενεθλίων ούτε γάμου. Κάποιες φίλες προσκαλέσαμε, κάποιες πιστές επισκέπτριες του θεσμού, φίλες που για διαφορετικό λόγο η κάθε μία, έχει αφήσει την αύρα της θετικής της ενέργειας στο The Pop up Project. ΔΕΝ ήταν Δημοσιογραφικό κάλεσμα, ΔΕΝ ήταν press event, ΔΕΝ ήταν κάλεσμα πληρωμένο από Χορηγούς. Το ότι υπήρχε φωτογράφος, για την επικοινωνία του Pop up Project, δεν καθιστά τίποτα από τα παραπάνω μία βραδιά που ήταν απλά, όπως ακριβώς την ονειρευτήκαμε: Ένα κάλεσμα με ένα μικρό αλλά ενδιαφέρον mix & match φίλων, για την «καλή επιτυχία» του Pop up Project. Σαφές.

‘Cause you get lighter the more it gets dark
I’m gonna give you my heart, oh
I don’t care, go on and tear me apart
I don’t care if you do, ooh-ooh, ooh

Cheers to another Bombay Sapphire summer!

Πέμπτη 6 Ιουνίου είναι η μεγάλη ημέρα που στήνουμε το The Pop up Project! Ξυπνάω νωρίς, κάνω αλλαγή στις γάζες, διαπιστώνω πως μου λείπει η γυμναστική! Ναι ρε φίλε… Μέχρι να βγάλω τα ράμματα απαγορεύεται κάθε είδους άσκηση, γεγονός που με ζορίζει. Ήταν μία συνήθεια που είχε μπει για τα καλά από τις αρχές του Ιανουαρίου στην καθημερινότητα μου και η έλλειψη της, έστω και για λίγες ημέρες είναι έντονη. Φοβάμαι πως μιας και εκ των πραγμάτων λόγω των καλοκαιρινών διακοπών θα μειώσω δραματικά τις επισκέψεις μου για personal training στο i-Train, μήπως από Σεπτέμβριο δεν ξανά επιστρέψω με το ίδιο κέφι. Αν μου συμβεί κάτι τέτοιο, παρακαλώ πολύ βάλτε μου μία φωνή να επανέλθω στη τάξη.

‘Cause in a sky, ’cause in a sky full of stars
I think I see you
I think I see you

Παρασκευή 7 Ιουνίου είναι η ημέρα του The Pop up Project Garden Party by notos!

Σήμερα από το πρωί έως το βράδυ στις 20:00′ ζούμε στους κήπους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή ό,τι ονειρευτήκαμε, σχεδιάσαμε, και δουλέψαμε με τους συνεργάτες και τα συνεργεία μας τόσο καιρό.

Το The Pop up Project δεν είναι bazaar, δεν έχει φιλανθρωπική χροιά, είναι ένα καθαρά εμπορικό γεγονός, που υποστηρίζει τους Έλληνες σχεδιαστές και brands και που ονειρεύτηκα το 2015, και ο πρώτος άνθρωπος που σκέφτηκα ότι θα μπορούσαμε να το φέρουμε εις πέρας μαζί ήταν η Ιλεάνα Ισμυρίδη. Με την Ιλεάνα γνωριστήκαμε όταν συνεργαστήκαμε για την οργάνωση ενός φιλανθρωπικού bazaar του MDA και γρήγορα διαπίστωσα πως η μία αλληλοσυμπλήρωνε πολύ αρμονικά την άλλη, γεγονός που 10 χρόνια μετά, ακόμη επιβεβαιώνεται.

Ιλεάνα & Φαίη

Το The Pop up Project είναι μία γιορτή που τιμά τους Έλληνες σχεδιαστές και brands, μία γιορτή που στήνουμε με τον ίδιο πάντα επαγγελματισμό αλλά και ενθουσιασμό για να υποδεχθούμε φίλους, για να μας ξεναγήσουν οι ίδιοι οι designers στις πάντα ολοκαίνουργιες συλλογές τους, για να ψωνίσουμε παρέα, για να βρεθούμε κοντά, για να περάσουμε καλά. Καλά τα καταφέρνουμε…

Το ίδιο βράδυ είναι το prive Dinner για το opening του One & Only και το μεγάλο πάρτι που θα ακολουθήσει, για να γίνει talk-of-the-word!

