ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η Christina Lappa ενθουσίασε τους λάτρεις της τέχνης στα εγκαίνια της έκθεσης της «Portraits of Feelings»!

Η εγκατάσταση «Portraits of Feelings» είναι ένα must-see για τους λάτρεις της τέχνης και το ευρύ κοινό με διάρκεια από 30.03.23 έως 30.04.23.

Η διακεκριμένη καλλιτέχνις Christina Lappa παρουσιάζει την εγκατάσταση «Πορτραίτα συναισθημάτων, 120 εκφράσεις της καθημερινότητας» στα εγκαίνια του νέου της χώρου, Χάρητος 10 στο Κολωνάκι. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία, προσελκύοντας προσωπικότητες από το χώρο της τέχνης, του επιχειρείν και της δημοσιογραφίας. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε μέρος της νέα της σειράς «PortraitsofFeelings», MAGENTA – bold, confident, and unapologetic.

Χριστίνα Λάππα
 Μέρος της εγκατάστασης Portraits of Feelings

Η Christina Lappa είναι μια καταξιωμένη καλλιτέχνις, που έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις στο εξωτερικό. Η τελευταία της συλλογή, έχει ως στόχο να μεταφέρει τους επισκέπτες σε έναν κόσμο χρωμάτων και συναισθημάτων, συμβολίζοντας τις 120 εβδομάδες πανδημίας, περιορισμών και σκληρής καθημερινότητας που ζήσαμε. Μέσα από την τέχνη της, παίζει με όλα τα χρώματα που συνθέτουν τη ζωή μας τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς και με γεγονότα ή ειδήσεις που μας έχουν γοητεύσει ή μας έχουν θλίψει.

Κωνσταντίνος Μεγαπάνος, Αλέξης Πατέλης, Κωνσταντίνος Φουτζόπουλος
Σοφία Τουντούρη, Ελίζα Πίντζου
Δέσποινα Καμπούρη, Άρης Καβατζίκης
 Νικόλας Κοντονής, Ξένια Στεφανάκη Κοντονή
Χριστίνα Λάππα, Σπύρος Κότσης
Γιώργος Παπακώστας
Ρεγγίνα Κουρή, Στέλιος Καφαντάρης, Μαριάννα Σμπώκου
Υβόννη Ντόστα

Πρόκειται για μια συναρπαστική εγκατάσταση που συνοδεύεται από ήχο και φως αποπνέοντας κίνηση και μια συνεχή εναλλαγή που προσελκύουν το μάτι του θεατή δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα και ενθαρρύνοντας τους επισκέπτες να ταυτιστούν με πορτραίτα από την συλλογή.

Σοφία Βλάσση
Γιώργος Λαμπράκης, Ρεγγίνα Κουρή
Αλέξανδρος Κασσανδρινός, Βένια Μπεχράκη
Κωνσταντίνος Τέγος, Λία Μπαρόλα
 Φλώρα Χατζηιωάννου, Μαρία Σκαπέρδα
Ευφροσύνη Πολυζώη
Σάντυ Τσαντάκη
Θέκλα Γεωργίου
Φανή Αλχανάτη, Χριστίνα Λάππα

Η παρουσίαση περιλαμβάνει πολύχρωμους παραστατικούς παπαγάλους που δημιουργούν μια οπτική πανδαισία χρωμάτων και συναισθημάτων στο χώρο. Οι μυστηριώδεις συνδυασμοί θεμάτων και χρωμάτων προσφέρουν μια μοναδική προσωπικότητα σε κάθε έργο.

Έργα της έχουν εκτεθεί σε πολυάριθμες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, σε γκαλερί και μουσεία σε όλο τον κόσμο,Thessaloniki, Athens, Florence, Venice, Rome, Milan, Mantua, Paris, London, Madrid, Barcelona, Marbella, Morocco, Moscow, Dubai, Tokyo, Singapore, FortLauderdale, NewYork, Miami, λαμβάνοντας βραβεία και διακρίσεις από σημαντικούς οργανισμούς όπως το International Prize Velazquez, International Prize of Nations, International Prize Giulio Cesare, International Prize Leonardo Da Vinci,Master of Contemporary Art και άλλα.

Εκτός από τη ζωγραφική, ασχολείται επίσης με την αρχιτεκτονική και τη διακόσμηση οικιστικών, εμπορικών και ξενοδοχειακών κτιρίων. Είναι ιδιοκτήτρια δύο γκαλερί στα ξενοδοχεία 5 αστέρων BlueLagoonPrincessκαι BlueLagoonPalace, στα οποία είναι υπεύθυνη για τον εσωτερικό σχεδιασμό, τη διακόσμηση και την επιμέλεια των έργων τέχνης.

Η Χριστίνα Λάππα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βενεζουέλα, σπούδασε Αρχιτεκτονική Εσωτερικών Χώρων και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στις εφαρμοσμένες τέχνες στο CENP της Μαδρίτης. Ολοκλήρωσε σεμινάριο στο Sotheby’sInstituteofArt με αντικείμενο «Ιστορία της Τέχνης».

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!