ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

«Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη»: Η τεράστια αθηναϊκή επιτυχία, με τη Μιμή Ντενίση, μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη!

Η τεράστια αθηναϊκή επιτυχία με τα καθημερινά sold out μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη από 12 Ιανουαρίου 2024 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Η Φιλιώ Μπαλτατζή, Αρχόντισσα της Σμύρνης με ό,τι απέμεινε από την οικογένεια της, φτάνει στη Σαλονίκη του 1923. Κανείς δεν ξέρει τι τους περιμένει. Σίγουρα όχι η ζεστή αγκαλιά της νέας πατρίδας όπως περίμεναν. Σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον Μικρασιάτες, Πόντιοι και ντόπιοι αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή. Παράλληλα η σπουδαία και ευημερούσα εβραϊκή κοινότητα θυμίζει τη Σμύρνη. Όσο οι πρόσφυγες ανεβαίνουν τόσο η εβραϊκή κοινότητα κινδυνεύει. Ο φασισμός, που πλήττει την Ευρώπη πλησιάζει και τότε η ζωή αλλάζει για όλους… Ένα έργο γεμάτο σασπένς, αγωνία, συναίσθημα, έρωτες, καταστροφές και θριάμβους με πολλούς και σημαντικούς ρόλους.

Μία καινούργια Πατρίδα! Από την Σμύρνη… Στην Σαλονίκη.

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Μιμή Ντενίση
Σκηνικά: Mανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Χαρά Τσουβάλα
Παραγωγός: Γιώργος Iσαάκ
Πρωταγωνιστεί η Μιμή Ντενίση και αλφαβητικά οι: Κατερίνα Γερονικολού, Ναταλία Δραγούμη, Μαρία Εγγλεζάκη, Κώστας Καζάκας, Κωνσταντίνος Καζάκος, Άννα Κουρή, Μέμος Μπεγνής, Όλγα Πολίτου, Πρόδρομος Τοσουνίδης, Μαρία Φιλίππου.

error: Content is protected !!