ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η Ana Roš στην Αθήνα για το τρίτο Pharaoh Fire Nights!


H κορυφαία τριάστερη Σλοβένα σεφ έρχεται στις 5 Μαρτίου στην Αθήνα για να μαγειρέψει για ένα βράδυ στα ξύλα της κουζίνας του Pharaoh!

Αν θέλεις να ζήσεις την εμπειρία ενός δείπνου από τα χέρια μίας τριάστερης σεφ, χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψεις, αυτό το post σε ενδιαφέρει. Mία από τις σημαντικότερες σεφ στον κόσμο είναι ο επόμενος καλεσμένος του Pharaoh στη σειρά Pharaoh Fire Nights, όπου διάφοροι σεφ -κυρίως βραβευμένοι με ένα ή περισσότερα αστέρια Michelin– αναλαμβάνουν την κουζίνα του εστιατορίου και παρουσιάζουν ένα μενού βασισμένο στο μαγείρεμα στα ξύλα. 

Η Ana Roš είναι μία από τις οκτώ γυναίκες σεφ στον κόσμο των οποίων το εστιατόριο έχει βραβευτεί με 3 αστέρια Michelin. Το 2017 της απονεμήθηκε και ο τίτλος της Καλύτερης Γυναικείας Σεφ από τα World’s 50 Best Restaurants. Είναι αυτοδίδακτη σεφ και με την κουζίνα της θέλει να εκφράσει τις εποχές, το τερουάρ της περιοχής της, τον χαρακτήρα της, τη θηλυκότητά της και τις εμπειρίες από τα ταξίδια της. Είναι η σεφ και η ιδιοκτήτρια του Hiša Franko (Κόμπαριντ, Σλοβενία), ένα από τα λίγα εστιατόρια στον κόσμο που έχουν ταυτόχρονα 3 αστέρια Michelin και Michelin Green Star. Επίσης το Hiša Franko βρίσκεται στη 32η θέση στην έγκριτη λίστα World’s 50 Best Restaurants για το 2023, ενώ την ίδια χρονιά, η Ana Roš βρέθηκε στην τρίτη θέση των καλύτερων σεφ του κόσμου στη λίστα Best Chef Awards. Την περασμένη χρονιά εγκαινίασε και το μπιστρό JAZ by Ana Roš στην Λιουμπλιάνα. Η Ana Roš είναι πρέσβειρα γαστρονομικού τουρισμού στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO).

Το μενού γευσιγνωσίας κοστίζει 120 ευρώ/άτομο, χωρίς το κρασί, ενώ θα υπάρχει και wine pairing με Σλοβένικα κρασιά ήπιας φυσικής οινοποίησης.
Για να κάνεις την Κρατήσεις σου και να εξασφαλίσεις ένα κλειδί του παραδείσου, μπες εδώ.
Pharaoh, Σολωμού 54, Εξάρχεια, τηλ: 2103808412

error: Content is protected !!