Ανάμεσα στους πρώτους καλεσμένους που καταφτάνουν για το γεγονός είναι ο Αμερικανός τραγουδιστής Joe Jonas, ο Βρετανός ηθοποιός Luke Evans, το μοντέλο Chanel Iman, ο παίκτης του αμερικάνικου football Davon Godchaux, το μοντέλο από την Αμερική Alton Mason, η Βρετανίδα ηθοποιός Gugu Mbatha-Row, το μοντέλο και ηθοποιός από την Αυστραλία Gabriella Brooks, η Λιβανέζα ηθοποιός και τραγουδίστρια Jessy Abdo, η Βρετανίδα DJ και μοντέλο Zara Martin, η Ιταλίδα ηθοποιός Clotilde Esposito, ο Βρετανός συγγραφέας και curator Jack Guinness, η Βρετανίδα style influencer Jordan Grant και το μοντέλο και influencer Jordan Mainoo-Hames.

ATHENS, GREECE – JUNE 07: George Chrysikos and Katerina Korrou arrive at Manko Athens Opening Night as part of the One&Only Aesthesis Grand Opening Party, on June 07, 2024 in Athens, Greece. (Photo by Darren Gerrish/Getty Images for One&Only)

Το welcome cocktail ξεκινάει την ώρα του ηλιοβασιλέματος σε ένα super-yacht αγκυροβολημένο στην παραλία Aesthesis, με τους καλεσμένους να απολαμβάνουν την πανοραμική θέα στα νερά του Αιγαίου, στο ηλιοβασίλεμα αλλά και στο One&Only Aesthesis και των private houses του resort που εκτείνονται κατά μήκος της ακτής. Η συνέχεια εξελίσσεται στην ιδιωτική προβλήτα του Aesthesis resort και στο απόλυτο barefoot luxury houseparty στην Villa One, τη μεγαλύτερη ιδιωτική βίλα του θέρετρου έκτασης 922μ². Εκεί, διασκέδασαν με live set από τη Βρετανίδα DJ και μοντέλο Zara Martin, με φόντο την εντυπωσιακή κεντρική πισίνα και την ιδιωτική παραλία. Κατά τη διάρκεια της χαλαρής βραδιάς είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μερικά από τα καλύτερα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Απολαμβάνουμε το ηλιοβασίλεμα στο Manko Athens παρουσία διεθνών celebrities, επιδραστικών προσωπικοτήτων και επιφανών Αθηναίων, με την βραδιά να σηματοδοτεί την πρώτη μουσική παράσταση των EKOA. Η βραδιά κορυφώνεται με εμφανίσεις από τον DJ και μουσικό παραγωγό DJ Betto, τον κορυφαίο Σάκη Ρουβά και ένα φαντασμαγορικό σόου με μουσική και φώτα και την 20μελή ορχήστρα SYNTHONY Orchestra, μαζί με DJs και vocalists.

Η βραδιά είναι μαγική, όπου κι αν κοιτάξεις βλέπεις όμορφο κόσμο, international people, mega-celebrities, ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα και ένα επιτυχημένο guest list από ανθρώπους που ξέρουν πως right-now βρισκόμαστε στο ομορφότερο σημείο της γης…

ATHENS, GREECE – JUNE 06: Katerina Korrou, Chrysoula Gefyropoulou and Elina Vamvakas attend sunset cocktails hosted on a yacht off Aesthesis beach during the One&Only Aesthesis Grand Opening Party on June 06, 2024 in Athens, Greece. (Photo by Darren Gerrish/Getty Images for One&Only)
ATHENS, GREECE – JUNE 07: (EDITOR NOTE: This image has been converted to black and white) Sakis Rouvas performs at the One&Only Aesthesis Grand Opening Party on June 07, 2024 in Athens, Greece. (Photo by Darren Gerrish/Getty Images for One&Only)
ATHENS, GREECE – JUNE 07: Kim Cattrall and Olivier Rousteing arrive at Manko Athens Opening Night as part of the One&Only Aesthesis Grand Opening Party, on June 07, 2024 in Athens, Greece. (Photo by Darren Gerrish/Getty Images for One&Only)
ATHENS, GREECE – JUNE 07: Gabriella Brooks arrives at Manko Athens Opening Night as part of the One&Only Aesthesis Grand Opening Party, on June 07, 2024 in Athens, Greece. (Photo by Darren Gerrish/Getty Images for One&Only)
ATHENS, GREECE – JUNE 07: Evelyn Kazantzoglou arrives at Manko Athens Opening Night as part of the One&Only Aesthesis Grand Opening Party, on June 07, 2024 in Athens, Greece. (Photo by Darren Gerrish/Getty Images for One&Only)
ATHENS, GREECE – JUNE 07: (EDITOR NOTE: This image has been converted to black and white) Kim Cattrall and Kylie Minogue arrive at Manko Athens Opening Night as part of the One&Only Aesthesis Grand Opening Party, on June 07, 2024 in Athens, Greece. (Photo by Darren Gerrish/Getty Images for One&Only)
ATHENS, GREECE – JUNE 07: (EDITOR NOTE: This image has been converted to black and white) Sakis Rouvas performs at the One&Only Aesthesis Grand Opening Party on June 07, 2024 in Athens, Greece. (Photo by Darren Gerrish/Getty Images for One&Only)

