ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Λαμπερά εγκαίνια της έκθεσης Έντεκα Γυναίκες Καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη πρόληψη της κακοποίησης του Παιδιού!

Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την ομαδική έκθεση “11 Women United for Children”, για τους σκοπούς του ΕLIZA.
Η creme de la creme της Αθηναϊκής κοινωνικής σκηνής ήταν εκεί!

Με αφορμή την αυξημένη δημοσιοποίηση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, ακραίας παραμέλησης, σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, η Γκαλερί Ζουμπουλάκη ενώνει τις δυνάμεις της με το Σωματείο ΕΛΙΖΑ ώστε να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη και να συμβάλλει στην προσπάθεια του ΕΛΙΖΑ για την επιμόρφωση επαγγελματιών που εργάζονται κοντά σε παιδιά, για την αναγνώριση και διαχείριση περιστατικών με υποψία κακοποίησης παιδιών.

Αλεξάνδρα Αθανασιάδη Μαρίνα Καρέλλα Δάφνη Ζουμπουλάκη Πέγκυ Κλιάφα Νικομάχη Καρακωστάνογλου Έλπη Σαράντη

Συμμετέχουν οι: Αλεξάνδρα Αθανασιάδη, Κατερίνα Ζαχαροπούλου, Νικομάχη Καρακωστάνογλου, Μαρίνα Καρέλλα, Πέγκυ Κλιάφα, Νίνα Παπακωνσταντίνου, Έλπη Σαράντη, Χριστιάνα Σούλου, Σοφία Στεβή, CHRYSSA, Farida El Gazzar.

Πρίγκιπας Μιχαήλ Μαρέβα Γκραμπόφσκυ Μητσοτάκη Πέγκυ Ζουμπουλάκη Μαρίνα Καρέλλα

Συγκεκριμένα, η έκθεση “11 Women United for Children” στηρίζει την πρωτοβουλία του Σωματείου ΕΛΙΖΑ για τη δημιουργία ενός Εθνικού Προγράμματος Επιμόρφωσης και Ενδυνάμωσης Νηπιαγωγών για την πρόληψη της κακοποίησης των παιδιών.

Μέρος από τα έσοδα των πωλήσεων των έργων της έκθεσης θα διατεθούν στο ΕΛΙΖΑ για την υλοποίηση του αναφερόμενου σκοπού.

Η έκθεση “11 Women United for Children” εστιάζει σε γυναίκες καλλιτέχνες με σκοπό τη δημιουργία μίας ομαδικής έκθεσης που θα πλαισιώσει τους σκοπούς του ΕΛΙΖΑ και θα μεταφέρει την απαραίτητη αίσθηση αισιοδοξίας για την επίτευξη της πρόληψης του οδυνηρού αυτού φαινομένου.

Θεοδώρα Βαλεντή Αλεξάνδρα Αθανασιάδη Νίκος Τσαβλίρης Μάιρα Τσαβλίρη
Δάφνη Ζουμπουλάκη Μαρίνα Καρέλλα
Νατάσσα Πουλατζά Άγκη Πουλατζά
Μιρέλα Ζαμκίνου Φωτεινή Εμίρη Πέγκυ Κλιάφα Έλενα Μαντζαβίνου

Η ηχηρή καλλιτεχνική δύναμη των συμμετεχόντων καλλιτεχνών θέλει να εστιάσει στην αναγκαιότητα ανάληψης δράσης από τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να δοθεί προτεραιότητα στην πρόληψη της κακοποίησης των παιδιών, σε ένα φαινόμενο που δεν αφορά μόνο το σήμερα αλλά κυρίως διασφαλίζει το μέλλον κάθε χώρας, το μέλλον των παιδιών της.

Ζωή Στεφάνου Νικομάχη Καρακωστάνογλου Ζωή Παπαγεωργίου Νανώ Κουγιουμτζόγλου
Γιώργος Χαδούλης Μαρία Λαλαούνη Νίκη Μπουτάρη Νικομάχη Καρακωστάνογλου

Οι συμμετέχουσες χρησιμοποιούν τη φωνή και το έργο τους για να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη σε αυτό το σημαντικό κοινωνικό ζήτημα που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, χωρίς να αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά.

Η τέχνη και οι φορείς της μπορούν να αποτελέσουν ένα ισχυρό εργαλείο για τη μεταστροφή της κοινής γνώμης και στάσης/δράσης, ώστε να ενισχύσουν την αναγκαιότητα γνώσης, αλλά και να καλλιεργήσουν ένα πρόσφορο έδαφος για την πρώιμη διάγνωση, παρέμβαση και αντιμετώπιση της παιδικής κακοποίησης.

Δάφνη Ζουμπουλάκη Πρίγκιπας Μιχαήλ Μαρίνα Καρέλλα Μαρκέλα Καρέλλα
Λένα Παπαλεξοπούλου Μαρέβα Γκραμπόφσκυ Μητσοτάκη Νάντια Θεοχαράκη
Δάφνη Ζουμπουλάκη Πέγκυ Ζουμπουλάκη Μαρίνα Καρέλλα
Δάφνη Ζουμπουλάκη Νίκη Μπουτάρη Μαρία Λαλαούνη
Αλεξάνδρα Προκάκη Κατερίνα Βαφειά
Ρίτα Πικρού Μωραιτάκη Λένα Παπαλεξοπούλου
Δημήτρης Τσακούμης Ζέτα Τσακούμη Μελίνα Πίσπα Αγαμέμνων Πολυζώης
Κορίνα Καμένου Βανέσα Αθανασιάδη
Έτα Σαμαρά Μαρίνα Νικολετοπούλου
Κατερίνα Κοσκινά Μαρία Φιλοπούλου
Σοφία Δοξιάδη
Στέλιος Μπουτάρης Νικομάχη Καρακοστανογλου
Νάντια Θεοχαράκη

Ξεκινώντας από το 2020, η Γκαλερί Ζουμπουλάκη έχει καθιερώσει να αφιερώνει μέρος του ετήσιου εκθεσιακού προγράμματός της σε ένα κοινωνικό project, μετατρέποντας το κοινό της σε ενεργούς υποστηρικτές κοινωνικών θεμάτων. Μέρος από τα έσοδα των πωλήσεων των έργων της έκθεσης θα διατεθούν στο ΕΛΙΖΑ για την υλοποίηση του αναφερόμενου σκοπού.

Φωτογραφίες: Papadakis Press

error: Content is protected !!