ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η Tsakos Energy Navigation παρέλαβε το νέο DP2 Suezmax Shuttle Tanker «Anfield» από τη Samsung Heavy Industries!

Το νέο πλοίο φέρει το όνομα «Anfield» και θα ταξιδεύει υπό ελληνική σημαία, ενισχύοντας περαιτέρω τον σύγχρονο στόλο της TEN.

DP2 Suezmax Shuttle Tanker

Η Tsakos Energy Navigation (TEN), συμφερόντων του δρ. Νίκου Τσάκου, παρέλαβε την Πέμπτη που μας πέρασε από τα ναυπηγεία της Samsung Heavy Industries στη Νότια Κορέα, το τρίτο νεότευκτο DP2 Suezmax Shuttle Tanker στο πλαίσιο του συνολικού προγράμματος ναυπήγησης 12 (3+9) μονάδων αυτού του τύπου, οι οποίες προβλέπεται να παραδοθούν έως το 2028.

Παναγιώτης Τσάκος, Σίλια Κριθαριώτη, Νίκος Τσάκος

Το νέο πλοίο φέρει το όνομα «Anfield» και θα ταξιδεύει υπό ελληνική σημαία, ενισχύοντας περαιτέρω τον σύγχρονο στόλο της TEN.
Ανάδοχος του νέου πλοίου ήταν η πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκιλφόιλ, ενώ το νέο απόκτημα της εταιρείας έχει ήδη εξασφαλίσει μακροχρόνια ναύλωση από την Exxon.

Η πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκιλφόιλ

Το «Anfield» διαθέτει χωρητικότητα 154.000 dwt και αποτελεί το τρίτο πλοίο της συγκεκριμένης σειράς, μετά τα «Athens 04» και «Paris 24», τα οποία εντάχθηκαν στον στόλο της TEN τον Απρίλιο του 2025.

Η πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκιλφόιλ, Σήλια Κριθαριώτη, ο διευθύνων σύμβουλος της Tsakos Energy Navigation (TEN), δρ. Νίκος Τσάκος

Το πρόγραμμα ναυπήγησης των 12 DP2 Suezmax Shuttle Tankers αντιπροσωπεύει επένδυση ύψους 2,2 δισ. δολαρίων, επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική της Tsakos Energy Navigation (TEN) για τη συνεχή ανανέωση και ανάπτυξη του στόλου της με πλοία υψηλών προδιαγραφών, που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις της διεθνούς ναυτιλιακής αγοράς.

error: Content is protected !!