Δεν ανεβάζω άλλα μιας και θέλω να τα γράψω όλα αναλυτικά, αλλά στα insta stories μου έχεις δει έτσι κι αλλιώς πολλά, όχι?

‘Cause you’re a sky, you’re a sky full of stars
Such a heavenly view
You’re such a heavenly view
Yeah, yeah, yeah, ooh

Το Σάββατο 8 Ιουνίου συνεχίζεται η δεύτερη ημέρα του The Pop up Project και η πρώτη ημέρα του πενθήμερου προγράμματος Prolon.

Το κουτί της Prolon που περιέχει τα γεύματα της πενθήμερης διατροφής μου, που θα βοηθήσει τον οργανισμό μου σε μία ολική αποτοξίνωση με περιμένει εδώ και πολύ καιρό στην κουζίνα μου. Το ήθελα πολύ καιρό, από τότε που είχα πρωτοδιαβάσει για την τεχνολογία διατροφής ακριβείας επιστημονικά αποδεδειγμένη ότι σε διατηρεί σε κατάσταση νηστείας ενώ ταυτόχρονα τρέφεσαι με φαγητό. Ήξερα πως το έκαναν πολλά celebrities-gurus του fasting, όπως η Gwyneth Paltrow, διάβασα και την Χριστίνα Πολίτη που το έχει εντάξει με ενθουσιασμό στο μηνιαίο πρόγραμμα της, άκουσα τα καλύτερα από όσες φίλες το είχαν ήδη δοκιμάσει, και απλά περίμενα να βρω τις κατάλληλες πέντε ημέρες που θα μπορούσα να το ξεκινήσω με επιτυχία.

Λοιπόν, ανακαλύφθηκε και αναπτύχθηκε στο Ινστιτούτο Μακροζωίας του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας και η τεχνολογία του βασίζεται στην φυτική διατροφή που επιτρέπει στο σώμα να εισέλθει σε μια ευεργετική κατάσταση νηστείας χωρίς να ενεργοποιεί τους θρεπτικούς αισθητήρες των κυττάρων. Όπως υποδηλώνει το όνομα, στην πραγματικότητα μιμείται την νηστεία… ενώ εξακολουθεί να μας επιτρέπει να τρώμε φαγητό. Αυτή η θρεπτική νηστεία βελτιστοποιεί τα κύτταρα, υποστηρίζει την υγιή γήρανση και εξαλείφει την ανάγκη να κάνεις νηστεία πείνας, πίνοντας μόνο νερό, η οποία μπορεί να έχει και αρνητικές παρενέργειες. Το μόνο δύσκολο κομμάτι για έναν άνθρωπο με το lifestyle σαν το δικό μου, ήταν τα βρω αυτές τις πέντε ημέρες. Πιο δύσκολο είναι αυτό παρά η ίδια η νηστεία. Αλήθεια. Έστω κι αν ξενύχτισα το βράδυ της Παρασκευής χορεύοντας με τον Σάκη στην πίστα του One & Only, έστω κι αν ήπια και μία βότκα παραπάνω, το Σάββατο ξυπνάω αποφασισμένη στον στόχο μου. Απόλυτα πεπεισμένη πως η καλύτερη ημέρα για να ξεκινήσεις ένα πρόγραμμα που θα βοηθήσει στην αποτοξίνωση και στις διατροφικές σου συνήθειες δεν είναι την …Δευτέρα, είναι Τώρα!

Έστω κι αν δεν έχω καμία απολύτως επαγγελματική σχέση ή άλλη συνεργασία με την Prolon, από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησα αυτό το πενθήμερο πρόγραμμα το δείχνω step by step, day by day σε αλλεπάλληλα insta stories, μιας και θεωρώ πως για όλες αυτές τις βιωματικές εμπειρίες, για όλες αυτές τις όμορφες διαδρομές είναι ο λόγος να διατηρεί κάποιος μία σελίδα σαν αυτή του Fay’s Control. Να ρουφάμε μαζί την κάθε ημέρα, με διαφορετικές εικόνες, καινούργια ερεθίσματα, νέες συνήθειες, που θα μας πάνε παρακάτω, που θα βοηθήσουν να πετύχουμε ό,τι και όσους στόχους βάζει ο καθένας. Μικρούς ή μεγάλους.

Look at the stars
Look how they shine for you
And everything you do
Yeah, they were all yellow
I came along
I wrote a song for you
And all the things you do
And it was called Yellow…

Λίγο πριν κλείσουν οι πύλες του The Pop up Project στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, ανοίγουν αυτές του ΟΑΚΑ για να υποδεχθούν τους 66.000 τυχερούς θεατές που έχουν φροντίσει να αποκτήσουν το εισιτήριο για τη μεγαλειώδη συναυλία της χρονιάς-μπορεί και της δεκαετίας.

Τα δικά μας εισιτήρια τα κλείσαμε στις 25 Ιουλίου’23, την πρώτη ώρα της διάθεσης τους, και έκτοτε περιμένουμε αυτή τη μέρα απολαμβάνοντας ένα θριαμβευτικό countdown. Έχουν γραφτεί πολλά για αυτή, την πρώτη συναυλία ever των Coldplay στην Ελλάδα και έχουν ειπωθεί άλλα τόσα. Εγώ θα αρκεστώ να πω πως -παρά τα όσα της ίδιας του ίδιου του show- μου κάνει απίστευτη εντύπωση η διοργάνωση της συναυλίας. Το γεγονός πως δεν ταλαιπωρούμαστε ούτε για μία στιγμή, ούτε για να προσεγγίσουμε το Ολυμπιακό Στάδιο, ούτε καθώς μπαίνουμε στο gate μας, ούτε στριμωχνόμαστε ή νιώθουμε κάποιου είδους δυσφορία από τον πολύ κόσμο στις θέσεις μας.

Αυτό που νιώθουμε είναι φανταστικά, υπέροχα, πρωτόγνωρα vibes. Σε άπταιστα ελληνικά, ο frontman των Coldplay Κρις Μάρτιν ευχαριστεί το κοινό λέγοντας από τη σκηνή ότι είναι «ευγνώμονες που βρίσκονται στην Ελλάδα για πρώτη φορά». Ζούμε ένα πραγματικό τσουνάμι θετικής ενέργειας που μας παρασύρει εκεί ακριβώς που θέλει το γνωστό συγκρότημα. Εγώ προσπαθώ αλλά δεν νομίζω πως καταφέρνω να περιγράψω αυτό που ζω, η Ελμίνα δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυα συγκίνησης, ο Νικόλας χορεύει στους ρυθμούς του Viva la Vida.

Αν μετανιώνω για ένα πράγμα είναι που δεν έκλεισα εισιτήρια και για την δεύτερη τους συναυλία την Κυριακή. Αλήθεια. Ήταν μία συναυλία που δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ. Αλήθεια…

Κυριακή 9 Ιουνίου είναι η ημέρα των Ευρωεκλογών και η ημέρα που βλέπω την κόρη μου να ψηφίζει για πρώτη φορά. Συγκινούμαι. Συγκινούμαι όχι από το αυτονόητο, από το δικαίωμα της στην ψήφο δηλαδή, αλλά για το γεγονός πως έχω την ευλογία να καμαρώνω το γεγονός πως η Ελμίνα έχει γίνει ένας ώριμος πολίτης με διαμορφωμένη άποψη, που διαβάζει και ενημερώνεται για τα κοινά, που με νηφαλιότητα και ψυχραιμία εμβαθύνει σε όσα θέματα την προβληματίζουν, και σήμερα το πρωί κατευθύνεται στην κάλπη, με ελπιδοφόρα «πιστεύω» τόσο για την Ελλάδα της όσο για την Ευρώπη. Ναι, συγκινούμαι πολύ.

Καλή πολίτης μωρό μου…

Το ίδιο βράδυ, επιστρέφοντας αργά στο σπίτι από έναν μαραθώνιο μπιρίμπας στη Ναλίτα, χαζεύω τις φωτογραφίες των τελευταίων ημερών, και η τελευταία μου σκέψη που συνοδεύεται από ένα χαμόγελο μέχρι να με πάρει ο ύπνος ήταν: Πόσα μπορούν να χωρέσουν σε επτά μόλις ημέρες…

Καλή εβδομάδα!

error: Content is protected !!